Άνω των $5 δις τα έσοδα του Pokémon Go

Συμπληρώνοντας τα 5 χρόνια από την κυκλοφορία του, έγινε γνωστό πως το Pokémon Go έχει υπερβεί το ποσό των $5 δισεκατομμυρίων σε συνολικά έσοδα, με το 52.8% να προέρχεται από το Play Store (Android) και το 47.2% από το App Store (iOS).

Σύμφωνα με αναφορές από το Sensor Tower, η εν λόγω εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας της Niantic έφτασε κατά μέσο

όρο το $1 δισεκατομμύριο ετησίως σε έσοδα από την κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του 2016. Το περασμένο έτος αποτέλεσε και τη δυνατότερη χρονιά του παιχνιδιού, καθώς σε όρους εσόδων καταγράφηκαν $1.3 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 41% συγκριτικά με το 2019.

Ακόμα και φέτος, η πορεία του Pokémon Go δεν φαίνεται να πτοείται. Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος κατέγραψε έσοδα ύψους $641.6 εκατομμυρίων εντός και μόνο του πρώτου εξαμήνου του 2021. Ποσό το οποίο παρουσιάζει αύξηση κατά 34% συγκριτικά με το 2020 και κατά 130% σε σχέση με το 2017, σηματοδοτώντας έτσι το δυναμικότερο ξεκίνημα από κάθε άλλο έτος που βρίσκεται στην αγορά.

Η Αμερική παραμένει στο Νο. 1 στην κατάταξη των χωρών με βάση την προέλευση των περισσότερων εσόδων για το Pokémon Go, με τις συνολικές in-game δαπάνες των αμερικανών χρηστών να αγγίζουν τα $1.9 δισεκατομμύρια, αποτελώντας το 36.6% του συνολικού ποσού που καταγράφηκε. Στη συνέχεια της κατάταξης ακολουθεί η Ιαπωνία και η Γερμανία, με 32% και 5,4% αντίστοιχα.

Το Pokémon Go αναπτύχθηκε από τη Niantic και έγινε διαθέσιμο στις 4 Ιουλίου του 2016 σε κινητές συσκευές (Android & App Store). Από τότε, το παιχνίδι συνολικά έχει καταγράψει 632 εκατομμύρια λήψεις, με την Αμερική να κερδίζει και εδώ την πρωτιά (με 115.5 εκατομμύρια λήψεις), ακολουθούμενη από την Βραζιλία και την Ινδία.

Τέλος, οι περισσότερες λήψεις σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του Google Play, με το πλήθος τους να ανέρχεται στα 487 εκατομμύρια, αποτελώντας το 77% των συνολικών λήψεων του παιχνιδιού.

The post Άνω των $5 δις τα έσοδα του Pokémon Go appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα