Outward Review

Το σλόγκαν της καναδικής Nine Dots για το Outward είναι “κανένα σπουδαίο ταξίδι δεν πραγματοποιείται χωρίς μεγάλη προσπάθεια”. Και πράγματι αυτό δεν θα μπορούσε να αληθεύει περισσότερο στην περίπτωση του συγκεκριμένου open-world action survival RPG. Έχοντας δημιουργηθεί από μια μικρή ομάδα ανθρώπων, είναι ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας που δεν ανταμείβει εύκολα και δεν συγχωρεί τα λάθη. Εθιστικό, σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε αλλά ταυτόχρονα σας κάνει να κοπιάσετε.

Το

Outward διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο Aurai, όπου μετά από ένα ναυάγιο ξυπνάτε στην γενέτειρά σας. Σύντομα μαθαίνετε πως είστε καταχρεωμένος, καθώς δεν καταβάλατε τον απαραίτητο φόρο στην πόλη. Ξεκινάτε την περιπέτεια έχοντας μόλις πέντε μέρες να ξεπληρώσετε αυτό το χρέος, διαφορετικά θα χάσετε το σπίτι σας. Όχι και ο πιο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει κανείς την περιπέτειά του ως ήρωας του φανταστικού, όμως με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι σάς ξεκαθαρίζει από νωρίς ότι δεν είστε ξεχωριστός, δεν έχετε μαγικές ικανότητες από γεννησιμιού σας κι ούτε μιλάτε την γλώσσα αρχαίων πολεμιστών. Είστε απλά ένας κοινός θνητός όπως όλοι. Αυτό ενισχύεται από την αρχική οθόνη δημιουργίας του χαρακτήρα, όπου έχετε λίγες επιλογές εξατομίκευσης: όνομα, φύλο, βασικό τύπο μαλλιών και χρωμάτων.

Ο κόσμος είναι υπό τον έλεγχο τριών διαφορετικών factions. Κάθε παράταξη σας προσφέρει μια διαφορετική κεντρική ιστορία, που ξεκινάτε να ανακαλύπτετε μετά από τις πρώτες ώρες του παιχνιδιού. Εφόσον μπορείτε να διαλέξετε μόνο ένα faction σε κάθε playthrough, ο μόνος τρόπος να εξερευνήσετε ολόκληρο το παιχνίδι είναι να το ολοκληρώσετε... τρεις φορές. Κάτα κάποιο τρόπο, στο πρώτο playtrhough μαθαίνετε το πώς λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο του Aurai, τα skills που προτιμάτε και το στιλ παιχνιδιού που σας ταιριάζει. Στο δεύτερο playtrhough, γεμάτος γνώση και αυτοπεποίθηση, είστε πια έτοιμος να εξερευνήσετε πιο πολύπλοκες μεθόδους, όπως μαγεία, παγίδες και διαφορετικά skills. Όσο περισσότερο παίζετε τόσο καλύτερος παίκτης γίνεστε, κάτι που στην ουσία κάνει τον ήρωά σας πιο αποτελεσματικό. Δεν κάνετε level up τον χαρακτήρα σας, αλλά αναβαθμίζετε το στιλ παιχνιδιού σας.

Όπλα, σακίδια, κράνη κι έτοιμος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το προαιρετικό tutorial σας βοηθάει με τον βασικό χειρισμό κίνησης και επίθεσης, που αξίζει να δουλέψετε έως ότου νιώσετε σίγουρος πως κατέχετε. Ο χειρισμός είναι τρίτου προσώπου, με γρήγορη και αργή επίθεση, block και quick slots για ξεχωριστές επιθέσεις, skills και ό,τι άλλο επιλέξετε. Ωστόσο, πέρα από τον κλασικό χειρισμό ενός RPG, το παιχνίδι περιέχει και στοιχεία επιβίωσης. Ως ένας απλός άνθρωπος, ο ήρωάς σας πεινάει, διψάει, νυστάζει, αρρωσταίνει, κρυώνει και ζεσταίνεται. Αν φάτε χαλασμένο φαγητό κινδυνεύετε να δηλητηριαστείτε. Αν πιείτε αλατόνερο τότε μόνο θα διψάσετε περισσότερο. Μέσω του συστήματος crafting, φροντίζετε τον χαρακτήρα σας μαγειρεύοντας και κατασκευάζοντας σημαντικά εφόδια για την επιβίωσή του, όπως επιδέσμους, οπλισμό και όχι μόνο. Αυτοσχέδια κρεβάτια και σκηνές, με το καθένα να έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, είναι απαραίτητα για την ξεκούρασή σας.

Η ζωή σας αναπληρώνεται με φίλτρα και ύπνο, όμως κάθε ώρα που κοιμάστε κοστίζει φαγητό και νερό. Επίσης, όσες περισσότερες ώρες κοιμάστε τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να δεχθείτε επίθεση από τυχαίους εχθρούς κι έτσι πρέπει να ξοδέψετε μερικές ώρες για την προστασία της σκηνής, κάτι που κοστίζει περαιτέρω φαγητό και νερό. Κάθε επιλογή, από το αν θα φάτε έως ποιο faction επιλέγετε, έχει αντίκτυπο στο gameplay. Αν επιλέξετε να φτιάξετε μια σκηνή που σας προσφέρει ζεστασιά το βράδυ αλλά είναι ορατή από πολύ μακριά, τότε κινδυνεύετε περισσότερο από το αν επιλέξετε να κοιμηθείτε στρωματσάδα, όμως σε αυτή την περίπτωση έχετε καλές πιθανότητες να αρρωστήσετε. Η σωστή αξιοποίηση υλικών και αντικειμένων που συλλέγετε ή αγοράζετε είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Κυνήγι μεταλλαγμένου ελαφιού.

Ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος, με ποικιλία τοποθεσιών με διαφορετικά κύρια στοιχεία. Αυτό που απουσιάζει από τον χάρτη είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο στα σημερινά παιχνίδια: οι ενδείξεις “είσαι εδώ” και track quest. Από μία άποψη, αυτό προσθέτει ρεαλισμό, δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια των ΑΙ χαρακτήρων που σας καθοδηγούν και σας κάνει να πάρετε... χαρτί και μολύβι, όπως τον παλιό καλό καιρό. Εξάλλου, μπορείτε να βάλετε σύμβολα στο χάρτη και συγκεκριμένα σημεία αναφοράς που βοηθούν τον προσανατολισμό. Από την άλλη, αν χάνεστε εύκολα ή αν απλά δεν έχετε τον χρόνο ή τη διάθεση να ψάχνετε κάθε φορά τριγύρω για πινακίδες που σας βοηθούν να βρείτε το δρόμο προς το quest σας, τότε ίσως το παιχνίδι να μην είναι για εσάς.

Το σακίδιο είναι τόσο σημαντικό όσο ο εξοπλισμός σας. Μπορεί να μην βλέπετε τον εαυτό σας στον χάρτη, όμως μπορείτε να βρείτε το σακίδιό σας ανά πάσα στιγμή, καθώς αν το αφήσετε στην άκρη τότε αυτό εμφανίζεται στην πυξίδα. Αργότερα αποκτάτε πρακτικά σακίδια, όπου μπορείτε να κρεμάτε ένα φανάρι για να βλέπετε τον δρόμο, αντί για κάποιον φτωχό αυτοσχέδιο πυρσό. Η επιλογή σακιδίου δεν είναι απλή υπόθεση. Είτε μεγάλα είτε ή μικρά, όταν γεμίζουν σας καθυστερούν και επιβαρύνουν το dodge. Αν ξέρετε ότι οι εχθροί είναι κοντά, τότε μια καλή στρατηγική είναι να το αφήσετε στην άκρη προσωρινά. Σε περίπτωση, όμως, που χάσετε όλη σας την ζωή ενώ δεν το κουβαλάτε, τότε ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε σε αυτό. Και αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο ακούγεται.

Στο Outward δεν πεθαίνετε ποτέ. Κάθε φορά που ο δείκτης health αδειάζει, απλά χάνετε τις αισθήσεις σας. Το πού ξυπνάτε μετά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι... τυχαίο. Μπορεί να ξυπνήσετε μόνος σε μια φυλακή, με το σακίδιο δίπλα ή εκεί που το αφήσατε τελευταία φορά. Μπορεί κάποια ψυχή να σας σώσει και να σας μεταφέρει σε μια ασφαλή σπηλιά. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αν αναλογιστείτε πως δεν υπάρχει δυνατότητα fast travel (πηγαίνετε παντού με τα πόδια), τότε το να ξυπνήσετε σε ένα bandit camp, χωρίς να ξέρετε πού βρίσκεστε στον χάρτη, με το σακίδιό σας αρκετά μακριά, δεν αποτελεί και την πιο εύκολη εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε σε RPG. Μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού, το περπάτημα από το ένα σημείο στο άλλο γίνεται κουραστικό και όχι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να θυμάστε ότι ο ήρωας χρειάζεται φαγητό και νερό, με κάθε “θάνατο” να επηρεάζει την αποτελεσματικότητά του και το gameplay.

Κακό σημείο για να περάσουμε τη νύχτα.

Συγκριτικά με τον χάρτη, οι εχθροί είναι λίγοι και διάσπαρτοι στον κόσμο, ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετά μπουντρούμια για να καλύψουν τις ανάγκες του looting και της εξερεύνησης. Ληστές, γιγάντια έντομα, αιμοβόρα ζώα και άλλοι φανταστικοί εχθροί κυκλοφορούν συνήθως σε ζευγάρια αλλά και τριάδες. Συχνά συναντάτε εχθρούς που πολεμούν μεταξύ τους, αλλά μόλις τους πλησιάσετε τότε όλοι γυρίζουν εναντίον σας (γι αυτό καλύτερα να περιμένετε την έκβαση της κάθε μάχης προτού “κλειδώσετε” στόχο). Με τη σειρά του, το σύστημα μάχης δεν είναι από τα πιο απλά που συναντάτε στο είδος. Νωρίς στο παιχνίδι, χαρακτήρες σας μαθαίνουν για combo που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, καθώς και για μοναδικά skills. Δεν πηγαίνετε πολύ μακριά στο παιχνίδι με απλό πάτημα light ή heavy επίθεσης, αλλά οφείλετε να συνδυάζετε επιθέσεις, block και (αργότερα) μαγεία και παγίδες αν θέλετε να δείτε το τέλος της ιστορίας.

Μία από τις δυσκολίες του παιχνιδιού είναι η εκμάθηση του συστήματος μάχης. Πολλοί εχθροί, ιδιαίτερα στην αρχή του παιχνιδιού που ακόμα δεν έχετε ικανοποιητικό εξοπλισμό για να επιβιώσετε από δυνατά χτυπήματα, σας επιτίθενται ακατάπαυστα, άλλοι ίσως μένουν να σας κοιτούν, ενώ άλλοι σας σκοτώνουν εύκολα με δύο-τρία χτυπήματα. Επίσης, οι περισσότεροι εχθροί έχουν σχεδόν το ίδιο attack speed με εσάς, που σημαίνει πως σε περιπτώσεις δύο εναντίον ενός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσετε ή έστω θα φύγετε από την μάχη λαβωμένοι. Για αυτό το λόγο, η επιλογή κάποιας στρατηγικής εναντίον συγκεκριμένου είδους εχθρών δεν είναι πάντα εύκολη, ούτε φέρνει πάντα το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, οι επιθέσεις κατά μέτωπο δεν πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή και οφείλετε να κρατάτε αποστάσεις από τους εχθρούς όσο το δυνατόν περισσότερο. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν φίλτρα που σας κάνουν πιο αποτελεσματικό, παγίδες και μαγικά, τόσο σημαντικά που όταν τα αποκτάτε σχεδόν αλλάζουν το παιχνίδι. Αν, πάλι, δεν καταφέρετε να χειριστείτε τίποτα από τα παραπάνω ή δεν έχετε την υπομονή να τα μάθετε, τότε μπορείτε να καταφύγετε στη λύση του... τρεξίματος μακριά από τους εχθρούς.

Με λίγα λόγια, το Outward σας εκπαιδεύει στο να καταλάβετε πως πρέπει να περάσετε αρκετές ώρες προετοιμασίας για το ταξίδι σας, αντί απλά να βρείτε ένα όπλο, μια πανοπλία και έναν στόχο. Πρέπει να είστε ξεκούραστος, να έχετε φάει, να έχετε πιει, να έχετε αρκετά πολεμοφόδια μαζί σας, το σωστό σακίδιο και τον κατάλληλο στόχο. Αυτό σημαίνει συλλογή καθαρού νερού, το μαγείρεμα ικανοποιητικού φαγητού και την παρασκευή αρκετών επιδέσμων. Όχι πάρα πολλών, γιατί δεν θα τα αντέξει το σακίδιό σας. Ούτε λίγων, όμως, γιατί δεν θα σας φτάσουν. Διαφορετικά, προετοιμαστείτε για πληθώρα “θανάτων” που οδηγούν σε τυχαία γεγονότα με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις.

Γι αυτόν τον εξοπλισμό πρέπει να ιδρώσετε.

Όσον αφορά τα save, το παιχνίδι σώζει αυτόματα συνεχώς στο ένα και μοναδικό save που έχει ο κάθε χαρακτήρας. Δεν μπορείτε να αγοράσετε κάποιο σπαθί ή πανοπλία δοκιμαστικά, να δείτε ότι δεν ταιριάζει στο στιλ σας και στη συνέχεια να φορτώσετε προηγούμενο save. Ούτε μπορείτε να πάρετε πίσω κάτι για το οποίο μετανιώσατε. Ίσως ληστές σας επιτεθούν στον ύπνο, επειδή επιλέξατε να κοιμηθείτε στην εξοχή. Ίσως αρρωστήσατε ξαφνικά. Όλες οι επιλογές μετρούν κάθε δευτερόλεπτο χωρίς να υπάρχει επιστροφή. Όσο προετοιμασμένος κι αν είστε κάθε φορά, όσο προσεκτική διαχείριση κι αν έχετε κάνει στο inventory σας, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι όλη αυτή η μελέτη άξιζε τον χρόνο σας, καθώς πραγματικά δεν ξέρετε πού θα βρεθείτε στη συνέχεια και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό save. Ακόμα κι αν μπείτε σε μια σπηλιά προετοιμασμένος, υπερήφανος για την τελευταία πανοπλία που καταφέρατε να φτιάξετε με τα χεράκια σας μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού, ίσως συναντήσετε δύο εχθρούς πολύ πιο δυνατούς από εσάς και ίσως στην καλύτερη περίπτωση χρειαστεί να υποχωρήσετε.

Στο Outward αναβαθμίζετε τον χαρακτήρα σας διαφορετικά από ό,τι έχετε συνηθίσει στα RPG των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχουν classes ή οποιουδήποτε είδους κατηγορία, αλλά όλα τα skills αγοράζονται ξεχωριστά από trainers. Πληρώνετε ασημένια νομίσματα τόσο για να ανεβάσετε τους δείκτες health και stamina, όσο και να μάθετε ένα καινούριο ξόρκι. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζετε τον χαρακτήρα σας αργά και προσεκτικά. Εντούτοις, εδώ προκύπτουν κάποια θέματα. Καταρχήν, αυτό καθιστά τα χρήματα πολύ πιο σημαντικά από ό,τι έχετε συνηθίσει στο είδος. Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσο αποτελεσματικό είναι το κάθε skill πριν το αγοράσετε κι έτσι ίσως αποκτήσετε κάτι που είτε δεν χρησιμοποιείτε αρκετά ή απλά δεν κάνει αυτό που είχατε στο μυαλό σας.

Εκτός αυτού, ίσως σας προκαλέσει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα στην πορεία: εφόσον μπορείτε να πεθάνετε πολλές φορές μέσα σε λίγα λεπτά (μέτριος εξοπλισμός, ξαφνική επίθεση από ληστές, να ξυπνήσετε χωρίς τα πράγματά σας μέσα στο χιόνι κτλ), τότε το να μεταφέρεστε από μία τοποθεσία σε άλλη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι καθόλου απίθανη περίπτωση. Αυτό ενδείκνυται να σας οδηγήσει σε... κύκλους. Χωρίς τον εξοπλισμό σας είστε ένα τίποτα, αφού ο χαρακτήρας σας δεν ανεβαίνει level. Δηλαδή, δεν μπορείτε να σκοτώσετε εχθρούς πιο δυνατούς από εσάς μόνο με τα χέρια σας. Δηλαδή, αν ξυπνήσετε σε ένα bandit camp ίσως χρειαστεί να αφήσετε τα πράγματά σας πίσω και να φύγετε τρέχοντας από εκεί, προς αναζήτηση νέου εξοπλισμού και συλλογής χρημάτων από το μηδέν. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο τότε η δημιουργία ενός νέου χαρακτήρα από την αρχή ίσως να περάσει από το μυαλό σας, αφού θα επιστρέψετε... δριμύτερος, με καλύτερη αντίληψη και γνώση του κόσμου. Το παιχνίδι είναι πραγματικά δύσκολο και δεν συγχωρεί.

Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι.

Παρόλα αυτά, όλες οι δυσκολίες απαλύνονται όταν τις μοιράζεστε με άλλους. Υπάρχει multiplayer, είτε online, είτε μέσω split-screen, το οποίο είναι από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού. Μπορεί ο κόσμος του Outward να μην δείχνει τόσο “ζωντανός” όσο οφείλει σε ένα σημερινό open-world RPG, οδηγώντας σας στο να περνάτε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ταξιδεύοντας μόνος, όμως αν επιλέξετε να φέρετε μαζί σας έναν συνταξιδιώτη, οποτεδήποτε το θελήσετε, τότε όλα αλλάζουν. Οι μάχες γίνονται σαφώς πιο εύκολες, η διάνυση μεγάλων αποστάσεων παύει να είναι ανιαρή και τα βράδια γίνονται πιο ασφαλή με κάποιον να σας προσέχει ενώ κοιμάστε. Στα μειονεκτήματα του multiplayer είναι το ότι η κεντρική ιστορία εξελίσσεται μόνο για έναν από τους δύο παίκτες, κάνοντας τον δεύτερο ουσιαστικά περισσότερο δεκανίκι του πρώτου παρά ισάξιο μέλος του ντουέτου. Κάτι “αστείο”, που αρχικά μοιάζει με bug αλλά είναι συνειδητή προσθήκη, είναι πως μπορείτε να αξιοποιήσετε έναν δεύτερο παίχτη ως... τράπεζα με απεριόριστα χρήματα. Κάθε φορά που ένας παίκτης μπαίνει στο παιχνίδι με split-screen κουβαλάει επάνω του 27 ασημένια νομίσματα. Αν τα ρίξει στο έδαφος για να τα συλλέξει ο πρώτος χαρακτήρας, κλείσει το split-screen και επιστρέψει με νέο split-screen, τότε κουβαλάει ξανά άλλα 27 ασημένια νομίσματα. Σε ένα παιχνίδι όπου ο χαρακτήρας σας βελτιώνεται αποκλειστικά μέσω χρημάτων και όχι χρόνου παιχνιδιού, η ύπαρξη του στοιχείου αυτού έχει αρκετό ενδιαφέρον (αλλά, φυσικά, δεν είναι κάτι που θα εκμεταλλευόσασταν, σωστά;).

Τα γραφικά αφήνουν ανάμεικτες εντυπώσεις. Από την μία, το κεντρικό μενού εμφανίζεται με καλοσχεδιασμένα γραφικά και ζεστές εικόνες, ενώ ορισμένες τοποθεσίες είναι πολύχρωμες, λεπτομερείς και πολύ ενδιαφέρουσες για εξερεύνηση. Από την άλλη, πολλά μέρη δείχνουν υπερβολικά σκοτεινά, ξεπερασμένα και ακατέργαστα, με τους χαρακτήρες να μην δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. Ο κόσμος απαρτίζεται από ποικιλία περιοχών, όπως μια συνηθισμένη πόλη μέσα στο δάσος, μια αχανής έρημος και ένα χιονισμένο βουνό. Αξίζει να βλέπετε τον ήλιο να κρύβεται πίσω από τα βουνά, αναμένοντας το βράδυ. Αρχικά το σκοτάδι ίσως σας προβληματίσει, αφού το φως ενός αυτοσχέδιου πυρσού σας δείχνει το δρόμο μόνο ελάχιστα μέτρα μακριά, αλλά λίγο αργότερα ανακαλύπτετε φανάρια που σας αλλάζουν την ζωή (ή απλά ανεβάζετε τη... φωτεινότητα στο τέρμα). Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ό,τι μέσα χρησιμοποιείτε για να βλέπετε τη νύχτα γυρίζουν εναντίον σας, καθώς οι εχθροί σας εντοπίζουν πολύ πιο εύκολα από ό,τι στο σκοτάδι. Το animation των επιθέσεων δεν είναι πάντα ομαλό, με αποτέλεσμα να μην δίνει πάντα μια ρεαλιστική αίσθηση κίνησης.

Ο χαρακτήρας σας δεν κολυμπάει, με έναν αόρατο τοίχο να τον εμποδίζει από το να πλησιάσει ή να μπει στο νερό. Λεπτομέρεια, όμως ένα ακόμη στοιχείο που επηρεάζει τον ρεαλισμό του παιχνιδιού. Κάποιες ακόμη λεπτομέρειες είναι ορισμένα loading screens, όταν μπαίνετε/βγαίνετε από σπηλιές, κοιμάστε ή προχωράτε την ιστορία, που κρατούν αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά. Επίσης η γραμματοσειρά είναι αρκετά μικρή για τηλεόραση. Τέλος, μου εμφανίστηκαν μερικά bugs: όταν ο ήρωας είναι πολύ κοντά σε AI χαρακτήρα τότε το χέρι του μπορεί να δείχνει πως ανεβοκατεβαίνει σπασμωδικά, κάποια ονόματα ΑΙ χαρακτήρων αναβοσβήνουν στον χάρτη, ενώ η κονσόλα “κράσαρε” μερικές φορές σε διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού (εφόσον το παιχνίδι σώζει μονίμως μέσω auto save δεν κινδυνεύετε να χάσετε την πρόοδό σας).

Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους.

Ο ηχητικός τομέας είναι ικανοποιητικός, με απαλή μουσική να “ντύνει” την περιπέτειά σας. Από χαλαρωτική που συναντάτε στις πόλεις, αλλάζει ανάλογα με την περίσταση και γίνεται πιο δυναμική σε περιπτώσεις επιθέσεων και πιο μυστηριώδης στα μπουντρούμια. Τα εφέ είναι απλά, ενώ το voice acting περιορίζεται στις δύο πρώτες προτάσεις του κάθε διαλόγου που εμφανίζεται μέσα σε text box, θυμίζοντας RPG από τα παλιά.

Το Outward είναι ένα survival RPG σχεδιασμένο με μεράκι από λίγους developers. Ακολουθεί τη συνταγή της “παλιάς σχολής”, χωρίς να σας καθοδηγεί με κανένα τρόπο και χωρίς να ανταμείβει τους βιαστικούς, όσους ανυπομονούν να πηγαίνουν από το ένα quest στο άλλο ή ενθουσιάζονται με το να ανεβάζουν το level του χαρακτήρα τους. Με λίγα quest σε σχέση με τον μεγάλο του κόσμο, το παιχνίδι προσφέρει περισσότερες από 30 ώρες ενασχόλησης για ένα playthrough, μεγάλες αποστάσεις για να διανύσετε με τα πόδια και έναν βαθμό τυχαιότητας που πολλοί θα βρείτε ενδιαφέρων. Απευθύνεται στους υπομονετικούς, απαιτεί αρκετές ώρες εκμάθησης και σας εκπαιδεύει στο να είστε προετοιμασμένος για όλα. Ασχοληθείτε με το Outward αν σας αρέσουν τα “δύσκολα” RPG και οι προκλήσεις και έχετε εμπειρία με το είδος, ενώ με παρέα θα το απολαύσετε ακόμα περισσότερο.

Δύσκολο και εθιστικόΑνταμείβει τους υπομονετικούς και τους σχολαστικούςΤυχαία γεγονότα “μετά θάνατον”Το split-screen/online multiplayer κάνει το παιχνίδι ακόμα καλύτεροΕξαιρετική μουσικήReplayabilityΜεγάλος χάρτης προς εξερεύνηση......όμως δεν δείχνει πού βρίσκεσαιΑγοράζεις αντί να αποκτάς skillsΤο πλήρες σύστημα μάχης “ξεδιπλώνεται” αργότερα στο παιχνίδιΞεπερασμένα γραφικά και αισθητικήΑπουσία fast travelΠολύ micromanagementΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Nine DotsΕΚΔΟΣΗ:Deep SilverΔΙΑΘΕΣΗ:EnarxisΕΙΔΟΣ:Action-RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.ninedotsstudio.com/outwardHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:26/3/2019

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
έως ότου, το φως, xbox one, survival, rpg, χρεος, block, quick, slots, πιείτε, track, quest, dodge, health, travel, πηγαίνετε, επηρεάζει, light, heavy, speed, σημαίνει, λύση, δριμύτερος, online, bug, τραπεζες, φως, animation, auto, θες, voice, text, box, ps4, xbox, site, https, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αδεια κυκλοφοριασ, ξανα, χιονι, δυνατα, γνωση, εικονες, ζωα, θνητος, κρανη, μουσικη, ονοματα, παιχνιδια, σλογκαν, τηλεοραση, φως, ωρα, quest, rpg, ασημενια, αξιζει, ανθρωπος, αξιζε, απλα, ασυλο, αυτοπεποιθηση, πηγαίνετε, βουνα, βραδια, βραδυ, βρειτε, φαγητο, γεγονοτα, γινεται, γινονται, γλωσσα, δασος, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δριμύτερος, εδαφος, εφε, ευκολα, υπαρχει, εκβαση, εντομα, επηρεάζει, ερημος, ετων, εχθροι, έως ότου, ζευγαρια, ζωη, ζησετε, ιδιο, ειδος, υπνο, υπομονη, υποθεση, θες, κυρια, κρεβατια, λαθη, λεπτομερειες, λύση, λογια, λογο, μαγεια, μακρια, μηδεν, μικρο, μπορειτε, μυαλο, νερο, νυχτα, ξεκουραση, ξερετε, ομαδα, παντα, οθονη, φιλτρα, ονομα, ουσιαστικα, ουσια, πηγαινε, πυξιδα, πιείτε, πιθανοτητες, ψυχη, σιγουρος, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμβολα, σκηνες, συνταγη, σπιτι, το φως, τρια, φυλακη, φαναρι, φυλο, φυσικα, φορα, χερι, ωρες, animation, auto, health, box, bug, dodge, block, εξοπλισμος, heavy, ηρωας, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ξορκι, light, ληστες, μελετη, μοιαζει, travel, παιχνιδι, player, ποδια, quick, speed, σημαίνει, site, σκηνη, slots, σπηλια, split, screen, survival, σωστο, ταξιδι, text, online, track, τραπεζα, θεματα, βουνο, world, χερια, ξυπνατε, voice
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game 2.0