«Λάσπη» στην ΤτΕ για δήθεν μη αποστολή στοιχείων, ρίχνει ο Βαρουφάκης

23:19 1/4/2015 - Πηγή: Antinews

Δεν φτάνει που είναι ανίκανοι να κάνουν μια σωστή διαπραγμάτευση. Δεν φτάνει που ο Βαρουφάκης είναι υπό διωγμό και με το ζόρι τον κρατάνε στην κυβέρνηση. Τώρα, ξύπνησε το μονίμως κοιμισμένο υπουργείο Οικονομικών και διαλαλεί ότι θα ελέγξει τα δάνεια των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης.

Δήθεν ότι ανοίγει πόλεμο με τους μιντιάρχες ο κ. Βαρουφάκης έστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο απαντά στον Ν. Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, τον άλλο κολοσσό της πολιτικής ο οποίος λέει ότι η ΤτΕ

«αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος».

Αφήνουν δηλαδή αιχμές κατά του Στουρνάρα ότι δεν δίνει στοιχεία για τις χρεοκοπημένες εταιρείες.

Κατ' αρχάς, αν ο Βαρουφάκης και ο Νικολόπουλος ήθελαν στοιχεία γιατί δεν κοιτάζουν τους ισολογισμούς των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης;

Εκεί υπάρχουν τα πάντα ή μήπως δεν ξέρουν να διαβάζουν;

Από την άλλη στελέχη της ΤτΕ διευκρίνιζαν πως η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει το δικαίωμα να παράσχει αυτά τα στοιχεία σε μέλη του Κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν μια σειρά ενέργειες που αποδεικνύουν ότι η ΤτΕ σε θεσμικό επίπεδο παρέχει όλα τα στοιχεία που ζητούνται.

Συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε τη συνδρομή της ΤτΕ ως προς τον έλεγχο των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις εμπορικές τράπεζες. Μια μέρα μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΤτΕ ξεκίνησαν τις διαδικασίες συντονισμού με τις εμπορικές τράπεζες, ενώ μόλις σήμερα συνεργάστηκαν με στελέχη του ΣΔΟΕ που επισκέφτηκαν την ΤτΕ για τις διαδικασίες ελέγχου των δανείων στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ.

Κύκλοι της ΤτΕ παρατηρούν με ιδιαίτερη ενόχληση τις αιχμές για δήθεν καθυστερήσεις ενώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι ουδεμία καθυστέρηση υπάρχει. Επίσης δεν κατανοούν το παιχνίδι των διαρροών και των αιχμών που παίζεται από ορισμένους κύκλους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές από την ΕΕ και το ΔΝΤ να βρίσκεται σε οριακό σημείο και την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ επισημαίνουν ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί συστράτευση και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές και όχι ανεύθυνα παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων.

Με απλά λόγια. Αντί να ξεστραβωθούν να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Τα βάζουν με ό,τι σταθερό και όρθιο έχει μείνει στη χώρα και παράλληλα, παίζουν επικοινωνιακά παιχνιδάκια μπας και γλιτώσουν το γιουχάισμα που πολύ σύντομα θα έρθει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα