Η αρχή του τέλους για την Ελλάδα θα σημάνει στις 21 Μαρτίου;

Είμαστε περήφανοι που εδώ στο antinews σχολιάζουν πολίτες με μυαλό που αντιλαμβάνονται τις παγίδες που έστησαν στην Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση την οποία θα κουβαλάμε πάνω μας για χρόνια.  Όσα δημοσιεύουμε στη συνέχεια θέτουν ένα μεγάλο θέμα:  συζητάμε για τις νέες συμβάσεις που έρχονται , για το αγγλικό δίκαιο και τα υπόλοιπα,

αλλά λίγοι σκέφτονται τι μας περιμένει σε περίπτωση που συμβούν μια σειρά από γεγονότα τα οποία δεν είναι καθόλου απίθανα. Όπως π.χ. οι δανειστές μας να μας καταγγείλουν για αθέτηση υποχρεώσεων σε περίπτωση που το εθελοντικό κούρεμα γίνει υποχρεωτικό.

Διαβάστε λοιπόν πώς η Ελλάδα βρίσκεται ήδη εδώ και δύο χρόνια σε ζυγό και πως η 21η Μαρτίου μπορεί να μετατραπεί σε νέα… Άλωση της χώρας ή στην αρχή του τέλους για την Ελλάδα όπως την ξέραμε.

(Το κείμενο που ακολουθεί είναι σχόλιο του “LambrosG” στην ανάρτηση ”Σπρώχνουν την Ελλάδα στον όλεθρο με την δανειακή“)

Σύμφωνα με την “ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ” σημείο “8. ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ” προβλέπονται τα εξής:

“(1) Οι Δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (που επιδίδεται από την Επιτροπή ενεργώντας εκ μέρους τους) (και ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών) προς τον Δανειολήπτη, να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και/ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που:

(ε) Σχετικό Χρέος του Δανειολήπτη του οποίου το συνολικό ποσό κεφαλαίου υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, είναι υποκείμενο σε δήλωση αθέτησης υποχρεώσεων όπως ορίζεται σε κάθε όργανο διοίκησης ή τεκμηρίωσης του συγκεκριμένου χρέους και ως αποτέλεσμα μίας τέτοιας δήλωσης προκύπτει επίσπευση του εν λόγω χρέους ή μια εν τοις πράγμασιν αναστολή πληρωμών…”.

Και λίγο πιο κάτω εξειδικεύεται ο όρος “Σχετικό Χρέος”:

“Για τους σκοπούς της παρούσας Σύμβασης, ως «Σχετικό Χρέος» νοείται το Εξωτερικό Χρέος και το Δημόσιο Εσωτερικό Χρέος. «Εξωτερικό Χρέος» νοείται το συνολικό χρέος του Δανειολήπτη ή του Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη που είναι (i) εκφρασμένο ή πληρωτέο σε νόμισμα διαφορετικό από το επίσημο νόμισμα του Δανειολήπτη και (ii) το οποίο δεν είχε προκύψει αρχικά ή αναληφθεί στο πλαίσιο Σύμβασης ή Οργάνου ή εκδόθηκε κατ’ ουσίαν σε πιστωτές που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας ή σε οντότητες που έχουν την έδρα τους ή τον βασικό τόπο των συναλλαγών τους εντός της επικράτειας της Ελλάδας.

«Δημόσιο Εσωτερικό Χρέος» νοείται κάθε χρέος του Δανειολήπτη το οποίο (i) εκφράζεται στο επίσημο νόμισμα του Δανειολήπτη, (ii) έχει τη μορφή ή αντιπροσωπεύεται από ομόλογα, τίτλους ή άλλα χρεόγραφα ή οποιαδήποτε εγγύηση για αυτά και (iii) διαπραγματεύεται ή δύναται να διαπραγματεύεται ή εισάγεται ή επαναγοράζεται και πωλείται με συνήθη τρόπο σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο, αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών, εξωχρηματιστηριακή ή άλλη αγορά χρεογράφων.”

Άρα λοιπόν, μένει να δούμε εάν ενεργοποιηθεί η παρούσα πρόβλεψη της ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ και ΕΝ ΙΣΧΥ σύμβασης στις εξή

Keywords
Τυχαία Θέματα