Κ. Μαρκόπουλος: Έπρεπε να έχει επέμβει ο στρατός το Δεκέμβριο του 2008

Σε μείζον ενδοκομματικό θέμα, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εξελίσσεται η δήλωση “περί εμπλοκής του στρατού τον Δεκέμβριο του 2008”, του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Κ. Μαρκόπουλου στη Βουλή.

Σε συζήτηση νομοσχεδίου για θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το Δεκέμβριο

του 2008 κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσοι έπρεπε εκείνη τη στιγμή γιατί  κάποιοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι μπορεί και όχι», Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή την αίθουσα ότι ο στρατός οποτεδήποτε κινητοποιήθηκε για μεγάλες πυρκαγιές, φωτιές και διάφορες καταστροφές έφερε γρήγορα ποθητό αποτέλεσμα». είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ,  Σοφίας Βούλτεψη που απάντησε: «Τι είναι αυτά που λέτε; Θα στέλναμε το στρατό σε 15άχρονα παιδιά;». 

Την κατάσταση προσπάθησε να σώσει με κατοπινή του παρέμβαση, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Κ. Μαριάς δηλώνοντας: «Δεν διανοούμαστε και δεν δεχόμαστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ασχοληθούν με θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Και αυτό είναι ξεκάθαρο για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία για οποιοδήποτε ζήτημα» και επισήμανε πως «ως κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις, σε συγκεντρώσεις, στους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες. Και είναι προφανές ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε – και συμμετέχουμε – θεωρούμε ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ συγκεκριμένος είναι πολύ καθορισμένος και αφορά τη διασφάλιση της εξωτερικής άμυνας της χώρας»,

Keywords
Τυχαία Θέματα