To νέο «αγροτικό» της Toyota φέρνει την επανάσταση -Ποιο καύσιμο χρησιμοποιεί

Η Toyota κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης αυτοκίνησης, ξεκινώντας επίσημα τις δοκιμές του Hilux με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Το καινοτόμο αυτό μοντέλο, που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής της Toyota για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα και την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα.

Στο εργοστάσιο της Toyota

Motor Manufacturing UK στο Derby έχουν ήδη συναρμολογηθεί δέκα Hilux με κυψέλες καυσίμου. Αυτά τα πρωτότυπα υποβάλλονται σε εντατικές δοκιμές ασφάλειας, επιδόσεων και αντοχής, ενώ πέντε από αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε δημόσιες επιδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Το Toyota Hilux με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στοχεύει να διατηρήσει την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν το μοντέλο, ενσωματώνοντας παράλληλα προηγμένες τεχνολογίες για βιώσιμη κινητικότητα. Το όχημα διατηρεί τις διαστάσεις και την αισθητική του παραδοσιακού Hilux (μήκος 5.325 χιλ., πλάτος 1.855 χιλ. και ύψος 1.810 χιλ.), αλλά είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα κίνησης που συνδυάζει κυψέλες καυσίμου από το Toyota Mirai και μια υβριδική μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι μηχανικοί της Toyota έχουν εργαστεί για να βελτιστοποιήσουν την εμβέλεια του οχήματος, η οποία φτάνει τα 600 χιλιόμετρα. Αυτή η αυτονομία είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με τα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα και ιδανική για παρατεταμένη χρήση χωρίς την ανάγκη συχνών ανεφοδιασμών.

Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές υψηλής πίεσης, συνολική χωρητικότητα 7,8 kg (2,6 kg η καθεμία), που τροφοδοτούν τις κυψέλες καυσίμου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά για να διατηρήσουν την ισορροπία του οχήματος και να μεγιστοποιήσουν τον εσωτερικό χώρο.

Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με την μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 182 ίππους και τα 300Nm ροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota συνεργάζεται με διάφορους Ευρωπαίους εταίρους για να διερευνήσει και να επεκτείνει τη χρήση του υδρογόνου σε διαφορετικά πλαίσια, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός ευρύτερου και ολοκληρωμένου οικοσυστήματος υδρογόνου.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα