Ελευσίνα: Καταγγελία για «νηπιαγωγείο-κολαστήριο» – Σπρώχνουν παιδιά και τους τραβάνε τα μαλλιά

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Κατά την Ομοσπονδία σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα η ιδιοκτήτρια του σχολείου η οποία είναι και νηπιαγωγός σπρώχνει και τραβάει τα παιδιά ενώ η συνοδός στο σχολικό τους τραβάει τα μαλλιά και τις φαβορίτες.

Παράλληλα η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως «οι εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και

εκφοβισμού. Επειδή πολλοί αρνούνται να καθαρίζουν ή να κάνουν άσχετες εργασίες με το αντικείμενό τους, απολύονται».

«Τι άλλο πρέπει να γίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, κύριε Υπουργέ, για να παρέμβετε; Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο της Ελευσίνας!» διερωτάται η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για το νηπιαγωγείο της Ελευσίνας

Τι άλλο πρέπει να γίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, Κύριε Υπουργέ, για να παρέμβετε; Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο της Ελευσίνας!

Μια συγκλονιστική καταγγελία που δείχνει το βαθμό της ασυδοσίας στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων έφτασε στην Ομοσπονδία μας, υπογεγραμμένη από ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν/εργάζονται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με την καταγγελία:

Η βασική νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια σπρώχνει και τραβάει παιδιά και τους μιλάει με προσβλητικό τρόπο. Επίσης, είναι συνεχείς οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο εκφοβισμός παιδιών με διάφορους τρόπους.

Ο συνοδός του σχολικού λεωφορείου (κατά την καταγγελία στενό συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας) τραβάει μαλλιά και φαβορίτες παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και εκφοβισμού. Επειδή πολλοί αρνούνται να καθαρίζουν ή να κάνουν άσχετες εργασίες με το αντικείμενό τους, απολύονται.

Έχουν υπάρξει, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον 3-4 το τελευταίο τρίμηνο. (Θα περιμένουμε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, αν η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ελέγξει το σχολείο, το θέμα του πρωτοφανούς αριθμού των απολύσεων και τα διοριστήρια και τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών…)

Δεν τηρείται κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Η εικόνα αυτή δεν είναι εξαίρεση. Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση κόλασης στο 80% τουλάχιστον των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, δεν θα επιτρεπόταν να συνεχίζεται η λειτουργία τους.

Στις 8 Δεκεμβρίου αναφερθήκαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στο τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και απευθύναμε πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αναλάβει δράση. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Σιγή ασυρμάτου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζονται για το ότι οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς:

Εργάζονται συχνά μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών που δεν έχουν καμιά σχέση με τα καθήκοντά τους και για τις οποίες φυσικά δεν πληρώνονται (συνοδείες σχολικών, μαγείρεμα, καθάρισμα, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)

Απασχολούνται παράνομα σε διακοπές και αργίες

Υποχρεώνονται να επιστρέφουν στο χέρι του εργοδότη τμήμα του μισθού τους

(Ίσως επειδή οι δύο εργοδοτικοί φορείς του χώρου είναι στενά συνδεδεμένοι με το χώρο της κυβερνητικής παράταξης…)

Θα επαναλάβουμε verbatim την τελευταία παράγραφο της τελευταίας μας ανακοίνωσης, προειδοποιώντας πως, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα υπάρξουν πολύ χειρότερα:

«Φυσικά, σε τέτοιες συνθήκες και με απολύτως εξαντλημένους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δεν πλήττεται μόνο η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται από τις 6 το πρωί κάνοντας συνοδεία, στη συνέχεια επιστρέφουν να κάνουν μάθημα, μετά μαγειρεύουν, σφουγγαρίζουν, εκτελούν χρέη γραμματείας, μάγειρα, κηπουρού, μετά κάνουν απογευματινή φύλαξη και ολοκληρώνουν την ημέρα τους με συνοδεία του τελευταίου δρομολογίου σχολικού, είναι αδύνατον να επιτηρούν αποτελεσματικά τους μαθητές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείζον θέμα υγείας και ασφάλειας των νηπίων.

Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, αυτή τη φορά μετά από κάποιο οδυνηρό περιστατικό…»

Keywords
Τυχαία Θέματα