ΟΛΜΕ, όπως λέμε «λούφα και παραλλαγή»

Δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα έκαναν τους προηγούμενους μήνες καταλήψεις και οι μαθητές έχασαν πολλές ώρες μαθημάτων. Υπήρξαν και αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έτος να συρρικνωθεί σημαντικά.

Για πρώτη φορά το κράτος εμφανίζεται σοβαρό και παίρνει μια αυτονόητη απόφαση την οποία έπρεπε να έχει πάρει εδώ και χρόνια σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δηλαδή να φέρει τους μαθητές και τους

εκπαιδευτικούς των σχολείων που έχασαν πάρα πολλά μαθήματα λόγω απεργιών και καταλήψεων, την Τετάρτη του Πάσχα και να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες. Αυτονόητο κι επιτέλους κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Ποια ήταν η αντίδραση των «κουρασμένων» συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ; Τρίωρες στάσεις εργασίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή διότι, λένε, αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι χαμένες λόγω καταλήψεων ώρες διδασκαλίας με μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Βγαίνει όλος περηφάνια ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Συριζαίος Θ. Κοτσυφάκης και μας λέει ότι θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τις ώρες οι ίδιοι οι καθηγητές χωρίς παρέμβαση του υπουργείου.

Όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις απεργιών και καταλήψεων; Όπως κάνουν χρόνια τώρα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η λούφα και παραλλαγή; Τι θα πάθουν δηλαδή αν χάσουν δύο ημέρες από τις πολυήμερες διακοπές τους; Θα τους κακοφανεί ή μήπως ζητάνε περισσότερα χρήματα;

Αυτοί οι εκπαιδευτικοί κρατάνε τις τύχες της νεολαίας στα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα