Ο Σαμαράς κοντράρει στα ίσα τον λαϊκισμό και υπερτερεί του “αντισυστημικού” Τσίπρα

Τελικά μήπως η Νέα Δημοκρατία αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνουν άγαλμα στον Σαμαρά; Διότι αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο πρωθυπουργός είναι αυτός που κρατά αυτή τη στιγμή και δίνει ώθηση στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Για σκεφτείτε. Η κυβέρνηση

βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της. Με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, με γαλάζιους βουλευτές να φωνάζουν είτε γιατί έχουν δίκιο είτε γιατί είναι απλά λαϊκιστές. Με την τρόικα να μην έρχεται, να μη μας δίνει μια δόση συνολικά 5,8 δις ευρώ, να μας πιέζει για νέα μέτρα.

Με το θέμα το χρέους να βρίσκεται σε εκκρεμότητα και τον Όλι Ρεν να λέει ότι θα το συζητήσουν από τον Ιούνιο και βλέπουμε. Με ενδοκυβερνητικά προβλήματα να υπάρχουν παντού. Με τα φορολογικά μέτρα να τσακίζουν τους πολίτες, τον Στουρνάρα να περνά δύσκολη φάση, 11.000 απολύσεις να είναι προ των πυλών. Αλλά το κυριότερο την κοινωνία να βρίσκεται για πέντε χρόνια σε βαθύ σκοτάδι και να περιμένει την ανάκαμψη.

Κι όμως, οι δημοσκοπήσεις ακόμη και σαν φωτογραφία της στιγμής δείχνουν οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιου, του κόμματος που έχει τάξει τα πάντα. Μέχρι και θάλασσα στα Τρίκαλα θα φέρει ο Τσίπρας και χιονοδρομικό κέντρο στο Λουτράκι.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζουν ότι έχουν σαφές προβάδισμα και είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Παρ’ όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν ο Σαμαράς τραβάει το κάρο της ΝΔ και φυσικά της κυβέρνησης και κοντράρει στα ίσα τον λαϊκισμό. Ο πρωθυπουργός υπερτερεί κατά κράτος του «αντισυστημικού» Τσίπρα που είναι το φρέσκο πρόσωπο που υπόσχεται τα πάντα. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.

Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Βγάλτε λοιπόν εσείς τα συμπεράσματά σας κι εμείς τα δικά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε μια μονάδα διαφορά, ο μισός ελληνικός πληθυσμός δεν θέλει εκλογές παρά μόνο στο τέλος της τετραετίας. Ο Σαμαράς υπερτερεί του Τσίπρα ως προς την αξιοπιστία και την καταλληλότητα ενώ 1 στους 3 πολίτες δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Κι όπως ξέρουμε καλά πρόκειται κυρίως για ψηφοφόρους των κυβερνώντων κομμάτων που σκέφτονται να τους τιμωρήσουν αλλά από την άλλη δε βλέπουν άλλη αξιόπιστη λύση.

Καλός λοιπόν ο Τσίπρας ως προς την εικόνα ή τις υποσχέσεις που είναι κενά λόγια. Κάκιστος ως προς το αν μπορεί να ηγηθεί μια χώρας που κινδυνεύει. Δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ελληνικό λαό γιατί δεν μπορεί να πείσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τι είδους κόμμα είναι. Αριστερό; Κεντρώο; Ευρωπαϊκό ή αντιευρωπαϊκό; Είναι επαναστατικό κόμμα που θα κάνει την ανατροπή με τα όπλα; Είναι συστημικό κόμμα, τι είναι τέλος πάντων;

ΟΚ. Ο κόσμος είναι πικραμένος και κουρασμένος. Είναι σε δύσκολη κατάσταση και έχει απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα. Είναι όμως και υποψιασμένος από τους φυτεμένους και μαθητευόμενους μάγους. Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει ότι έχει το ανάστημα να σώσει τη χώρα. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς είναι μπροστά στα δύσκολα και δίνει αγώνα για την πατρίδα. Διότι πατριωτισμός δεν είναι να προσπαθείς να γλιτώσεις από τις φουρτούνες και τα προβλήματα. Πατριωτισμός είναι να βρίσκεται ο στρατηγός στην πρώτη γραμμή της μάχης και να τον βλέπει το στράτευμα με το σπαθί στο χέρι. Ευτυχώς, για την Ελλάδα η κρίση έχει κάνει πιο σκεπτόμενους τους πολίτες. Και πιο δυσκολόπιστους. Η εποχή των λαϊκιστών έχει περάσει. Ο ρεαλισμός και η σοβαρότητα κερδίζουν πλέον την κοινωνία. Όταν θα το καταλάβουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως γίνουν καλή αξιωματική αντιπολίτευση. Όχι όμως κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα