Ποια ψηφιακή δικτατορία; Την έχουμε ήδη ξεπεράσει…

19:09 5/9/2023 - Πηγή: Antinews

Καλό είναι να μην λησμονούμε όσα ζήσαμε, διότι κάποιοι θα επιδιώξουν να τα υποστούμε ξανά

Του Παναγιώτη Λιάκου

Σε μια ψηφιακή δικτατορία, λένε οι «συνωμοσιολόγοι», θα αφαιρούνται με το πάτημα ενός κουμπιού όλα τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία των διαφωνούντων. Κάνουν λάθος! Οι παλαβοί που αποφασίζουν για το μέλλον κρατών χρησιμοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας ήδη έχουν προβεί σε πάγωμα, αφαίρεση, διαγραφή δικαιωμάτων των διαφωνούντων. Μάλιστα, αυτό συνέβη το 2022 σε μία από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο.

Ο

πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό φακέλωνε τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές και πάγωνε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, χωρίς καν να υπάρξει δικαστική απόφαση! Ετσι, νταηλίκι…

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο euronews* διαβάζαμε τα εξής: «Καναδάς: “Παγώνει” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαδηλωτών ο Τριντό – Ενεργοποιείται νόμος έκτακτης ανάγκης στον Καναδά κατά των αντιεμβολιαστών για δεύτερη φορά εν καιρώ ειρήνης.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση σε περίοδο ειρήνης, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επικαλείται τον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να βάλει τέλος στις πολυήμερες διαδηλώσεις ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, που έχουν παραλύσει τη χώρα. […] Ο Τζάστιν Τριντό επισήμανε πως τα μέτρα θα είναι “περιορισμένα χρονικά”, “λογικά και αναλογικά”, καθώς και ότι δεν προβλέπεται ανάπτυξη του στρατού. Τόνισε ωστόσο ότι με την ενεργοποίηση του νόμου οι τραπεζικοί λογαριασμοί των προσώπων που συνδέονται με τις διαδηλώσεις θα παγώνουν χωρίς δικαστική εντολή».

Αντίστοιχη με του Τριντό συμπεριφορά είχε και η τράπεζα Coutts, που έκλεισε λογαριασμούς του Βρετανού πολιτικού (και πρωτεργάτη του Brexit) Νάιτζελ Φάρατζ, επειδή δεν της άρεσαν οι απόψεις του! Στην Coutts δεν άρεσε ότι ο Φάρατζ είχε οικογενειακές σχέσεις με τον αντιεμβολιαστή Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς και με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στην υπόθεση του Brexit. Επίσης τον χαρακτήριζαν «ξενοφοβικό».

Με λίγα λόγια, το κράτος καθώς και η τράπεζα όπου έχεις τις αποταμιεύσεις σου με μια μονοκονδυλιά μπορούν να σε σβήσουν από τον χάρτη, επειδή δεν εγκρίνουν όσα σκέφτεσαι!
Κι ύστερα κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην εξουσία και ότι λαμβάνει αποφάσεις για το… καλό μας.

*euronews.com

The post Ποια ψηφιακή δικτατορία; Την έχουμε ήδη ξεπεράσει… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα