Το νέο κόλπο των κλεφτών -Δείτε πώς κλέβουν οδηγούς μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα

Οι αετονύχηδες υποδύονται τους Καλούς Σαμαρείτες, με αποτέλεσμα να μην κινούν τις υποψίες των οδηγών-στόχων τους.

Ανεξέλεγκτες φαίνεται πως δρουν τους τελευταίους μήνες οι συμμορίες, εις βάρος ανυποψίαστων οδηγών, παρά τις όποιες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών. Για να πιάσουν, μάλιστα, τους οδηγούς στα «δίχτυα» τους, ενορχηστρώνουν καλά οργανωμένα σχέδια, τα οποία εκτελούνται με μεγάλη ακρίβεια.

Στη χώρα μας καθημερινά καταγράφεται σωρεία περιστατικών κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, ειδικά εφόσον ο

οδηγός έχει αφήσει σε κοινή θέα εντός της καμπίνας πολύτιμα αντικείμενα.

Πολλές φορές, ωστόσο, οι συμμορίες δεν διστάζουν να προβούν στην κλοπή αντικειμένων από αυτοκίνητα ακόμα και αν ο οδηγός βρίσκεται εντός του οχήματος. Τέτοιου είδους συμβάντα σημειώνονται σε μεγάλη συχνότητα μεταξύ άλλων στην Ισπανία και δη η Καταλονία, με τις αστυνομικές αρχές να εφιστούν την προσοχή των οδηγών, ενημερώνοντας για το νέο κόλπο που έχουν επιστρατεύσει οι σπείρες.

Στο στόχαστρο των τελευταίων φαίνεται ότι έχουν εισέλθει όσοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ ή Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους οδηγούς ή όσους ταξιδεύουν μόνοι τους.

Αναφορικά με το modus operandi, υποδύονται τους Καλούς Σαμαρείτες, προσεγγίζοντας ανυποψίαστους οδηγούς, στους οποίους επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη. Μόλις το θύμα τους εξέλθει από το ΙΧ για να δει ιδίοις όμμασι τη βλάβη, ένας συνεργός τρυπώνει στην καμπίνα αφαιρώντας πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά και πορτοφόλια.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο (δείτε το ΕΔΩ) που δημοσίευσε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η Αστυνομία της Καταλονίας. Σε αυτό βλέπουμε ένα γκρι χρώματος αυτοκίνητο να σταθμεύει σε πάρκινγκ. Αμέσως, ένας μαυροντυμένος άνδρας προσεγγίζει το ΙΧ και υποδεικνύει στον οδηγό του οχήματος μια βλάβη. Στο σημείο σπεύδει και ένα μαύρου χρώματος ΙΧ το οποίο σταθμεύει κολλητά στο γκρι όχημα.

Όταν ο ανυποψίαστος οδηγός βγει από το ΙΧ του προκειμένου να εξετάσει τη βλάβη που του υποδεικνύει ο απατεώνας στο αριστερό πίσω μέρος του οχήματος, λαμβάνει δράση ο συνεργός του ο οποίος βρίσκεται μέσα στο μαύρο όχημα.

Ο συνεργός εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το θύμα έχει στραμμένη την προσοχή του στη βλάβη», και τρυπώνει από την πόρτα του συνοδηγού στο όχημα, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο βρει.

Αφού ολοκληρώσει το έργο του, ο συνεργός απομακρύνεται με το μαύρο ΙΧ από το σημείο, ενώ λίγα μέτρα μακριά επιβιβάζεται και σε αυτό ο μαυροντυμένος άντρας, και στη συνέχεια γίνονται καπνός.

«Αν ένας άγνωστος σε προειδοποιήσει για βλάβη στο όχημά σου, να είσαι καχύποπτος! Οι κλέφτες δρουν σε οργανωμένες ομάδες, αποσπούν την προσοχή των οδηγών και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κλέψουν τσάντες, χρήματα ή κινητά τηλέφωνα.», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η αστυνομία της Καταλονίας.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα