Γιούνκερ: Εκτός πραγματικότητας και αντιεπιστημονικές οι προβλέψεις της Κομισιόν!

19:35 7/6/2013 - Πηγή: Antinews

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην επικεφαλής του Γιουργκρούπ και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θεωρείται, και είναι, φιλέλληνας. Τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν από τους κυματοθραύστες που προστάτεψαν την Ελλάδα από το τσουνάμι διάφορων αποτυχημένων οικονομολόγων, κομισαρίων, και γραφειοκρατών που ζητούσαν έξοδο από την Ευρώπη, εγκατάλειψη της ελληνικής οικονομίας και άλλα δεινά.

Ο Γιούνκερ ήταν πάντα εκεί και πολλές φορές έβαλε φρένο σε ακραία σενάρια για τη χώρα μας, κάτι που κανείς

δεν το αμφισβητεί. Αν και ως πρόεδρος του Γιούρογκρουπ θα έπρεπε να έχει αντιταχθεί περισσότερο στις αθλιότητες των Γερμανών, Φινλανδών και λοιπών κέντρων αποφάσεων που εφάρμοσαν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο.

Παρ’ όλα αυτά, έστω και μετά Χριστόν προφήτης, ήταν η σειρά του να βγει και να κατακεραυνώσει όλους αυτούς που έπαιρναν αποφάσεις τότε και τώρα.

Ο Γιούνκερ, που επισκέπτεται την Αθήνα τη Δευτέρα, δήλωσε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλαισίωναν τα «πακέτα» διάσωσης της Ελλάδας «δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΜΝΙ είπε πως «πραγματικά πιστεύει ότι οι προβλέψεις δεν στηρίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κομισιόν έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στο σύνολό της τα προηγούμενα τρία έτη, απάντησε: «Ναι, συνέβη. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν πρόκειται για προβλέψεις».

«Δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανέναν αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ πως η Κομισιόν απέδειξε πως δεν επρόκειτο για επιστημονικό ζήτημα. Έχουμε να κάνουμε με προβλέψεις. Όχι με αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίπτωση».

«Δεν υπήρξε ούτε μία πρόβλεψη που να ευθυγραμμίστηκε με την πραγματικότητα αυτές τις δραματικές στιγμές –παγκοσμίως», κατέληξε

Keywords
Τυχαία Θέματα