Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα ο Άκης

Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα απολογηθεί ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μάλη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα παραμείνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος αντιμετωπίζει

πλέον τον κίνδυνο προφυλάκισης για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Η σύλληψη του πρώην υπουργού και παλαιότερα υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε χθες το πρωί λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών κι ενώ ήδη αίσθηση προκαλούσαν πληροφορίες για ανεύρεση χρυσού σε πλάκες και λίρες, αλλά και εγγράφων σχετικών με την κίνηση σωρείας τραπεζικών λογαριασμών σε σπίτια συγγενικών του προσώπων. Πραγματοποιήθηκε δε σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε -κρίνοντάς τον ως ύποπτο φυγής- ο ειδικός ανακριτής, με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν ολοκλήρωσης πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης η οποία κατέληξε προ ολίγων ημερών στην άσκηση ποινικής δίωξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας -την οποία χειρίστηκαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου και είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ακη Τσοχατζόπουλου (με… αιχμή του δόρατος την πολυτελή οικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου)- προέκυψαν σοβαρότατα στοιχεία, που «οδηγούν» ενώπιον του ανακριτή με τη βαρύτατη κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όχι μόνο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά συνολικά δέκα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του (και του οικογενειακού, αφού πηγές φέρουν ως εμπλεκόμενες την κόρη του Αρετή και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη).

Ηδη από χθες, μετά την έκδοση ενταλμάτων σε βάρος τους από τον ανακριτή, οι αστυνομικές αρχές «πέρασαν χειροπέδες» στον επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη Γεώργιο Σαχπατζίδη, τον εξάδερφο Νικόλαο Ζήγρα και την πρώην λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ενώ καταζητείτο επίσης ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης (τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη).

Θλίψη για την απαράδεκτη δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται αθώοι άνθρωποι εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός, χαρακτηρίζοντας τη «θεαματική προσαγωγή» του στον ανακριτή «επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο στα δύο μεγαλύτερα κόμματα», σε βάρος των οποίων άφησε αιχμές περί σκευωρίας εναντίον του. Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης -«που τον Αύγουστο του 2011 έκρινε απαράδεκτη και ανυπόστατη τη σε βάρος του κατηγορία από τη Βουλή για δωροδοκία»- θα λάμψει για μία ακόμα φορά η αλήθεια και η σκευωρία θα καταρρεύσει.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Βουλή είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής να ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal (η κατηγορία αφορούσε «μίζα» συνολικού ύψους σχεδόν 8 εκατομμυρίων δολαρίων, π

Keywords
Τυχαία Θέματα