Xbox One: Η press conference Microsoft

"Xbox One" η νέα κονσόλα της Microsoft. Δείτε την παρουσίαση με όσα ανακοινώθηκαν. [UPDATE 3]

Μετά την κυκλοφορία του Wii U στις 30 Νοεμβρίου και την συνέντευξη τύπου της Sony για το PlayStation 4 τον Φεβρουάριο, τον τελευταίο λόγο είχε η Microsoft,

σήμερα στις 20:00, με την αποκάλυψη των πρώτων πληροφοριών του νέου Xbox.

Με μία press conference που κράτησε μία ώρα, η Microsoft μας έδωσε σήμερα (από τις 20:00 έως τις 21:05) μια πρώτη γεύση από την νέα της κονσόλα όγδοης γενιάς, η οποία θα ανταγωνιστεί το PlayStation 4 που θα λανσαριστεί τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης και το Wii U το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις 30 Νοεμβρίου. Το όνομα του νέου Xbox θα είναι "Xbox One", κάτι που έρχεται λίγο πιο κοντά στη φήμη του σκέτου "Xbox". Γεγονός πάντως είναι ότι η λέξη "One" δεν είχε ακουστεί μέχρι σήμερα ως φήμη, κάτι που δείχνει ότι η Microsoft κατάφερε να κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την παρουσίαση:

{youtube}IDml9zRChdQ|400|300{/youtube}

Οι τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας θα είναι οι εξής. Καταρχήν θα διαθέτει 8GB RAM, 500 GB HDD Blu-ray drive, Wi-Fi, 5 δισεκατομμύρια transistors και αθόρυβη λειτουργία. Κάθε Xbox One θα έχει Kinect 2.0 και Windows Kernel ώστε να τρέχει και επιπλέον εφαρμογές πέρα από τα games.

Στην αρχή της παρουσίασης και ειδικότερα στα πρώτα 25 λεπτά, η Microsoft επικεντρώθηκε στο να μας παρουσιάσει την χρήση του Xbox One με το Kinect. Συγκεκριμένα θα μπορείτε μέσω φωνητικών εντολών να κάνετε εναλλαγή ανάμεσα σε games, τηλεοπτικά κανάλια, Internet Explorer και γενικά την πλειοψηφία των εφαρμογών του Xbox One. Το Kinect 2.0 θα τρέχει στα 1.080p με μεγαλύτερη ακρίβεια που θα αποτυπώνει ακόμα και τις παραμικρές κινήσεις των χεριών σας.

Τα νέα αποκλειστικά games που ανακοινώθηκαν για το Xbox One ήταν τα Forza Motorsport 5 και Quantum Break (της Remedy Entertainment). Αναμένεται επίσης μια νέα σειρά Halo στην τηλεόραση. 15 νέα games θα δούμε μέσα στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του Xbox One! Τα 8 από αυτά θα είναι νέα franchises!

Προς το τέλος της press conference αρκετός χρόνος αφιερώθηκε στο Call of Duty: Ghosts για το οποίο τα DLC θα κυκλοφορήσουν πρωτίστως στο Xbox One, μια αποκλειστικότητα που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ Microsoft και Activision. Το νέο Call of Duty: Ghosts φυσικά θα κυκλοφορήσει σε όλα τα γνωστά format και τα γραφικά του σύμφωνα με τα πρώτα τρέιλερ δείχνουν εκπληκτικά.

Η ανακοίνωση της Microsoft Hellas
Το δελτίο τύπου της Microsoft Hellas μας ενημερώνει και επίσημα για τις δυνατότητες του Xbox One οι οποίες θα έχουν ως εξής:
• TV on Xbox One.1 Περιηγηθείτε και παρακολουθήστε ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο) τηλεόραση από το καλωδιακό κουτί, το σύστημα telco ή τη δορυφορική σας σύνδεση μέσω του Xbox One. Η Microsoft έχει αναλάβει τη δέσμευση να προσφέρει ζωντανή τηλεόραση μέσω διαφόρων λύσεων σε όλες τις αγορές όπου θα διατεθεί το Xbox One.3
• Αρχική σελίδα: Ανοίξτε το σύστημα ψυχαγωγίας σας με τις δύο πανίσχυρες λέξεις «Xbox On» και μια εξατομικευμένη αρχική οθόνη θα σας καλωσορίσει με τα αγαπημένα σας παιχνίδια, τηλεοπτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.
• Snap: Κάντε δύο πράγματα ταυτόχρονα στη μεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Snap για να μεταβείτε σε μια μάχη πολλαπλών παικτών, καθώς παρακολουθείτε παράλληλα την αγαπημένη σας ταινία. Συζητήστε με τους φίλους σας στο Skype, καθώς παρακολουθείτε τηλεόραση ζωντανά ή παρακολουθήστε την ομάδα «fantasy team» στην τηλεόραση, καθώς παρακολουθείτε ταυτόχρονα τον αγαπημένο σας αγώνα και πολλά περισσότερα.
Skype για το Xbox One: Ειδικά σχεδιασμένο για το Xbox One, σας επιτρέπει να συζητάτε με φίλους σας στην τηλεόραση σε εκπληκτική ανάλυση HD ή να πραγματοποιείτε κλήσεις με το Skype στην τηλεόρασή σας, κάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
• Trending: Παραμείνετε άμεσα ενημερωμένοι για όλα τα δημοφιλή προγράμματα της τηλεόρασης, ανακαλύπτοντας τα ψυχαγωγικά προγράμματα που είναι δημοφιλή μεταξύ των φίλων σας και δείτε τι είναι ιδιαίτερα «trendy» στην κοινότητα του Xbox.
• OneGuide: Βρείτε εύκολα τα αγαπημένα σας ψυχαγωγικά προγράμματα, αναζητώντας τα ανά δίκτυο, όνομα ή ώρα προβολής, όλα απλά με τη φωνή σας και παρουσιαζόμενα σε έναν εξατομικευμένο οδηγό προγραμμάτων.

Επίσης, παρακάτω μπορείτε να δείτε τις νέες λειτουργίες του Xbox Live:
Smart Match: Ένα νέο σύστημα, το «Smart Match» εξαλείφει ουσιαστικά την αναμονή, υπολογίζοντας τους χρόνους και βρίσκοντας άτομα με τα οποία θέλετε να παίξετε μαζί, καθώς εσείς απολαμβάνετε άλλες δραστηριότητες - η φήμη μετράει σε ουσιώδες επίπεδο και βοηθά στην εξεύρεση του βέλτιστου matching.
• DVR Παιχνιδιών:. Ένας αποκλειστικός καταγραφέας («Game DVR») θα αποθανατίσει τις μαγικές σας στιγμές, οι οποίες θα είναι όλες αποθηκευμένες στο Cloud. Μαζί με εργαλεία sharing, θα έχετε κάθε λόγο να υπερηφανεύεστε στο Xbox One.
• Living Games: Δυναμικοί, ρεαλιστικοί κόσμοι εξελίσσονται και βελτιώνονται όσο περισσότερο παίζετε και η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μαθαίνει να παίζει όπως εσείς, οπότε οι φίλοι σας μπορούν να παίζουν με αντίπαλο τη «σκιά» σας.
• Αναπτυγμένα επιτεύγματα. Ένα νέο και αναπτυγμένο σύστημα επιτευγμάτων συλλαμβάνει βίντεο από τις πιο «επικές» σας στιγμές, συνεχίζει να επεκτείνει τα επιτεύγματα του παιχνιδιού με το πέρασμα του χρόνου και σας ανταμείβει με νέους τρόπους. Επίσης, η βαθμολογία σας (Gamescore) μεταφέρεται από το Xbox 360.
Xbox SmartGlass: Το Xbox SmartGlass είναι ένα μέρος της πλατφόρμας του Xbox One, φτιαγμένο εξαρχής με τη δυνατότητα να παρέχει περιεχόμενο απευθείας στη συσκευή σας. Tώρα μπορείτε να συνδέσετε περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, για πολλαπλούς παίκτες και shared ψυχαγωγία.

Τα games
Μέχρι στιγμής τα παρακάτω games έχουν ανακοινωθεί ή φημολογούνται:

Assassin's Creed 4: Black Flag: Η Ubisoft θα έχει κάθε διάθεση να προσεγγίσει όλο το κοινό της Microsoft, καθότι το νέο Assassin's Creed θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U και Xbox 360. Από αυτή τη λίστα είναι δυνατόν να λείπει το Xbox Infinite;

Call of Duty: Ghosts: Αναμένεται να έχει για άλλη μια φορά time exclusive DLC, τα οποία θα κυκλοφορήσουν αρχικά για το νέο Xbox κι αργότερα για τις υπόλοιπες κονσόλες.

Destiny από την Bungie: FPS/RPG από την εταιρεία που δημιούργησε το Halo. Ανακοινώθηκε για PS3, Xbox 360 και PS4 οπότε λογικά σειρά θα έχει το νέο Xbox.

{youtube}j8XKqX_kvXQ|400|300{/youtube}

Forza Motorsport 5: Η νέα έκδοση του racing που από πολλούς θεωρείται το κορυφαίο παγκοσμίως (τουλάχιστον σύμφωνα με τα reviews καθότι το Gran Turismo 5 είναι πρώτο σε πωλήσεις) αναμένεται να κυκλοφορήσει παρέα με το νέο Xbox και τα γραφικά του να είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ (μα "πόσο πια" θα αναρωτηθείτε πολλοί!)

Ryse: Είναι ένα First-Person Hack & Slash game που παρουσιάστηκε στην E3 2011. Το αναπτύσσει η Crytek, δημιουργός της σειράς Crysis. Αρχικά είχε υπολογιστεί ότι θα κυκλοφορούσε για το Xbox 360, όμως έκτοτε δεν έχει υπάρξει νέα ανακοίνωση πράγμα που μαρτυρά ότι με το release του Durango να πλησιάζει τη φετινή χρονιά, προφανώς προορίζεται για launch title της νέας κονσόλας. Θα αποτελέσει ανταγωνιστή του The Last Guardian, το οποίο επίσης απ' το PS3 φημολογείται ότι αναπτύσσεται για το PS4; Το μέλλον θα δείξει.

{youtube}iFaA0kU5M4w|400|300{/youtube}

Family game: Στην μετά-εποχή του Wiimote, του Kinect και του PlayStation Plus, τα family games στα λανσαρίσματα κονσολών είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Το TheVerge θεωρεί δεδομένο ότι θα δούμε τουλάχιστον ένα casual game στην αρχική λίστα.

FIFA 14: Το Ultimate Team θα έχει ορισμένα αποκλειστικά χαρακτηριστικά στο Xbox One.

Νέο game της Lionhead: Η εταιρεία ανάπτυξης του Fable ετοιμάζει κάτι καινούργιο.

Νέο game της Rare: Kinect Sports 3 ή κάτι ξεχωριστό;

Νέο game της Remedy: Τι θα έχει να μας δείξει η εταιρεία ανάπτυξης του Alan Wake;

The Witcher 4: Θα μας έρθει το 2014 για PC και PS4, οπότε είναι προφανές ότι επειδή δεν ανακοινώθηκε ως αποκλειστικό του PS4, το νέο Xbox θα πρέπει να πάρει σειρά.

Thief: Ακριβώς ίδια περίπτωση με το The Witcher 4.

Watch Dogs: Τα format θα είναι ίδια με το Assassin's Creed 4 άρα και εδώ το νέο Xbox δεν πρέπει να λείπει απ' τη λίστα.

Zombie game: Ένα νέο video game με zombies ετοιμάζεται για το release χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Στο δρόμο που χάραξε το ZombiU.

Τεχνικές προδιαγραφές
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες:
- Επεξεργαστής: Αρχιτεκτονική x86 64 bit., οκταπύρηνος στα 1.6Ghz. Κάθε CPU έχει 32 KB L1 instruction cache και 32 KB L1 data cache. Κάθε module των τεσσάρων πυρήνων της CPU έχει 2 MB L2 cache (σύνολο 4 καθότι ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος, άρα διαθέτει δύο modules).
- Μνήμη: 8GB RAM DDR3 (bandwidth 68GB το δευτερόλεπτο). 32MB SRAM (ESRAM) στα 102GB το δευτερόλεπτο. Μέγιστη απόδοση 170GB το δευτερόλεπτο.
- Κάρτα γραφικών: Ειδική κατηγορία D3D11.1 στα 800-MHz. 12 shader cores παρέχουν συνολικά 768 threads. Στη μέγιστη απόδοσή της, η κάρτα γραφικών μπορεί να φτάσει τους 1.2 τρισσεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Η GPU διαθέτει επίσης υψηλής πιστότητας σένσορα NUI (Natural User Interface).
- Σκληρός δίσκος: 500GB
- Drive: 50GB 6x Blu-ray drive
- Κάρτα δικτόυ: Gigabit Ethernet Wi-Fi και Wi-Fi Direct
- Hardware Accelerators: Codecs εικόνας, βίντεο και audio, Kinect με πολυκάναλη μείωση θορύβου.
- USB ports: 3.0
- Θύρα HDMI

Σε θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών, οι μέχρι τώρα φήμες λένε ότι το νέο Xbox έχει παρόμοια μνήμη RAM και επεξεργαστή με το PlayStation 4, ωστόσο η κονσόλα της Sony διαθέτει ένα μικρό προβάδισμα στη μεταφορά δεδομένων κι αυτό γιατί τα compute units του επεξεργαστή του PS4 είναι 18 αντί 12 του νέου Xbox, δηλαδή παράγουν μεταφορά δεδομένων στα 1.8 teraflops έναντι 1.2. Το αν και πως θα έχει απήχηση κάτι τέτοιο στο gameplay είναι ένα τελείως ξεχωριστό θέμα. Τέλος, λόγω της μετάβασης σε αρχιτεκτονική επεξεργαστή x86 θα είναι αμφίβολλο να δούμε backwards compatibility.

[LIVE UPDATE: Δείτε παρακάτω το live update της press conference με όσα συνέβησαν λεπτό προς λεπτό.]

20:01: Έπεσε το πρώτο τρέιλερ στο οποίο μιλούν γνωστοί developers όπως ο Hideo Kojima κι ο Dan Greenawalt.

20:03: Ο Don Mattrick ανεβαίνει στο stage για να κάνει την εισαγωγή του. "Όλα σε ένα σύστημα" είναι η πρώτη ατάκα που κρατάμε.

20:07: "Xbox One" το όνομα του νέου Xbox! Ποιος θα το περίμενε; Τελικά το όνομα ήταν αρκετά κοντά στο "Xbox" που μαζί με το "Xbox Infinity" ήταν από τις επικρατέστερες φήμες ονόματος.

20:10: Ο Yusuf Mehdi ανεβαίνει στο stage για να παρουσιάσει τις πρώτες δυνατότητες της κονσόλας με τη βοήθεια του Kinect.

20:12: Θα μπορείτε να του δίνετε φωνητικές εντολές του στυλ "Go to game", "Watch TV", "Watch movie", "Go to Internet Explorer" κι αυτό τις ακούει.

20:16: Η παρουσίαση της εναλλαγής συνεχίζεται ακόμη. Θα δίνετε εντολή ακόμα και για την εναλλαγή μεταξύ καναλιών, όπως με το "Watch ESPN". Επιπρόσθετα υπάρχουν φωνητικές εντολές ακόμα και για τα submenus που θα εμφανίζονται την ώρα που βλέπετε τηλεόραση.

20:18: Με την εντολή "Show the guide" θα εμφανίζεται ο οδηγός του Xbox στον οποίο αποθηκεύονται πληροφορίες για τα προγράμματα. Με το "Go Home" η κονσόλα θα κλείνει.

20:20: Ο Marc Whitten ανεβαίνει στη σκηνή για να μιλήσει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

20:21: Η κονσόλα θα έχει Blu-ray drive και φυσικά Wi-Fi. Προδιαγραφές: 5 δις transistors, 8GB RAM, 500 Gb HDD Blu-ray drive και αθόρυβη λειτουργία. Κάθε Xbox One θα έχει ενσωματωμένο Kinect. Θα έχει επίσης ενσωματωμένο Windows Kernel ώστε να τρέχει και επιπλέον εφαρμογές πέρα από τα games.

20:23: Το νέο Kinect θα έχει ποιότητα 1080p και θα καταγράφει ακόμα και την παραμικρή σας κίνηση.

20:25: Το Xbox Live θα έχει φέτος πάνω από 300.000 servers ανά τον κόσμο.

20:26: Η κονσόλα θα περιλαμβάνει DVR για να μαγνητοσκοπείτε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε στα social networks τα games σας.

20:29: Ο Andrew Wilson της Electronic Arts επί σκηνής. Για να δούμε τι θα μας παρουσιάσει!

20:30: Ανακοινώνει μια νέα game engine, την Ignite, η οποία θα φέρει καινοτομίες καθώς θα απεικονίσει ακόμη πιο ρεαλιστικά τα όσα συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο. Οι παίκτες στα games της EA Sports θα σκέφτονται, θα κινούνται και θα αντιδρούν όπως οι πραγματικοί αθλητές. Τα περιβάλλοντα θα μοιάζουν ακόμη περισσότερο στα πραγματικά. Ανακοινώθηκαν τα FIFA 14, Madden NFL 25, UFC και NBA LIVE 14 στο Xbox One (και το PlayStation 4). Απ' ότι φαίνεται το NBA Live επιστρέφει μετά από μια απουσία δύο ετών.

20:32: Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τρέιλερ για τα FIFA 14 και NBA Live 14, στο οποίο μιλούν ο Lionel Messi της Barcelona καθώς και διάφοροι μπασκετμπολίστες.

{youtube}nw2sIra8cNo|400|300{/youtube}

20:34: FIFA 14: Το Ultimate Team θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο στο Xbox One! Αυτό ελπίζουμε να μην..δυσαρεστήσει τους κατόχους PC, PS3 και μετέπειτα PS4. Τώρα παίζει τρέιλερ του FIFA 14.

20:36: Ο Phil Spencer της Microsoft παίρνει τον λόγο.

20:37: Βλέπουμε τρέιλερ του Forza Motorsport 5! Αναπτύσσεται από την Turn 10 Studios. Περισσότερα στην E3.

20:40: Quantum Break ο νέος τίτλος της Remedy Entertainment, εταιρείας ανάπτυξης του Alan Wake. Και τώρα παίζει τρέιλερ με πραγματικούς ηθοποιούς.

{youtube}eFbqUk1jtoI|400|300{/youtube}

20:42: 15 νέα games μέσα στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του Xbox One! Τα 8 από αυτά θα είναι νέα franchises!

20:43: Η Nancy Tellem της CBS παίρνει σειρά και παραχωρεί γρήγορα τη θέση της στην Bonnie Ross της 343 Industries. "Δυνατό" PR η συγκεκριμένη!

20:47: Ο διάσημος παραγωγός και σκηνοθέτης Steven Spielberg μιλάει σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο. Ομολογεί ότι ο ίδιος είναι game και ανακοινώνει ότι ετοιμάζει τη σειρά Halo στην τηλεόραση! Σημαντική είδηση αν μη τι άλλο, παρότι πολλοί μπορείτε να περιμένατε ταινία Halo στη μεγάλη οθόνη.

20:48: Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τρέιλερ του NFL, το οποίο θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο για το Xbox One.

20:50: Το σόου τελείωσε απ' ότι μας λέει ο Don Mattrick. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν ανακοινώθηκε, παρά μόνο το "later this year". Οκ, στα τέλη της χρονιάς λοιπόν.

20:53: Tα DLC του Call of Duty: Ghosts θα κυκλοφορούν πρώτα στο Xbox One. O Eric Hishberg, διευθύνων σύμβουλος της Activision Publishing παίρνει το λόγο. Οκ, "big deal", γιατί πρώτον τα DLC κυκλοφορούν εδώ και καιρό πρώτα στο Xbox One και δεύτερον ποιος έχει λεφτά για DLC;

20:55: Ο Stephen Gaghan, συγγραφέας και σκηνοθέτης του Syrrianna, θα συνεργαστεί με την Activision για το σενάριο του Call of Duty: Ghosts!

20:56: Τώρα βλέπουμε τρέιλερ το οποίο μας μιλάει για την νέα μηχανή γραφικών, τα dynamic maps και τη δυνατότητα επιλογής του εξοπλισμού σας στο multiplayer mode. Απ' ότι φαίνεται θα τρέχει στα 60 frames το δευτερόλεπτο.

{youtube}UZZEPJqP8Qw|400|300{/youtube}

21:00 Με ένα δεύτερο τρέιλερ βλέπουμε την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στα γραφικά του Call of Duty: Ghosts. Γίνεται σύγκριση με το Call of Duty: Modern Warfare 3. Ακόμα και οι γρατζουνιές και το κόψιμο στο δέρμα ενός στρατιώτη είναι εμφανές. Όσο για τα περιβάλλοντα, οι δυναμικοί φωτισμοί και η σκίαση περνούν σε ένα νέο επίπεδο, κάτι πραγματικά σημαντικό για τη σειρά Call of Duty που έχει δεχθεί μια μικρή κριτική για τα γραφικά της στις τελευταίες εκδόσεις.

{youtube}4UZ-P7I34PM|400|300{/youtube}

21:02: Τώρα παίζει το επίσημο πρώτο τρέιλερ του Call of Duty: Ghosts!

{youtube}Zxnx3W-HA18|400|300{/youtube}

21:04: Οκ, αυτό ήταν όλο! Μία ώρα κράτησε η παρουσίαση του νέου Xbox. O Don Mattrick αποχαιρέτησε πριν την είδοδο του Stephen Gaghan στο stage, οπότε η press conference έκλεισε με το τρέιλερ. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld καθώς μέσα στις επόμενες ώρες η είδηση αυτή θα γίνει update με τα τρέιλερ και πολλές επιπρόσθετες πληροφορίες.

Το ταμείο
Με μία συνέντευξη τύπου που έδωσε βάση στην οικιακή ψυχαγωγία, η Microsoft παρουσίασε την νέα της κονσόλα, το Xbox One.

Η τακτική ονομασίας της κονσόλας θα συζητηθεί αρκετά, καθώς με αυτό τον τρόπο ίσως η Microsoft θέλει να μας δείξει ότι επιχειρεί ένα reboot στην κονσόλα της, με design που παραπέμπει σε παλιές retro εποχές. Σε αντίθεση με την Sony, η οποία στην ανακοίνωση του PlayStation 4 δεν έδειξε την νέα της κονσόλα, η Microsoft αποφάσισε να παρουσιάσει το Xbox One, τουλάχιστον σε όσους δημοσιογράφους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και στο Wired.com που εξασφάλισε αποκλειστικά κοντινά πλάνα της κονσόλας και του χειριστηρίου. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Microsoft δεν ασχολήθηκε εκτενώς με το νέο χειριστήριό της, σε αντίθεση με την Sony.

Παρά τα τόσα games που φημολογούνται ότι βρίσκονται υπό ανάπτυξη, η Microsoft αρκέστηκε στο να ανακοινώσει τα Forza Motorsport 5 και Quantum Break. Το δεύτερο κατάφερε να παραμείνει μυστικό όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα η Remedy Entertainment ως εταιρεία ανάπτυξης αποτελεί εγγύηση για την απήχησή του. Ο Steven Spielberg ως παραγωγός της σειράς Halo στην τηλεόραση είναι σίγουρα άλλο ένα plus. Από εκεί και πέρα, τα 15 αποκλειστικά games κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας, με τα 8 εξ αυτών να είναι νέες σειρές, απέσπασαν πολλά βλέμματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το Xbox One κυκλοφορήσει με 5 αποκλειστικά games στο λανσάρισμα, τότε τα υπόλοιπα 10 θα μοιραστούν σε περίπου ένα ανά μήνα. Ανάμεσα στους τίτλους που ανακοινώθηκαν δεν είδαμε το Ryse της Crytek καθώς και κάποιο νέο Halo ή Gears of War.

Το Kinect 2.0 στα 1080p με τις άφθονες φωνητικές του λειτουργίες άμεσης ανταπόκρισης θα αποτελέσει ένα επικοινωνιακό plus για την Microsoft, που θέλει για άλλη μια φορά να επικοινωνήσει το Xbox One ως ένα πλήρες οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας. Απ' την άλλη όμως, καλείται να απαντήσει ποια είναι τα σχέδιά της για τα μεταχειρισμένα games και το αν θα τρέχουν στην κονσόλα κατόπιν πληρωμής αντιτίμου, καθώς επίσης τι θα ισχύσει για το always online, αν δηλαδή θα απαιτείται η διαρκής χρήση του Internet. Όπως αναφέρεται στο επίσημο F.A.Q. της Microsoft, η Cloud σύνδεση θα είναι ανά διαστήματα προαπαιτούμενη ώστε να εκτελεστούν ορισμένες λειτουργίες της κονσόλας. Απ' την άλλη, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη η επιβεβαίωση της μη ύπαρξης backwards compatibility, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για κάποια υπηρεσία cloud gaming αντίστοιχη με το Gaikai του PS4. Πρακτικά όσα games αγοράσατε στο Xbox 360 χάνονται και η υπόλοιπη πρόοδος του λογαριασμού σας, όπως το gamerscore και οι MS points σας θα μεταφερθούν κανονικά στο νέο Xbox One.

Το πρώτο ρεπορτάζ του GameWorld ολοκληρώνεται, όμως οι συντάκτες του δε σταματούν εδώ καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα ανεβάζουν ειδήσεις από όλα τα μέτωπα για να μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν. Εσείς μην ξεχάσετε να κάνετε Like την είδηση και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για εκτενέστερη ανταλλαγή απόψεων επισκεφθείτε το Xbox One topic στο forum του GameWorld.gr.

Θετικά:
- 15 αποκλειστικά games μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας
- Η ανώτερη απόδοση του Kinect 2.0 με τις φωνητικές εντολές
- Προσφέρει ευέλικτο και εύχρηστο user interface καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που ενισχύουν την οικιακή ψυχαγωγία
- Ο λογαριασμός Xbox Live παραμένει ίδιος και εξακολουθείτε να έχετε στην κατοχή σας ότι αγοράσατε, καθώς επίσης το gamerscore και τα achievements σας
- Όριο 1.000 ατόμων στη friends list

Αρνητικά:
- Ασύμβατα τα περιφερειακά του Xbox 360
- Always online έστω μία φορά τη μέρα
- Ενδεχόμενη χρέωση για τα μεταχειρισμένα games
- Χάνεται το backwards compatibility

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις του Xbox One όπως τις καταγράφει το GameWorld.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
xbox one, xbox, press, microsoft, microsoft, press, call of duty, modern warfare 3, gears of war, wii u, playstation 4, internet explorer, xbox live, xbox 360, assassins creed, the witcher, nba live, lionel messi, νέα, wii, sony, playstation, Χριστούγεννα, ram, hdd, drive, windows, games, explorer, quantum, halo, ghosts, dlc, activision, hellas, skype, team, trendy, live, smart, game, cloud, black, ubisoft, time, exclusive, bungie, εταιρεία, ps3, ps4, hack, slash, crysis, guardian, fifa, ultimate, fable, rare, sports, witcher, watch, dogs, zombie, video, zombies, cpu, data, μνήμη, ddr3, gpu, user, usb, update, kojima, don, stage, infinity, στυλ, movie, espn, home, δις, wilson, electronic, engine, nfl, ufc, nba, messi, barcelona, phil, studios, cbs, eric, big, deal, dynamic, maps, reboot, design, retro, wired, σημαίνει, online, ειδήσεις, forum, friends, click, image, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, μνημη ram, playstation 4, μνήμη, βιντεο, δουλεια, εργαλεια, θεμα, παιχνιδια, τηλεοραση, φημες, φημες λενε, ωρα, barcelona, cbs, cpu, dlc, games, game, ghosts, guardian, maps, nba, nba live, nfl, ps3, ps4, ram, skype, slash, smart, sony, time, ubisoft, ufc, ultimate, xbox 360, xbox live, αξιζει, απηχηση, αποκαλυψη, απλα, αρχιτεκτονικη, βαθμολογια, βοηθεια, βρειτε, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δερμα, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δις, δικτυο, εγγυηση, ευκολα, εποχη, εποχες, ερχεται, εταιρεία, ετων, ετος, εφαρμογες, ιδια, υπηρεσια, εκδοσεις, κινηση, κοψιμο, λεφτα, λειτουργια, λεπτομερειες, λειπει, λογο, μυστικο, μειωση, μικρο, μπορειτε, μεταχειρισμενα, νοημοσυνη, ομαδα, οδηγος, οθονη, ονομα, ουσιαστικα, παρουσιαση, ποιοτητα, προγραμματα, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, σκληρος δισκος, σοου, στυλ, σχεδια, τι ειναι, τρειλερ, τιτλος, φυσικα, φημη, φωνη, φορα, χρονος, ωρες, activision, αγορες, black, bungie, gameworld.gr, call of duty, cloud, crysis, data, ddr3, design, drive, dogs, don, explorer, engine, eric, exclusive, fable, φιλοι, fifa, forum, phil, gears of war, gpu, hack, halo, hdd, hellas, ιδιαιτερα, internet explorer, user, kojima, λεξεις, friends, lionel messi, messi, μια φορα, modern warfare 3, windows, sports, dynamic, πληροφοριες, quantum, rare, retro, ray, reboot, studios, σημαίνει, σκηνη, stage, team, the witcher, online, update, usb, wii, wii u, wilson, wired, witcher, electronic, zombies
Τυχαία Θέματα