Tetris Effect Connected | Review

Tetris. Ένα όνομα θρύλος στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Όσοι κάποτε πιάσαμε με ρίγος στα χέρια μας το ταπεινό Gameboy πίσω στο 1989, θυμόμαστε ακόμα τις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε μαζί του, μιας και σε μια κίνηση ματ η Nintendo το έδινε δωρεάν μαζί με κάθε κονσόλα. Bέβαια, το παιχνίδι είχε δημιουργηθεί αρκετό καιρό πριν και είχε κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες, αλλά δεν είναι άτοπο να ισχυριστεί κανείς ότι τόσο το Gameboy όσο και το παιχνίδι συνέβαλαν εξίσου το

ένα στην επιτυχία του άλλου.

Έκτοτε το αριστούργημα του Alexei Pajitnov, το καλύτερο puzzle game όλων των εποχών κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, συνεχίζει να μας δίνει κατά καιρούς πολύ αξιόλογες κυκλοφορίες και ενσαρκώσεις, διατηρώντας το εθιστικό και αειθαλές gameplay του και ενίοτε εμπλουτίζοντάς το με ενδιαφέροντες νεωτερισμούς. Η τελευταία κυκλοφορία είναι το Tetris Effect: Connected, η ανανεωμένη έκδοση του Tetris Effect που κυκλοφόρησε δύο χρόνια πριν.

Το 2019 είχαμε δύο πολύ σημαντικές κυκλοφορίες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Η πρώτη ήταν η κυκλοφορία του Tetris 99 για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Nintendo Switch Online, όπου το παιχνίδι μπήκε με απρόσμενα καλά αποτελέσματα στο χώρο των battle royale τίτλων και έφερνε τον παίκτη αντιμέτωπο με 98 άλλους αντιπάλους από όλο τον κόσμο σε μια μάχη μέχρις εσχάτων.

Η άλλη κυκλοφορία όπως είπαμε είναι το Tetris Effect, που κυκλοφόρησε αρχικά αποκλειστικά για το PS4 το Νοέμβριο του 2018 και έπειτα για PC το 2019, με υποστήριξη μάλιστα του VR και στις δύο πλατφόρμες. Review για το Tetris Effect μπορείτε να διαβάσετε στο GameOver.gr, οπότε δεν θα επεκταθούμε πολύ. Θα θέλαμε όμως να σχολιάσουμε ότι η επαφή με το single player κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί κατά την άποψή μας μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αγγίζει τα όρια ενός ψυχολογικού πειράματος.

Το απίστευτο εικαστικό, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική μουσική και το γνωστό gameplay, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως καλλιτεχνική δημιουργία και είναι εύκολα ικανό να επηρεάσει την ψυχολογία του παίκτη και να του ξυπνήσει άγνωστα ή/ και αναπάντεχα συναισθήματα. Θα μας πείτε, Tetris παίζουμε, που κολλάνε όλα αυτά; Απλά δοκιμάστε το campaign του τίτλου και όλα όσα ξέρετε για το Tetris θα αλλάξουν. Πλέον, όχι μόνο το gameplay αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία του τίτλου είναι ικανά να κρατήσουν τον παίκτη κολλημένο στην οθόνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται η φετινή κυκλοφορία του Tetris Effect: Connected να εισάγει το οφθαλμοφανές έλλειμμα του πρώτου παιχνιδιού, το παιχνίδι πολλαπλών παικτών. Έχουμε τέσσερις επιλογες, με την πρώτη να ονομάζεται Connected και να αποτελεί το co-op τμήμα του τίτλου. Εδώ τρεις παίκτες παίζουν ταυτόχρονα, αντιμέτωποι με ένα ΑΙ boss. Όταν γεμίσουμε έναν ορισμένο αριθμό γραμμών, οι τρεις οθόνες μας ενώνονται σε μια μεγάλη, πανοραμική οθόνη και σκοπός μας είναι να γεμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γραμμές, συνεργαζόμενοι με τους άλλους συμπαίκτες μας.

Το co-op λειτουργεί άψογα και η συνεργασία με τους άλλους παίκτες πρέπει να είναι αγαστή. Γενικά το Connected αποτελεί ένα άκρως εθιστικό mode που διατηρεί αναλλοίωτο το κεντρικό Tetris gameplay, αλλά μας προσφέρει και το co-op twist, πράγμα που προσδίδει φυσικά άλλο ενδιαφέρον στον τίτλο.

Τα άλλα τρία modes είναι όλα για δύο παίκτες που έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους. Στο Zone Battle, οι γραμμές που συμπληρώνουμε στέλνονται στον άλλο παίκτη, με σκοπό να τον οδηγήσουμε στο game over. Στο Score Attack, κάθε παίκτης προσπαθεί να πιάσει μεγαλύτερο σκορ από τον άλλο χωρίς να μπορεί να τον επηρεάσει κάπως, ωσότου κάποιος χάσει. Τέλος, το Classic Score Attack είναι το Score Attack αλλά με τους αυθεντικούς, ορθόδοξους Tetris κανόνες και χωρίς κανέναν από τους νεωτερισμούς των τελευταίων τίτλων.

Να πούμε εδώ ότι τα multiplayer modes μπορούν να παιχτούν είτε διαδικτυακά, με επιλογή τυχαίων αντιπάλων ή από τη friend list μας, είτε σε τοπικό επίπεδο. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι δημιουργοί δεν μας προσφέρουν ένα απλό multiplayer mode, αλλά έβαλαν τα δυνατά τους να μας δώσουν πολλαπλές επιλογές που θα ικανοποιήσουν πιστεύουμε όλους τους παίκτες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Tetris Effect Connected επιτρέπει πλέον cross platform multiplayer μεταξύ όλων των εκδόσεων (PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series και Oculus) με την υποστήριξη για το Switch να έρχεται στις 8 Οκτωβρίου.

Αυτό είναι λοιπόν το Tetris Effect: Connected. Η βελτιωμένη έκδοση του εξαιρετικού Tetris Effect, εμπλουτισμένη με το απαραίτητο multiplayer. Oι Tetris fans επιβάλλεται να βιώσουν μια από τις καλύτερες εκδοχές του παιχνιδιου. Κι αν παίζοντας χαλαρώσετε εκεί που ήσασταν εκνευρισμένοι, ή νοιώσετε γεμάτοι ενέργεια αν και ήσασταν χαλαροί, να ξέρετε το παιχνίδι πέτυχε το σκοπό του.

To Tetris Effect Connected κυκλοφορεί για PC από τις 18/8/21, ενώ την ίδια ημερομηνία αναβαθμίστηκε η απλή έκδοση Tetris Effect σε “Connected” για όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Το review βασίστηκε σε review code για την έκδοση PC που λάβαμε από την Enhance PR.

The post Tetris Effect Connected | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα