Stellantis: Αναζητείται νέος διευθύνων σύμβουλος

10:51 14/10/2024 - Πηγή: Caroto
Η Stellantis, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς αναζητά νέο πρόεδρο, καθώς ο Carlos Tavares πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το 2026.

Η αναζήτηση διαδόχου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025, μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και αλλαγές στη διοικητική της δομή.

Ο Tavares υπήρξε καθοριστικός για την ενοποίηση της Fiat Chrysler

Automobiles και της PSA Group, που οδήγησε στη δημιουργία της Stellantis το 2021. Υπό την ηγεσία του, η Stellantis έχει υιοθετήσει μια στρατηγική με έμφαση στη μείωση του κόστους, τις συνεργασίες και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, όπου τα υψηλά αποθέματα και τα μειωμένα κέρδη έχουν προκαλέσει προειδοποιήσεις για πιθανή μείωση μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.

Η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διοίκησης στοχεύει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας σε κρίσιμες αγορές. Ο Jean-Philippe Imparato, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Alfa Romeo, έχει διοριστεί COO Ευρώπης, ενώ ο Antonio Filosa αναλαμβάνει COO Βόρειας Αμερικής, ένας ρόλος που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος δεδομένων των προκλήσεων στην αμερικανική αγορά.

Ο Filosa θα συνεχίσει επίσης ως παγκόσμιος CEO της Jeep, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά σήματα της Stellantis στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η ηγεσία των Maserati και Alfa Romeo περνά στα χέρια του Santo Ficili, αντικαθιστώντας τον Imparato και τον Davide Grasso, αντίστοιχα.

Η Stellantis αντιμετωπίζει πιέσεις από τους μετόχους και τους εργαζομένους, με το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) να παίζει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για εργασιακά θέματα και δικαιώματα. Οι αλλαγές στη διοίκηση έρχονται επίσης εν μέσω ανταγωνιστικών πιέσεων από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αυξάνουν την παρουσία τους στις παγκόσμιες αγορές.

Η εταιρεία στοχεύει να προσαρμοστεί σε μια αγορά που μεταβάλλεται ραγδαία προς την ηλεκτροκίνηση, με φιλόδοξα σχέδια να επιτύχει το 100% των πωλήσεών της στην Ευρώπη και το 50% στις ΗΠΑ να αφορά ηλεκτρικά οχήματα (EV) έως το 2030. Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η κυκλοφορία 75 νέων ηλεκτρικών μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που θα απαιτήσει μεγάλη επένδυση και προσαρμογή της αλυσίδας εφοδιασμού.

Παρά τις προκλήσεις, η Stellantis δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά, αναπτύσσοντας στρατηγικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των μετόχων και των εργαζομένων.

The post Stellantis: Αναζητείται νέος διευθύνων σύμβουλος appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα