Μάγδα Φύσσα: Τελείωσε η ζωή μου την ημέρα εκείνη που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου

Στη νέα δοκιμασία που περνά στο Εφετείο, μετά τα νέα αιτήματα που υπέβαλαν οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες, αναφέρθηκε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealNews.

Η Μάγδα Φύσσα τόνισε για ακόμα μια φορά ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει και τα ισόβια να είναι ισόβια.

«Τελείωσε η ζωή μου την ημέρα εκείνη που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου. Εκεί σταμάτησε η ζωή και ξεκίνησε μια

άλλη. Ζεις σε έναν κόσμο που υποχρεωτικά πρέπει να σηκωθείς πάνω και να αγωνιστείς, δεν μπορείς να το αφήσεις» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα, εκφράζοντας την αγανάκτηση της για την τακτική των καταδικασμένων χρυσαυγιτών να ζητούν διαρκώς αναστολή εκτέλεσης της τους, όπως έκανε και την περασμένη Τετάρτη στο δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός.

Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα σημειώνει ότι για την έκβαση της δίκης στο Εφετείο σε δεύτερο βαθμό δεν ζητάει κάτι. «Θέλουμε μόνο να παραμείνει η ίδια απόφαση. Σε καμία περίπτωση τίποτα λιγότερο από αυτό που ακούστηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2020: καταδίκη. Είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν πάμε στο δικαστήριο με μια λογική ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Το θέμα είναι ότι αυτή τη φορά μας είναι πάρα πολύ δύσκολο» λέει η Μάγδα Φύσσα.

Και προσθέτει: «Ψυχικά δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε κουραστεί, έχουμε γίνει ράκη, δεν μπορούμε να βιώσουμε πάλι όλο αυτό. Προσπαθούσαμε να αντέξουμε στο πρώτο δικαστήριο και λέγαμε ότι βγάλαμε και αυτή την δικάσιμο, αντέξαμε. Τώρα, όμως, που ξέρουμε τι είναι αυτό που μας περιμένει, δεν αντέχουμε άλλο. Είναι ακόμα χειρότερο όλο αυτό γιατί γνωρίζουμε τι έχουμε να ακούσουμε εκεί μέσα και να δούμε τις χυδαιότητές τους. Έχουμε ζήσει τα απίστευτα».

Απαντώντας στο τι αίσθηση της έχει αφήσει το γεγονός ότι κάποιοι από τους καταδικασθέντες έχουν αποφυλακισθεί, η Μάγδα Φύσσα λέει χαρακτηριστικά:

«Και στο άκουσμα μόνο ότι πάνε για αναστολή, δεν το δέχεσαι. Δεν το αντέχω όταν ζητούν αποφυλάκιση. Δεν είναι δυνατόν να έχεις κάνει έναν αγώνα πεντέμισι χρόνια για να αποδείξεις τα αυτονόητα και και το αποτέλεσμα να είναι με το που μπήκαν μέσα να ζητούν αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Τελικά, πόσα δικαιώματα έχουν όλοι έχουν όλοι αυτοί οι εγκληματίες, μετά από όλα αυτά που έχουν προκαλέσει σε εμάς, που είμαστε τα θύματα. Εδώ μιλάμε ότι γίνεται μια δική, στην οποία ένα ολόκληρο κόμμα πρωτόδικα αποφασίστηκε ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση γιατί η έδρα και είδε και άκουσε όλα τα στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, γιατί θα πρέπει να υποστούμε όλο αυτό; Δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ. Δεν μπορεί να μπαίνουν μέσα στη φυλακή άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για μια μολότοφ, για μια παραβατικότητα που έκαναν και να εκτίουν την ποινή τους κανονικότατα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και αυτοί που έχουν κάνει τόσα να ζητούν τα δικαιώματα τους».

«Ο φασισμός είναι εκεί έξω»

Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα σημειώνει επίσης ότι στους καταδικασθέντες θα πρέπει να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

«Η Χρυσή Αυγή μπορεί ως οργάνωση να έπεσε, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω. Καταφέραμε για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας το ακατόρθωτο, μια εγκληματική φασιστική οργάνωση να είναι τώρα στη φυλακή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο φασισμός τελείωσε. Όσοι τους ψήφισαν είναι εκεί έξω και είναι πιο επικίνδυνοι» αναφέρει η Μάγδα Φύσσα.

«Φτάσαμε στο σημείο ο δολοφόνος να έχει περισσότερα δικαιώματα από το θύμα. Εκείνος αφαιρεί μια ζωή και αυτοί που μένουν πίσω πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους να διεκδικήσουν το αυτονόητο, να θυμίζουν διαρκώς ότι τους δολοφόνησαν το παιδί, του πήραν τη ζωή» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

«Κάτι πρέπει να αλλάξει, κάποιοι νόμοι είναι στραβοί τελείως, δεν έχουν καμία λογική. Με τι κριτήριο τους έφτιαξαν τέτοιους νόμους που ο χρήστης ναρκωτικών είναι μέσα και ο φονιάς είναι έξω;» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Πρέπει να διεκδικήσουμε ότι ο φονιάς δεν έχει κανένα ελαφρυντικό και να μην ξαναβγεί από τη φυλακή. Τα ισόβια δεν είναι ισόβια. Μας κοροϊδεύουν. Αυτός που έχει ποινή ισόβια θα κάτσει 18 χρόνια το πολύ και θα βγει έξω. Κάθε ποινικολόγος θα απαντήσει ότι η φυλακή δεν είναι εκδικητική, αλλά σωφρονιστική. Που είναι, όμως, ο σωφρονισμός; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποινή πρέπει να είναι τιμωρητική. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα RealNews

Keywords
Τυχαία Θέματα