Κλέφτες δοκίμασαν να διαπράξουν ασφαλιστική απάτη - Πώς την πάτησαν

Η ύπαρξη dash cam στο αυτοκίνητο του θύματος έπαιξε σημαντικό ρόλο, με το βλέμμα των αετονύχηδων την ώρα που την αντιλαμβάνονται να είναι όλα τα λεφτά.

Αρκετοί είναι οι απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ασφαλιστικές εταιρείες, με τις dash cam να αποτελούν τη μόνη λύση για να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφαντας». Για παράδειγμα, μία

ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με κάμερα στο παρμπρίζ έμαθε με τον άσχημο τρόπο πόσο σημαντική ήταν η αγορά της, μιας και ένας επίδοξος απατεώνας προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με σκοπό να την πάρει αποζημίωση. Όταν απέτυχε να την αιφνιδιάσει, έβαλε όπισθεν για να δημιουργήσει «σκηνικό» σύγκρουσης, αλλά λογάριαζε χωρίς την κάμερα.

Η οδηγός του συγκεκριμένου Acura έχει τοποθετήσει κάμερα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω παρμπρίζ, και το συμβάν που κατέγραψε σημειώθηκε στο Belt Parkway στο Queens της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η οδηγός κινούνταν σε δρόμο με τρεις λωρίδες όταν ένα ασημί Honda Civic της έκοψε απότομα το δρόμο με σκοπό να την αιφνιδιάσει και να μην προλάβει να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό της. Τελικά, η οδηγός του Acura κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά αυτό φαίνεται δεν άρεσε στους απατεώνες και έβαλαν όπισθεν στο Honda και την τράκαραν.

Το όλο σκηνικό είναι στημένο από την αρχή. Μόλις πέφτουν με την όπισθεν στην οδηγό με το Acura, βγαίνουν τέσσερις επιβάτες και τρεις από αυτούς συμπεριφέρονται σαν να είναι τραυματισμένοι και ότι υποφέρουν από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι.

Οι «τραυματισμένοι» απατεώνες άρχισαν αμέσως να ενδιαφέρονται για το συμβάν, τραβώντας φωτογραφίες των δύο χτυπημένων αυτοκινήτων και ταυτόχρονα συνέχισαν να προσποιούνται ότι πονούν τα κεφάλια τους. Ο μόνος υποψιασμένος από τους απατεώνες, ήταν ένας νεαρός που παρατήρησε την κάμερα στο παρμπρίζ και αμέσως έβαλε την «ουρά στα σκέλια».

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα