Πώς σε κάνει να νιώθεις η σπασμένη οθόνη του κινητού σου;

16:52 29/1/2016 - Πηγή: MAD

Το κινητό αυτό είναι δικό σου και το προσέχεις γιατί είναι απαραίτητο στην καθημερινότητα σου, γιατί το χρειάζεσαι στη ζωή σου!

Το φορτίζεις όταν χρειάζεται, το αναβαθμίζεις, το βάζεις στη τσέπη σου όταν βρέχει και δεν το αφήνεις να ζεσταθεί ή να κρυώσει υπερβολικά. Ακόμη μπορεί να έχεις επενδύσει σε μια θήκη για να το προστατεύσεις από σκόνη και γρατζουνιές, αλλά όλα αυτά μπορεί να μην είναι αρκετά για να το προστατευόσουν το smartphone σου από μια κακή στιγμή.

Γλίστρησε από την τσέπη σου μέσα στην τουαλέτα; Έπεσε από τα χέρια σου κι έγινε χίλια κομμάτια όταν προσπαθούσες

να βγάλεις μια φωτό το πιάτο του φαγητού σου για το Instagram;

Αυτά που νιώθεις, χωρίζονται σε 5 στάδια. Τα ξέρουμε, τα έχουμε νιώσει ήδη…

Στάδιο 1: Άρνηση

Στην αρχή αισθάνεσαι καλά. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και δεν ξέρεις τελικά εάν το τηλέφωνό σου λειτουργεί. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό έχει συμβεί, και μάλιστα σε εσένα! Αρνείσαι να αποδεχτείς το γεγονός. Θα προσπαθήσεις να πάρεις ξανά στα χέρια σου για να τσεκάρεις την ώρα ή το Facebook. Σε λίγο θα πρέπει να βάλεις το ξυπνητήρι για να σε ξυπνήσει αύριο το πρωί. Αλλά δεν θα το κάνει…

«Ξέρω τι θα κάνω! Θα το βάλω μέσα σε ένα σακουλάκι με ρύζι για 36 ώρες και θα είναι μια χαρά! Μπορεί να μου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα όταν έβραζα το νερό για τα μακαρόνια και μίλαγα με τον φίλο μου, αλλά μικρό το κακό. Όλα θα πάνε μια χαρά!»

«Δεν φαίνεται και τόσο σοβαρό… Ίσα-ίσα μπορείς να διακρίνεις το σπάσιμο…»

Στάδιο 2: Θυμός

Αμέσως μετά νιώθεις θυμό. Θυμό με το εαυτό σου που επέτρεψες να αφήσεις το κινητό σου απροστάτευτο σε οποιοδήποτε μέρος με νερό ή που σου έπεσε κάτω και έσπασε ενώ πάντα εσύ το φρόντιζες τόσο καλά… Μετά νιώθεις θυμό με όλους τους άλλους, που τα κινητά τους λειτουργούν φυσιολογικά. Ναι αυτοί μπορούν να κάνουν κλήση σε όποιον θέλουν, να στείλουν μηνύματα σε φίλους τους στο WhatsApp, να παίξουν παιχνίδια όσο βρίσκονται μέσα στο μετρό…

«Πώς μπορεί να φέρθηκα τόσο ανόητα; Τι σκεφτόμουν; Από πού θα γράφω τώρα τα tweet μου;!

«Πώς μπορεί να συνέβη αυτό; Αφού είμαι πάντα τόσο προσεκτικός με τη συσκευή μου! Σε εμένα έπρεπε να τα τύχει;»

Στάδιο 3: Διαπραγμάτευση

Όλα αυτό εύχεσαι να είναι ένα κακό όνειρο, αλλά δεν είναι… Όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι έχεις ένα κινητό που δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου ψάχνεις διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας για να μοιραστείς με τους φίλους σου αυτό που σου συνέβη! «Βράχηκε το κινητό μου και δεν λειτουργεί, όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου να μου στείλει μήνυμα στο inbox» γράφεις στο Facebook και όλοι μοιράζονται μαζί σου ιστορίες συμπαράστασης και «σωτήριες» λύσεις! Όπως τότε που τους έριξαν στην πισίνα με τα ρούχα και το κινητό ήταν ακόμη στην τσέπη τους. «Αν το βάλεις στο ρύζι θα ξαναλειτουργήσει», «δοκίμασε να το βάλεις μαζί με σακουλάκια σιλικόνης» θα σου πουν. Και μια ελπίδα θα γεννηθεί και θα το πιστέψεις ότι η λύση είναι αυτή, γιατί έχεις ανάγκη να το πιστέψεις και θα κάνεις τα πάντα για να αποφύγεις το αναπόφευκτο.

«Εάν δουλεύει ακόμη, υπόσχομαι να μην το αφήσω να πέσει κάτω ποτέ ξανά!»

«Υπομονή λίγους μήνες ακόμη, να δω τι ποσό δικαιούμαι με την αναβάθμιση»

Στάδιο 4: Θλίψη

Το τσεκάρεις κάθε μέρα βγάζοντας την μετά από πνιγμό «πεθαμένη» συσκευή σου έξω από το ρύζι ελπίζοντας με λαχτάρα να σου δώσει ένα σήμα ζωής. Ένα οποιοδήποτε σήμα ζωής. Ακόμη και μια εξασθενισμένη εικόνα με το μισοδαγκωμένο μήλο στην οθόνη.

Όχι. Τίποτα. Έχεις ξεχάσει πως ακούγεται το ringtone σου. Σκέφτεσαι ότι θα χάσεις όλους τους φίλους σου γιατί απλά έχεις σταματήσει ξαφνικά να απαντάς στα μηνύματα τους. Δεν κάνεις τίποτα, γιατί χωρίς αυτό νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι το τηλέφωνο σου έχει «πεθάνει» και δεν θα επιστρέψει σύντομα. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού πιάνεις τον εαυτό σου να στενοχωριέται πραγματικά.

«Αφού δεν λειτουργεί, πραγματικά δεν ξέρω γιατί το κουβαλάω ακόμη μαζί μου…»

Στάδιο 5: Αποδοχή

Αυτό το τηλέφωνο με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε πολλές περιστάσεις και για πολύ καιρό, δεν θα το εγκαταλείψω τώρα! Χρειάζομαι πολλά χρήματα για να πάρω καινούργιο και δεν με συμφέρει μιας και πριν από αυτό δούλευε μια χαρά.

«Αυτά συμβαίνουν! Θα το πάω σε ένα iRepair και θα το έχω γρήγορα ξανά στα χέρια μου, σαν καινούργιο!»

«To μόνο που χρειάζεται είναι έναν έμπειρο τεχνικό να το επισκευάσει. Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί αυτό νωρίτερα;»

Keywords
Τυχαία Θέματα