Η Microsoft εξαγόρασε την Nokia

Ο τομέας κινητών τηλεφώνων των Φινλανδών περνάει στον Αμερικανικό κολοσσό!

Η Microsoft εξαγόρασε σήμερα την Nokia για 5.4 δισσεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα φλερτ το οποίο κρατούσε από το 2011 και μπήκε σε τελικό στάδιο από το καλοκαίρι του 2013 κι έπειτα. Μιλάμε φυσικά για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας

της εταιρείας, δηλαδή το "κυρίως φιλέτο".

Η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Η Microsoft εξαγοράζει όλες τις συσκευές της Nokia, τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τις πατέντες που έχουν οι Φινλανδοί στην κατοχή τους. 32.000 εργαζόμενοι θα μετακομίσουν από την Φιλανδία στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Αμερική.

Όσοι δεν γνωρίζατε για τις παραπάνω επαφές, δεν θα έχετε αμελήσει το γεγονός ότι η Nokia χρησιμοποιούσε το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft σε αρκετά κινητά της, όπως για παράδειγμα στη σειρά Lumia. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, θα γίνει επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Microsoft, το οποίο πέρα από το Xbox θα περιλαμβάνει πλέον και τα κινητά τηλέφωνα Nokia. Η Julie Larson-Green απ' ότι φαίνεται ήταν προσωρινή αντικαταστράτρια του Don Mattrick που έφυγε από την Microsoft για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Zynga.

Η Microsoft έχει πλέον ανταγωνιστές και σε τρίτο "πεδίο μάχης":
Games: Sony, Nintendo και τις εταιρείες που αναπτύσσουν Android κονσόλες
Software: Διάφορους software developers, όπως το λειτουργικό σύστημα Linux
Κινητή τηλεφωνία: Κυρίως τις Apple και Samsung

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσα μελλοντικά κινητά αναπτύξει η Nokia, ενδέχεται να φέρουν το brand της Microsoft, εκτός κι αν οι Αμερικανοί διατηρήσουν το "Nokia" για λόγους brand awareness.

Keywords
Τυχαία Θέματα