Ο παραμυθένιος κόσμος του μικρού Αλέξη

Ο κόσμος χάνεται και κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του και ο πρωθυπουργός βλέπει θετικές εξελίξεις επειδή λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Μάλιστα ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο εκμυστηρεύτηκε στους υπουργούς του ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και τα βρήκε όλα μέλι γάλα.

Και ποια είναι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης για τα οποία επαίρεται ο πρωθυπουργός της χώρας; Πρώτον ότι η συμβιβαστική πρόταση που φαίνεται ότι θα καταλήξει η κυβέρνηση με τους δανειστές για την προστασία

της πρώτης κατοικίας θα αφορά το 65% των στεγαστικών δανείων. Με το άλλο 35% τι γίνεται; Κατά τα άλλα θυμόμαστε όλοι τα προεκλογικά συνθήματα του τύπου «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι άλλο θετικό βρήκε ο Τσίπρας; Την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την εκταμίευση των 10 + 2 δις Ευρώ. Σημείωσε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα («νόμος Κατσέλη», 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση) ενώ την ίδια στιγμή διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup. Επιτυχία εξάλλου της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε την εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Σημείωσε ότι για την ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον SSM για την εκταμίευση των 10+2 δις Ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ναι αλλά τι θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα; Τις αλλαγές, δηλαδή την αύξηση, στη φορολογία των αγροτών, την αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος στα ενοίκια, το επίδομα θέρμανσης, την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος για το 2016, ουσιαστικά της μονιμοποίησης άλλης μιας «έκτακτης» φοροεπιβάρυνσης, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χρεών κλπ.

Την άλλη εβδομάδα με τις «επιτυχίες» θα έχουμε ακόμα μια καινούργια λυπητερή. Αυτός είναι ο μαγικός κόσμος του Αλέξη Τσίπρα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα