Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει για εξέταση των Δημητριάδη, Κοντολέοντος και της εισαγγελέως Βλάχου

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ως τον εγκέφαλο παρακρατικής σπείρας περιγράφει η αξιωματική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό σε σχέση με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η Βουλή αποφασίζει την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης με την κυβέρνηση να ψηφίζει “παρών” παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως. Την Πέμπτη συνεδριάζει τελικώς η Επιτροπή Θεσμών

και Διαφάνειας όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να κληθούν πρόσωπα που εμπλέκονται στην σκοτεινή υπόθεση όπως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αποπεμφθείς διοικητής κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας στον πρωθυπουργό κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας κ. Βασιλική Βλάχου καθώς και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος.

Κατά την εκτίμηση της Κουμουνδούρου η συνεδρίαση της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εκεί ενδεχομένως να παρουσιαστούν και έγγραφα που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε έντονα στην δήλωση του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη που δήλωσε στον “Σκάι” ότι “κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους” παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας πως ο υπουργός προεξοφλεί ότι δεν προέκυψε τίποτα από την υποκλοπή. Σημειώνει ωστόσο την αντίφαση που προκύπτει από το γεγονός πως ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης τηλεφωνούσε στον κ. Ανδρουλάκη προ εικοσαημέρου για να τον καλέσει σε κατ’ ιδίαν ενημέρωσή του για τους λόγους παρακολούθησής του.

Ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται πως γίνεται από την στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται πως δεν γνωρίζει τους λόγους, ο κ. Μητσοτάκης να λέει προχθές στη Βουλή: “Από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά έλαβα γνώση των γεγονότων, η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν”.

Η Κουμουνδούρου με αφορμή αυτές τις αντιφάσεις κάνει λόγο για απόδειξη ενοχής του κ. Μητσοτάκη, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη δεν απαντούν στα αυτονόητα ερωτήματα. Στο θέμα των δηλώσεων Γεραπετρίτη αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζοντας πως αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι ο κ.Μητσοτάκης έλεγε κατ’ εξακολούθηση ψέματα διαβεβαιώνοντας ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη.

“Πώς μπορεί να βεβαιώνει ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, αφού δεν γνώριζε τους λόγους της πραγματοποίησής της;” ανέφερε ο κ. Ραγκούσης φανερώνοντας τα κενά στην κυβερνητική γραμμή.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιμένει πως ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ούτε σε ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Δηλαδή, δεν είπε ποιοι ήταν οι “εθνικοί λόγοι” για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη την περίοδο που διερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα, και συγχρόνως απέφυγε να πει εάν θα καταργήσει την τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή η κυβέρνηση μετά το αίτημα Κουκάκη στην Ανεξάρτητη Αρχή, τροπολογία που εμποδίζει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους αιτούντες εάν έχουν παρακολουθηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημητριάδη Κοντολέοντος, Βλάχου,syriza-ps, dimitriadi kontoleontos, vlachou