To Netflix “εισχωρεί” στον χώρο των παιχνιδιών

Η Netflix Inc. σχεδιάζει την πρώτη της μεγάλη επιχειρηματική κίνηση για να επεκταθεί πέραν των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών της έβδομης τέχνης, στοχεύοντας συγκεκριμένα στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Η αμερικανική εταιρεία ήδη έχει προσλάβει τον Mike Verdu, πρώην στέλεχος της Electronic Arts και της Facebook

Inc., ο οποίος προορίζεται για να ηγηθεί του εν λόγω εγχειρήματος ως αντιπρόεδρος στο νέο τμήμα “Game Development” της Netflix Inc. Ο ίδιος θα πρέπει να παραδίδει αναφορά στον Greg Peters, Chief Operation Officer της εταιρείας, ως ανώτερός του ιεραρχικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στόχος είναι η προσφορά βιντεοπαιχνιδιών μέσω της streaming πλατφόρμας του Netflix και, μάλιστα, μέσα στον επόμενο χρόνο. Η βιβλιοθήκη των παιχνιδιών θα εμφανίζεται παράλληλα με το τρέχον περιεχόμενο της πλατφόρμας ως νέο είδος προγράμματος, που θα είναι παρόμοιο με εκείνο των ντοκιμαντέρ και των ειδικών προσφορών που υφίστανται ήδη.

Επισημαίνεται πως η εταιρεία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να χρεώσει επιπλέον τους συνδρομητές της αναφορικά με την τρέχουσα εξέλιξη, όπως θα ήταν άλλωστε και μία αναμενόμενη ανησυχία της κοινότητας, με την προσθήκη του νέου περιεχομένου.

Ο Mike Verdu ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος στην Facebook Inc., υπεύθυνος για τη συνεργασία με προγραμματιστές με στόχο την παράδοση παιχνιδιών και επιπρόσθετου περιεχομένου στις συσκευές εικονικής πραγματικότητας της Oculus.

The post To Netflix “εισχωρεί” στον χώρο των παιχνιδιών appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα