Φιλελέδες και κοινωνικό κράτος...

14:05 1/6/2018 - Πηγή: Antinews

Ένας από τους αγαπημένους -στους κύκλους των φιλελευθέρων ή των οικονομικά φιλελευθέρων αλλά κοινωνικά συντηρητικών- μύθους είναι αυτός που λέει ότι μία από τις αιτίες της υπογεννητικότητας είναι το κοινωνικό κράτος.

Ότι δηλαδή οι άνθρωποι στην Δύση δεν κάνουν παιδιά γιατί υπάρχει το κράτος μπαμπάς που θα φροντίσει γι’ αυτούς σαν γεράσουν... Αν δηλαδή δεν υπήρχαν οι συντάξεις, αν δεν υπήρχε το κοινωνικό κράτος τότε θα κάναμε παιδιά.

Ένα ακόμη επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις.

Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Οι φιλελέδες σε κρεσέντο κοινωνικής αναλγησίας

μπορούν να επικαλεστούν ακόμα και τον Καιάδα, την Κέα (ο γιος οδηγούσε τον πατέρα στην αυτοκτονία όταν γερνούσε) ή ακόμα και το πρόγραμμα ΤΤ της χιτλερικής Γερμανίας (και αυτοί να εξοικονομήσουν χρήματα ήθελαν), αρκεί να μην υπάρχει κράτος.

Τέτοια είναι η απέχθειά τους για το κράτος που ανάλογη μόνο στους αναρχικούς συναντά κανείς δικαιώνοντας την θεωρία που λέει ότι ο φιλελευθερισμός επί της ουσίας είναι αναρχισμός των πλουσίων.

Ξεχνούν βέβαια οι φιλελέδες ότι η αγαπημένη τους Αγγλία - μήτρα του φιλελευθερισμούς καθώς και πολλών για την ανθρωπότητα δεινών- έχει ένα Εθνικό σύστημα υγείας για το οποίο οι Άγγλοι είναι υπερήφανοι και καθόλου διατεθειμένοι να το κατεδαφίσουν.

Λησμονούν ακόμα ότι μέχρι και η χιτλερική Γερμανία ήταν ένα παράδειγμα κράτους που και συντάξεις έδινε και μεριμνούσε για το δημογραφικό( βέβαια σκότωνε τους ανεπιθύμητους, άλλη ιστορία αυτό).

Το ένα φυσικά δεν αποκλείει το άλλο. Αν αρχίσουμε τώρα και λέμε ότι το κοινωνικό κράτος φταίει που δεν κάνουμε παιδιά τότε γιατί να μην γυρίσουμε σε συνθήκες ζωής όμοιες με εκείνες της βιομηχανικής Αγγλίας του 19ου αιώνα;

Γιατί σύμφωνα με τον Δαρβίνο (καταγωγή των ειδών κεφ.3) τα είδη που μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στους απογόνους τους, από κάποια μέριμνα της φύσης, έχουν την τάση να γεννούν λιγότερο.

Ας γυρίσουμε λοιπόν στις συνθήκες ζωής που περιγράφει ο Ντίκενς στο «Όλιβερ Τουίστ», ή ο Ζολά στο «Ζερμινάλ».

Μήπως αυτό είναι τελικά το όραμα των φιλελέδων;

Αλλά τότε γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κοσμάκη για να ξέρει;

Το ότι το κράτος σήμερα πληρώνει επιδόματα στους «πρόσφυγες» από τους φόρους της μεσαίας τάξης αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το καταργήσουμε. Όταν πονάει το κεφάλι σου δεν το κόβεις.

Λοιπόν, το κράτος πρέπει να είναι εθνικό και όχι ταξικό. Αυτό είναι δεξιά. Το μικρό κράτος είναι εργαλείο στα χέρια των πλούσιων. Αυτό δεν είναι δεξιά. Είναι ταξική πολιτική από την ανάποδη.

Το κράτος πρέπει να είναι κοινωνικό και αναδιανεμητικό αλλά μόνο για τους γηγενείς. Κράτος με μεγάλες αντιθέσεις αυτοϋπονομεύεται.

Πως θα πεις στον άλλον να πάει να πολεμήσει αν τον έχεις πάντα στην πείνα;

Οι Έλληνες δεν θα γίνουμε ποτέ ατομικιστές. Οι φιλελεύθεροι πάσης απόχρωσης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο πνευματικό υπόβαθρο εδώ για να ευδοκιμήσει αυτή η αγγλοσαξωνική αίρεση.

Δεν είμαστε προτεστάντες. Δεν ψηφίζουμε στην Αϊόβα. Είμαστε ορθόδοξοι, άνθρωποι δεμένοι με την οικογένεια και κατ’ επέκταση με την κοινότητα.

Ο, συχνά καλεσμένος στα συνέδρια της ΝΔ και του ποταμιού, φιλόσοφος του εκσυγχρονισμού, Στέλιος Ράμφος, είναι από τους λίγους που έχουν κατανοήσει το θέμα της οπισθοδρόμησης της Ελληνικής κοινωνίας, σε βάθος.

Πράγματι φταίει η ορθοδοξία που δεν έχουμε γίνει Δύση.

Αλλά τι να κάνουμε; Μας αρέσει που είμαστε καθυστερημένη χώρα. Και δεν επιθυμούμε ούτε και μπορούμε να αλλάξουμε θρησκεία.

Μπορούμε όμως κάλλιστα να αλλάξουμε το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσην».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα