Είναι τσιγκούνης ο μεγαλύτερος σταρ της Formula 1 -Η κίνηση που προκάλεσε καταιγισμό αρνητικών σχολίων

Μια χειρονομία του Σαρλ Λεκλέρ ήταν ικανή να ανάψει τα «αίματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το φιλοδώρημα ή πουρμπουάρ, από το γαλλικό pourboire, είναι μια «παράδοση» που ξεκίνησε στην Αγγλία τον 16ο αιώνα και στο πέρασμα των αιώνων απλώθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, σε μερικές χώρες είναι υποχρεωτικό, όπως στη Σουηδία και τη Νορβηγία, ενώ σε άλλες, όπως οι ΗΠΑ, κάποιες δουλειές ουσιαστικά πληρώνονται από τα φιλοδωρήματα, βλέπε σερβιτόρους, αφού με έναν νόμο του 1966 (Tip Credit), οι εργοδότες μπορούν να τους πληρώνουν

λιγότερα από τον κατώτατο μισθό, με τους εργαζόμενους να συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους από τα πουρμπουάρ.

Ένα, τέτοιο, απλό φιλοδώρημα σε έναν παρκαδόρο μετέτρεψε τον αστέρα της Formula 1, Σαρλ Λεκλέρ, σε πρωταγωνιστή μιας διαδικτυακής διαμάχης. Ένα βίντεο που τον δείχνει να δίνει δύο χαρτονομίσματα των 10 ευρώ στον νεαρό άνδρα πυροδότησε έναν καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι επαίνεσαν τη γενναιοδωρία του Λεκλέρ, ενώ άλλοι την επέκριναν, θεωρώντας το ποσό ασήμαντο σε σύγκριση με τον υπέρογκο μισθό του. Ο Μονεγάσκος πιλότος υπέγραψε πρόσφατα μια νέα, βελτιωμένη συμφωνία με τη Ferrari, η οποία του εξασφαλίζει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, συν 5 εκατομμύρια σε μπόνους.

Η κριτική επικεντρώθηκε στην αντίθεση μεταξύ της οικονομικής άνεσης του Λεκλέρ και του φαινομενικά μικρού φιλοδωρήματος. Ωστόσο, άλλοι υποστήριξαν ότι το ποσό ήταν επαρκές για την υπηρεσία που προσφέρθηκε και ότι η χειρονομία του Λεκλέρ ήταν μια ένδειξη εκτίμησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος του φιλοδωρήματος.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Λεκλέρ τον καθιστά ηγέτη του σχεδίου αναβίωσης της Ferrari, υπό την καθοδήγηση του Φρεντ Βασέρ. Ωστόσο, η θέση του ως "πρώτου οδηγού" μπορεί να αμφισβητηθεί το 2025, με την αναμενόμενη άφιξη του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia.

Η πιθανή συνεργασία των δύο κορυφαίωνοδηγών έχει ήδη προκαλέσει συζητήσειςσχετικά με τη δυναμική της ομάδας καιτον ρόλο του καθενός. Ο Λεκλέρ, από τηνπλευρά του, παραμένει επικεντρωμένοςστην τρέχουσα σεζόν και στην προσπάθειανα επαναφέρει τη Ferrari στην κορυφή τηςFormula 1.

Η διαμάχη που προκλήθηκε από το φιλοδώρημα του Λεκλέρ αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες κοινωνικές συζητήσεις σχετικά με την ανισότητα, την κοινωνική ευθύνη και την αξία της εργασίας.

Ενώ κάποιοι επικρίνουν τους πλούσιους για την έλλειψη γενναιοδωρίας, άλλοι υποστηρίζουν ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση δεν πρέπει να υπαγορεύει τις πράξεις κάποιου. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των αντιλήψεων σχετικά με τον πλούτο και την ευθύνη που τον συνοδεύει.

Σε κάθε περίπτωση, το "φιλοδώρημα-gate" του Λεκλέρ προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ματιά στις αντιδράσεις του κοινού απέναντι στους πλούσιους και διάσημους, καθώς και στις προσδοκίες που τους συνοδεύουν.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα