New York Times: Tρεις λόγοι για τους οποίους η Κάμαλα Χάρις θα είναι η νικήτρια την 5η Νοεμβρίου

Αν και δεν συμμετέχει, όπως εξαρχής ο ίδιος επισημαίνει σε άρθρο του στους New York Times, σε επιστημονικές ομάδες που κάνουν προεκλογικές προβλέψεις ο Τζέιμς Κάρβιλ, βετεράνος στις προεδρικές εκστρατείες των Δημοκρατικών, αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του:

«Αμερική, όλα θα πάνε καλά. Η κυρία Κάμαλα Χάρις θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ως διάδοχος του Τζο Μπάιντεν. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Τρεις

είναι οι λόγοι που με οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό», εξηγεί στο άρθρο του.

1. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως ηττηθεί σε εκλογικούς αγώνες. Αυτή η φορά δεν θα είναι διαφορετική.

Ο βασικότερος λόγος που θα χάσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές είναι ότι ολόκληρο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει δεχθεί πολλαπλές ήττες από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. Δείτε το 2018: Η μεγαλύτερη κατρακύλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές μετά το Γουότεργκεϊτ. Δείτε το 2020: Τον νίκησε ο Τζο Μπάιντεν με τον Τραμπ να εγκαταλείπει άρον- άρον τον Λευκό Οίκο. Δείτε το 2022: Μια αμηχανία των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές με τους Δημοκρατικούς να σημειώνουν καλές επιδόσεις καθώς οι διορισμένοι από τον Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο βοήθησαν στην αφαίρεση ενός βασικού δικαιώματος των Αμερικανίδων. Μαντέψτε τι; Την άμβωση, η οποία είναι και πάλι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα. Για το θέμα αυτό, ο Τραμπ έχει απωλέσει πολλούς ψηφοφόρους – ακόμη και στις κρίσιμες πολιτείες (swing states) που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα της κάλπης του Νοεμβρίου.

Δεν έχει μάθει από τις εκλογικές του απώλειες ούτε έκανε την απαραίτητη δουλειά για να συσπειρώσει το κόμμα του το 2024. Ας μην ξεχνάμε ότι επτά εβδομάδες αφότου η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλει, αποχώρησε από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, έλαβε 158.000 ψήφους στην Πενσυλβάνια και μερικοί δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να στηρίξουν τη Δημοκρατική απερχόμενη αντιπρόεδρο. Αν η Νίκι Χάλει είχε υποστηρίξει τον Τραμπ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Για να προσθέσουμε κάτι ακόμα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα και ο ίδιος, αντί να τους καθησυχάσει, περνά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας ακυρώνοντας πολλές συνεντεύξεις.

Από την άλλη πλευρά, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η Κάμαλα Χάρις κατάφερε να συσπειρώσει ένα διχασμένο κόμμα.

Από την Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ μέχρι τη Λιζ και τον Ντικ Τσένι, μπόρεσε να δημιουργήσει ένα κόμμα με ευρεία απήχηση, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

2.Τα χρήματα έχουν σημασία και η κυρία Χάρις έχει αρκετά.

Τα χρήματα έχουν σημασία στην πολιτική.

Από τότε που συμμετείχε στην κούρσα, η απερχόμενη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το τελευταίο τρίμηνο μία από τις επιτροπές της για τη συγκέντρωση κεφαλαίων έχει βάλει στο ταμείο της 633 εκατομμύρια δολάρια – αυτό το ποσό το συγκέντρωσε ο Τραμπ με δύο επιτροπές μαζί.

Όλα αυτά τα λεφτά, όχι μόνο αντισταθμίζουν αποτελεσματικά τη ροή χρημάτων που διοχετεύονται για λογαριασμό του Τραμπ από ορισμένους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας, αλλά έχουν επίσης δώσει στην κυρία Χάρις τους πόρους που χρειάζεται για να πείσει τους ψηφοφόρους αιφνιδιαστικά με διαφημίσεις.

3. Είναι απλώς μία αίσθηση

Τα τελευταία μου λόγια διακατέχονται 100% από συναισθηματισμό.

Μας λένε συνεχώς ότι η Αμερική είναι πολύ διχασμένη, ότι έχει πληγεί από τις φυλετικές διακρίσεις κι αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών.

Δεν ισχύει όμως σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών είναι λογικοί άνθρωποι με καλή θέληση.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι η ίδια χώρα που έχει επανειλημμένα ξεπεράσει τα λάθη της για να οδηγήσει το μέλλον της προς τη δικαιοσύνη, θα κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές.

Η Αμερική ξεπέρασε τον Τραμπ το 2020. Είμαι σίγουρος πως ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό.

Τώρα, δεν εννοώ ότι η πρόβλεψή μου για μια νίκη υπέρ της Χάρις θα οδηγήσει σε εφησυχασμό. Έχουμε ακόμη κρίσιμες ημέρες μπροστά μας μέχρι τις εκλογές.

Τα λέω όλα αυτά γιατί είμαστε ένα κόμμα που κινείται χίλιες φορές πιο δυνατά από ένα άλλο που βαδίζει με τρόμο.

Την τελευταία δεκαετία, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μολύνει την αμερικανική πολιτική ζωή.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2021, η ίδια η δημοκρατία μας σχεδόν υπέκυψε σε αυτό.

Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να ενθουσιαστούμε με αυτό που ακολουθεί: ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει ήδη ηττηθεί. Και θα χάσει ξανά. Και είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα υπάρχει άλλος που να μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια – σίγουρα όχι ο υποψήφιος του για την αντιπροεδρία Τζέιμς Ντι Βανς.

Σε δύο εβδομάδες, δεν έχουμε μόνο την ευκαιρία να στηρίξουμε την Κάμαλα αλλά και να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην άθλια καριέρα του Ντόναλντ Τραμπ οδηγώντας το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σε μία παρατεταμένη ύφεση.

Ο αρθρογράφος των New York Times, Τζέιμς Κάρβιλ, είναι βετεράνος στις προεδρικές εκστρατείες των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας του Μπιλ Κλίντον το 1992.

Keywords
Τυχαία Θέματα
New York Times, Tρεις, Κάμαλα Χάρις, 5η Νοεμβρίου,New York Times, Treis, kamala charis, 5i noemvriou