Αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα της ρωσικής Moskvitch

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Moskvitch αναγεννήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξή της είναι εξαιρετική. Φέτος παρουσιάστηκε ήδη το τρίτο μοντέλο της γκάμας της.

Το μεγάλο SUV 8, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της, το SUV 3 και το sedan 6, βασίζονται σε κινεζικά. Δηλαδή στο JAC Sehol X8 Plus, που κυκλοφορεί στη χώρα του από το 2020.Ουσιαστικά «πατά» πάνω στο ανανεωμένο που υπήρξε δύο χρόνια αργότερα.

Η

παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στην χρονιά που διανύουμε. Το ίδιο και οι πωλήσεις, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν τιμές. Αναμφίβολα αυτό το σημαντικό στοιχείο, θα παίξει και το μεγαλύτερο ρόλο για την εμπορική του επιτυχία. Θεωρούμε όμως δεδομένο, πως λόγω του γεγονότος πως στη Ρωσία θα κυκλοφορήσουν οι πιο πλούσιες εκδόσεις, δεν θα έχουν καμία σχέση με τις κινεζικές.

Το αμάξωμα του Moskvitch 8 θα έχει μήκος 4.824 χλστ., με μεταξόνιο 2.830 χλστ. Θα χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων με ισχύ 174 ίππων (σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων), η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς και το βάρος του θα κυμαίνεται στα 1.700 κιλά περίπου. Αργότερα ίσως και κυκλοφορήσει και ως υβριδικό, όπως το αντίστοιχο κινεζικό που λανσαρίστηκε πρόσφατα. Είναι σίγουρο πως οι επιδόσεις δεν συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του, ωστόσο ποντάρει στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Θαπροσφέρεται στάνταρ με τρεις σειρές καθισμάτων φιλοξενώντας έως και 7επιβάτες στο εσωτερικό, ενώ ο χώρος στο πορτ-μπαγκάζ θαφτάνει μέχρι τα 2.153 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωσή τους. Το ρεζερβουάρκαυσίμου θα είναι 58 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα