Xbox Live: Τα σχέδια της Microsoft για το 2013

Εύκολη αλλαγή χώρας για το account, νέο media streaming και τεχνολογίες αυτοματισμού. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 4/1] Για τη νέα χρονιά η Microsoft ετοιμάζει μια σειρά από upgrades για το Xbox Live.

Η πρώτη και κύρια μετατροπή που αναμένουμε

θα είναι η δυνατότητα αλλαγής της χώρας του account σας στο Xbox Live, όποτε το θελήσετε, αρκεί κάθε κίνησή σας να απέχει πάνω από 3 μήνες απ' την προηγούμενη. Η Microsoft αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο με το οποίο η μετάβαση του λογαριασμού σας θα χρειάζεται μόλις ελάχιστες κινήσεις. Το gamertag, τα achievements, τα Microsoft Points και η Xbox Live Gold συνδρομή θα διατηρούνται κανονικά. Το περιεχόμενο όμως που θα αφορά αποκλειστικά τη χώρα απ' την οποία φύγατε ίσως να μην μπορεί να μεταφερθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό ενδέχεται να είναι για παράδειγμα οι συνδρομές σε τηλεοπτικά κανάλια που δεν θα είναι διαθέσιμα στη νέα χώρα που θα επιλέξετε. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων για το υπόλοιπο των συνδρομών σας.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την Microsoft, η οποία θα βάλει τέλος στα προβλήματα που είχαν οι χρήστες της που μετακόμιζαν απ' τη μία χώρα στην άλλη. Συν τις άλλοις, όσοι δεν καλύπτονται απ' τις υπηρεσίες του ελληνικού Xbox Live...απλά θα μετακομίζουν στο αμερικάνικο ή το αγγλικό ώστε να απολαύσουν διαφορετικά προνόμια.

Η Microsoft εξαγόρασε την R2 Studios
Με το που μπήκε το 2013 είχαμε από νωρίς την πρώτη εξαγορά μικρής εταιρείας από μεγαλύτερη, ένα σύνηθες φαινόμενο στον χώρο του gaming. Η R2 Studios που κατασκεύαζε υπηρεσίες media straming και τεχνολογίας οικιακού αυτοματισμού, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Microsoft, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το ακριβές ποσό της αγοράς δεν ανακοινώθηκε, πάντως φήμες λένε ότι στη δημοπρασία είχαν μπει οι Google και η Apple, κάτι που εκπλήσσει αν αναλογιστούμε ότι η R2 δεν έχει κλείσει ούτε δύο χρόνια ζωής. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Blake Krikorian, o χαμογελαστός τύπος της φωτογραφίας και δημιουργός της τηλεοπτικής συνδρομητικής υπηρεσίας Slingbox. Μετά την εξαγορά...ασφαλώς και θα είναι ακόμη πιο χαρούμενος απ' ότι τον βλέπουμε! Η R2 Studios σχεδιάζει αυτό τον καιρό μια τεχνολογία η οποία θα προβάλει ψηφιακά αρχεία σε τηλεοράσεις. Όσο για τον ψηφιακό αυτοματισμό, οι developers της είχαν δημιουργήσει κατά το παρελθόν ένα Android app που σας επιτρέπει να ελέγξετε...τον φωτισμό και το ηλεκτρικό του σπιτιού σας! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχει να συμβεί αν ανάλογες τεχνολογίες εφαρμοστούν στο Xbox 360.

Άραγε η τεχνολογία της R2 θα ενσωματωθεί μελλοντικά στο Kinect 2; Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Microsoft έκλεισε μια πολύ καλή μεταγραφή εν όψει της φημολογούμενης ανακοίνωσης του Xbox 720 στην E3 2012.

[UPDATE 16/1] Όπως ανακοίνωσε η Microsoft στο Twitter, από σήμερα μπορείτε κανονικά να αλλάξετε περιοχή στον λογαριασμό σας στο Xbox Live. Εκτός αυτού, όπως όλα δείχνουν, το Skype δεν θα αντικαταστήσει μόνο το Windows Live Messenger στις 15 Μαρτίου, αλλά και το Xbox Live Chat. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά αναφορά του CVG.

Keywords
Τυχαία Θέματα