Remote play των τίτλων του PS4 στο PS Vita

Η Sony επιβάλλει την εφαρμογή αυτής της λειτουργίας στους developers.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Eurogamer ο διάδοχος του PS3 θα αποκτήσει second screen δυνατότητες παρόμοιες με αυτές του Wii U. Κοινώς μέσω remote play θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε τα games

του PS4 στο PlayStation Vita. Οι πηγές του αγγλικού site προέρχονται από έναν developer του PS4, o οποίος προφανώς θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει αυτό το άτομο η Sony επιβάλλει remote play μέσω του PS Vita σε όλους τους τίτλους της επερχόμενης κονσόλας της. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν όσοι εξ' αυτών θα απαιτούν την χρήση του PS4 Eye.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία remote play για τίτλους του PS3 έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν τόσο στο PS Vita, όσο και στο PSP, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το γεγονός αυτό οφείλονταν στην αρχιτεκτονική του PS3 και στην video encoding τεχνολογία της Cell CPU. Τα προβλήματα αυτά όμως αναμένεται να λυθούν χάρις στο νέο και πιο εξελιγμένο hardware του PS4. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εάν όντως υποστηριχθεί το remote play όλων των τίτλων του PS4 στο φορητό της Sony είναι πολύ πιθανό οι πωλήσεις του τελευταίου να σημειώσουν ανοδικές τάσεις. Μάλιστα το πολυδιαφημισμένο GamePad του Wii U θα αποκτήσει έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή, πόσο μάλλον όταν η οθόνη αφής του PS Vita χρησιμοποιεί capacitive τεχνολογία σε αντίθεση με την "ξεπερασμένη" resistive του χειριστηρίου της Nintendo.

Keywords
Τυχαία Θέματα