Μονακό, Βαλένθια, Δραπετσώνα…

12:48 3/8/2012 - Πηγή: Antinews

Έναν περίπου χρόνο μετά την παρουσίαση του μεγαλεπήβολου σχεδίου για κατασκευή πίστας αγώνων Formula 1 στη Δραπετσώνα από τον Δήμαρχο κ. Τζανή και τον αρχιτέκτονα κ. Παπαθεοδώρου, έρχεται μια ελπιδοφόρα δήλωση στήριξης του εγχειρήματος από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κο Κώστα Τζαβάρα.

«Κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα

και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής,» δήλωσε ο κος Τζαβάρας, δίνοντας ώθηση στο μεγαλόπνοο σχέδιο Dielpis Formula 1.

Το Dielpis Formula 1 προτείνει την κατασκευή πίστας προδιαγραφών αγώνων Formula 1 στον ενοποιημένο Δήμο της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, με το 70% αυτής να περιλαμβάνει δημόσιους δρόμους. Το σχέδιο του κου Παπαθεοδώρου, ο οποίος δούλεψε αμισθί για την εκπόνησή του, αποτελεί ίσως την πιο ρεαλιστική πρόταση από όσες έπεσαν στο τραπέζι μέχρι σήμερα για τη δημιουργία πίστας F1 στην Ελλάδα, αφού βασίζεται σε αξιοποίηση υπαρχόντων ανεκμετάλλευτων υποδομών και η τοποθεσία είναι ιδανική λόγω της εγγύτητας με το λιμάνι του Πειραιά των 10.000.000 επιβατών, χωρίς να ξεχνάμε και  το βιομηχανικό εικαστικό προφίλ της περιοχής, το οποίο ταιριάζει στη φύση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βασικό συστατικό της πρότασης είναι το παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων της περιοχής, το οποίο παραμένει εδώ και 13 χρόνια αναξιοποίητο και έχει να προσφέρει τεράστιες εκτάσεις για τη δημιουργία υποδομών, αλλά και έτοιμες κτιριακές εγκαταστάσεις για δημιουργία βοηθητικών και άλλων χώρων. Στα σχέδια του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα μέρος από το ΕΣΠΑ και υπολογίζεται να δημιουργήσει κατά την κατασκευή και λειτουργία του έως και 3500 νέες θέσεις εργασίας, περιλαμβάνεται ενεργειακό πάρκο ανανεώσιμων πηγών και πάνω από 200 στρέμματα πρασίνου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από το ενδιαφέρον, πλέον, της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει το εγχείρημα αυτό, ήδη ο Bernie Ecclestone, αφεντικό της F1, στηρίζει την προσπάθεια, μετά από εκτενή παρουσίαση του σχεδίου από τους υπεύθυνους κατά τη διάρκεια του φετινού GP του Μονακό, στις 26 Μαίου, και αναμένεται στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τον χώρο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί!

Επίσης, ήδη επενδυτικά σχήματα από χώρες όπως το Κατάρ και η Τουρκία, ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο τεράστιο αναπτυξιακό αυτό έργο, το οποίο θα πλαισιώνεται από την κατασκευή μαρίνας, εμπορικών κέντρων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και το «αφεντικό» της αντίστοιχης Τουρκικής πίστας, Mumtaz Tahincioglou, ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group και μέλος της FIA, ο οποίος βρίσκει την επένδυση άκρως ενδιαφέρουσα και είχε να πει πως «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια».

Πως θ

Keywords
Τυχαία Θέματα