UNIFIL: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η παραβίαση της ασφάλειας του προσωπικού του ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού κατεδάφισε σκόπιμα έναν παρατηρητήριο και έναν φράχτη που περιβάλλει μια τοποθεσία των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Marwahin στο νότιο Λίβανο.

Σε δήλωση χθες το βράδυτης Κυριακής, η προσωρινή αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) υπενθύμισε στον ισραηλινό στρατό και σε όλους τους παράγοντες τις υποχρεώσεις τους να διασφαλίζουν την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών και να σέβονται την ιερότητα των κτιρίων των Ηνωμένων Εθνών ανά πάσα στιγμή.

Η

δήλωση θεωρεί κάθε παραβίαση των τοποθεσιών των Ηνωμένων Εθνών και ζημιά στα περιουσιακά στοιχεία του διεθνούς οργανισμού ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θέτει επίσης σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ κατά παράβαση των διεθνών ανθρωπιστικών νόμος.

Επισήμανε ότι ο ισραηλινός στρατός είχε επανειλημμένα ζητήσει από την UNIFIL να εκκενώσει τις θέσεις της κατά μήκος της Μπλε Γραμμής και σκόπιμα προκάλεσε ζημιές σε θέσεις των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο.

Η δήλωση ανέφερε: «Παρά την πίεση που ασκείται στην αποστολή και στις χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα, οι ειρηνευτικές δυνάμεις παραμένουν σε όλες τις θέσεις τους και θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στην παρακολούθηση και την αναφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
UNIFIL, Κατάφωρη, ΟΗΕ,UNIFIL, katafori, oie