Το ιαπωνικό αυτοκίνητο των 6.000 ευρώ -Ποιος το κατασκευάζει;

Το ηλεκτρικό όχημα υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις, με την άκρως προσιτή τιμή και την φιλικότητα χρήσης να είναι τα δυνατά του σημεία.

Η Ιαπωνία, γνωστή για την αγάπη της στα compact αυτοκίνητα αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, με το mibot, ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό όχημα

πόλης που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Το μοντέλο, που κατασκευάζεται από την KG Motors με έδρα τη Χιροσίμα, περιγράφεται ως ένα “μικρό ρομπότ κινητικότητας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο παραγγελιών του έχει ήδη ανοίξει, με το κόστος απόκτησης να είναι μόλις 6.000 ευρώ.

Σχεδιασμένο για έναν επιβάτη και με χώρο αποσκευών χωρητικότητας σχεδόν 40 λίτρων και μέγιστου φορτίου 45 κιλών, απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πρακτική και οικονομική λύση για τις μετακινήσεις τους, κι ιδιαίτερα στον ηλικιωμένο πληθυσμό που αναζητά ένα όχημα λίγο πιο φιλικό προς το χρήστη από ένα συμβατικό όχημα κινητικότητας.

Με διαστάσεις μόλις 1,1 μέτρα πλάτος, 2,5 μέτρα μήκος και λιγότερο από 1,5 μέτρα ύψος, το mibot μπορεί να κινηθεί με ευκολία ακόμα και στα πιο στενά δρομάκια. Η αυτονομία του φτάνει τα 100 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, με τη φόρτιση της μπαταρίας των 7,68 kW να διαρκεί περίπου πέντε ώρες σε απλή πρίζα.

Επιπλέον, διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό, όπως οθόνη αφής 8 ιντσών και κλιματισμό, ενώ χάρη στη σύνδεση στο διαδίκτυο, λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού ασύρματα.

Μικρότερο ακόμη και από την κατηγορία «kei car» της Ιαπωνίας, τα αυτοκίνητα πόλης των 660 κ. εκ., η ύπαρξη του mibot ανοίγει νέους ορίζοντες για τα μικροσκοπικά ηλεκτρικά οχήματα. Βέβαια αν και αντίστοιχα μοντέλα στη Ευρώπη, όπως το Citroën Ami μπορούν να οδηγηθούν από άτομα ηλικίας 16 ετών, το mibot απαιτεί κανονικό δίπλωμα αυτοκινήτου, όπου στην Ιαπωνία η νόμιμη ελάχιστη ηλικία οδήγησης είναι τα 18 έτη.

Η KG Motors, που ξεκίνησε από ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube, παρουσίασε το πρωτότυπο T-Box, ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό van, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2022.

Το mibot αποτελεί την εξέλιξη αυτού του concept και η εταιρεία ελπίζει ότι θα ανοίξει το δρόμο για την ευρεία υιοθέτηση των μικροσκοπικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Το mibot αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα οικονομικό, πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα