ΠΟΥ: Ο κοροναϊός πιο φονικός από τη γρίπη, όμως μπορεί να περιοριστεί
Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κοροναϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα.
Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί
Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.
Η διεθνής κοινότητα έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά στη μάχη της κατά του κοροναϊού, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα μειώθηκε δραματικά σήμερα, αλλά αυξήθηκε στο εξωτερικό με τις ΗΠΑ να καταγράφουν έξι νεκρούς.
Παγκοσμίως ο ιός έχει προκαλέσει περισσότερους από 3.100 θανάτους και πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί παρότι έχει αλλάξει η τάση με εννιαπλάσια κρούσματα να σημειώνονται εκτός Κίνας παρά εντός, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Η Κίνα έχει επιβάλει αυστηρή καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να κρατήσει τεράστια τμήματα του πληθυσμού μέσα επί εβδομάδες, μια πολιτική που φαίνεται να αποδίδει καθώς αυτόν τον μήνα μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.
Ενώ η Ιταλία έχει επιβάλει αποκλεισμό σε ολόκληρες πόλεις, άλλες χώρες δεν έχουν επιβάλει και αντ΄αυτού έχουν απαγορεύσει την διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων και την είσοδο σε πρόσωπα που προέρχονται από χώρες με κρούσματα και έχουν μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων.
Η Νότια Κορέα, το Ιράν και η Ιταλία είναι οι χώρες εκείνες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τον ιό, το ξέσπασμα του οποίου φέρεται να προήλθε από μια υπαίθρια αγορά πώλησης άγριων ζώων στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, στο τέλος του περασμένου χρόνου.
"Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά", δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.
"Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει παθογόνο οργανισμό που προσβάλλει το αναπνευστικό και είναι ικανός να μεταδοθεί εντός της κοινότητας, αλλά που μπορεί και να περιοριστεί με τα κατάλληλα μέτρα", τόνισε ο ίδιος.
Η μετάδοση στην κοινότητα σημαίνει ότι οι ενδοπληθυσμιακές μολύνσεις δεν έχουν εισαχθεί από μια άλλη πληγείσα περιοχή.
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τώρα μια πιθανή επιδημία με έξι νεκρούς ήδη στη βορειοδυτική πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες πως ο στόχος στο πλαίσιο της μάχης κατά της ασθένειας είναι όχι πλέον ο περιορισμός, αλλά η μείωση.
"Ο κίνδυνος να μολυνθούμε όλοι μας θα αυξάνεται", είπε ο Τζεφ Ντάτσιν, ένας αξιωματούχος υγείας στην κομητεία Κινγκ, όπου έχουν σημειωθεί οι πέντε θάνατοι.
Στην περιοχή βρίσκεται το Σιάτλ, μια πόλη με πληθυσμό μεγαλύτερο από 700.000 κατοίκους.
Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος κατηγορείται ότι υποβαθμίζει την απειλή από τον ιό, διατηρεί χαμηλούς τόνους.
Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι μια θεραπεία "πιθανόν να είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι ή στις αρχές του φθινοπώρου".
Πιθανόν να αναφερόταν στο remdesivir, ένα αντιιικό φάρμακο που παρασκευάζει η φαρμακευτική εταιρεία Gilead, το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενός αμερικανού ασθενή και βρίσκεται πριν από δύο εκτεταμένες δοκιμές τελικού σταδίου στην Ασία.
Ο Πενς ανακοίνωσε επίσης ότι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες συνεργάζονται σε μια κοινοπραξία για την καταπολέμηση του ιού και πρόσθεσε ότι η Νότια Κορέα και η Ιταλία--δύο από τις σφοδρότερα πληγείσες χώρες--θα ελέγχουν όλους τους επιβάτες πτήσεων με προορισμό τις ΗΠΑ.
Παρά την ύπαρξη υψηλού επιπέδου νοσοκομείων και την καινοτόμο έρευνα που επιτελείται στη χώρα, οι ΗΠΑ θεωρούνται ευάλωτες απέναντι σε μια επιδημία εξαιτίας των σκανδαλωδών ανισοτήτων στο σύστημα υγειονομικής φροντίδας με περίπου 28 εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες να είναι ανασφάλιστοι.
Σήμερα η Κίνα ανέφερε 125 νέα κρούσματα, την μικρότερη ημερήσια αύξηση τις τελευταίες έξι εβδομάδες με όλα τους, εκτός από 11, να έχουν σημειωθεί στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.
Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα αυξήθηκε σε 2.943 με 31 νέους θανάτους, όλοι στην Χουμπέι.
Κινέζοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πρόοδο στη μάχη κατά της επιδημίας, η οποία έχει πλήξει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και έχει απειλήσει να μειώσει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Οι διεθνείς αγορές έπεσαν την περασμένη εβδομάδα αλλά ανέκαμψαν χθες έπειτα από την ανακοίνωση κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών ότι θα παρέμβουν αν χρειαστεί για να μειώσουν τον αντίκτυπο από τον κοροναϊό.
Ειδικοί του ΟΗΕ σε θέματα δημόσιας υγείας έφθασαν χθες στο Ιράν για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης καθώς η χώρα είναι η δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών από τον ιό με 66 νεκρούς και πάνω από 1.500 κρούσματα.
Η Κίνα έστειλε ειδικούς στο Ιράν το Σάββατο ενώ η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία δεσμεύτηκαν να παράσχουν επείγουσα ιατροφαρμακευτική βοήθεια περιλαμβανομένων εξοπλισμού για την ανίχνευση του ιού, γαντιών και ειδικών στολών προστασίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.
Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.
Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.
Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.
Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, αυτή την ώρα συνομιλεί με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κοροναϊού. Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα, αύριο το απόγευμα και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας--πάνω από 5.000--και 28 θανάτους.
Ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει ότι ο ιός φαίνεται να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 60 ετών και εκείνους με υποκείμενη νόσο.
Το ποσοστό θνητότητάς του κυμαίνεται στο 2 με 5%--υψηλότερο δηλαδή από την εποχική γρίπη.
Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα
Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Σε καλή κατάσταση οι επτά νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οκτώ κομβικά σημεία που αφορούν την διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα και διεθνώς
Σε 8 κομβικά σημεία που αφορούν τον κοροναϊό και την επίπτωση του σε διεθνές επίπεδο αλλά και την Ελλάδα στάθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή αναλυτική ενημέρωση του στους ιατρικούς συντάκτες. Απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και εξήγησε τι προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες την πιθανή υποδιάγνωση του κοροναϊού στην κοινότητα, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την χρησιμότητα τους και την επιτήρηση του ιού στη χώρα μας.
Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό
Ο ΠΟΥ έχει αυξήσει, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας την επικινδυνότητα για τις επιπτώσεις της νόσου σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το αντίστοιχο επίπεδο που αφορά πολίτες της ΕΕ. Όπως είπε, έως τις 2 Μαρτίου, ο ιός έχε καταγραφεί σε 66 χώρες, στις οποίες ανιχνεύθηκαν κρούσματα. Οι μολύνσεις αγγίζουν τις 91.000 παγκοσμίως και οι νεκροί από τις επιπλοκές του κοροναϊού όπως σημείωσε, φτάνουν τους 3.100. Στη γειτονική Ιταλία όπως παρατήρησε, τα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.000 και 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο ιός «πέρασε» και στην Αφρική. Μάλιστα, επισήμανε ότι σε κάποιες χώρες έχει παρατηρηθεί υποανίχνευαη της νόσου.
Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας
Προτεραιότητα για το υπουργείο Υγειάς παραμένει η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Σε λίγες μέρες ξεκινά όπως είπε ο κος Τσιόδρας η εφαρμογή δύο επιδημιολογικών μοντέλων επιτήρησης για τον κοροναϊό, για να καταγράφει με ξεκάθαρο τρόπο η επίπτωση της νόσου στην κοινότητα τις προσεχείς ημέρες. Μάλιστα είπε ότι θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κοροναϊό σε ασθενείς που πάνε στα νοσοκομεία με συμπτώματα ίωσης και σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ.
Μετά από 3 με 5 εβδομάδες από την «είσοδο» του ιού σε μια χώρα καταγράφονται τα πιο πολλά περιστατικά
Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι έχουν ελεγχθεί 270 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 τον αριθμό και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε 570 δείγματα χωρίς να βρεθεί κάποιο θετικό στον κοροναϊό, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουμε στην Ελλάδα κρούσματα κοροναϊού που δεν έχουν διαγνωσθεί, ο κ. Τσιόδρας δεν το απέκλεισε και έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ. «Παρά τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού εισόδου στη χώρα, εμφανίστηκαν αδιευκρίνιστης προέλευσης κρούσματα. 4 με 5 εβδομάδες αργότερα και σήμερα μετράνε ήδη 6 νεκρούς από επιπλοκές του ιού, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Μάλιστα συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού καταγράφονται 3 με 5 εβδομάδες αφότου μπει ο ιός σε μια χώρα. Ωστόσο διευκρίνισε πως τα τελευταία μαθηματικά μοντέλα για τον κοροναϊό έχουν δείξει «ότι η έξαρση μπορεί να ανακοπεί ως ένα βαθμό, αν κάποιος καταφέρει να περιορίσει το 70% των μεταδόσεων, ιχνηλατώντας τις επαφές όσον προέρχονται από την βόρεια Ιταλία» όπου ήδη η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Πρόβλεψη αν νοσήσουν πολλοί σε μικρό χρονικό διάστημα
Έχουμε προβλέψει νοσοκομεία για μαζική νοσηλεία περιστατικών, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την μεγάλη ομάδα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, τους "αφανείς ήρωες" όπως είπε, που δουλεύουν για να περιορίσουν την διασπορά του ιού στη χώρα.
«Ευπαθής ομάδα είναι οι επαγγελματίες υγείας. Υψηλού κινδύνου, παίρνουν τα μέγιστα μέτρα αυτοπροστασίας. Έχουν γίνει επιδημίες σε όλο τον κόσμο, λόγω νοσηλευτικού προσωπικού. Ευθύνη και τον επαγγελματιών υγείας να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους, όταν έχουν συμπτώματα γρίπης», τόνισε.
Οι επιστήμονες μάς καθησυχάζουν αλλά γιατί παίρνουν δρακόντεια μέτρα;
«Μέχρι και εχθές το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΟΥ ενθάρρυνε όσο το δυνατόν πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμού του ιού. Όπου έγινε με πυγμή περιορίστηκε ο ιός. Η γρίπη δεν περιορίζεται. Αυτός ο ιός μας δίνει χρόνο να αντιδράσουμε» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.
«Αν δεν πάρεις μέτρα μπορεί να έχεις εκατοντάδες κρούσματα, καλύτερα να πάρεις πιο σκληρά μέτρα, παρότι αυτό δεν διασφαλίζει ότι θα το αποφύγουμε. Δεν πήραμε μέτρα όπως η Γαλλία να απαγορεύσουμε τις συναθροίσεις σε πάνω από 5.000 άτομα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που επικαλέστηκε το φιλότιμο των Ελλήνων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, όταν ρωτήθηκε αν έπραξαν σωστά όσοι γιόρτασαν μαζικά το καρναβάλι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρότι υπήρχε απαγόρευση.
Γιατί κλείνουμε τα σχολεία
Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα σχολεία που κλείνουν είπε ότι «μπορεί να δρούμε καθ' υπερβολή, αλλά προτιμούμε να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις». Όπως διευκρίνισε υπάρχουν 14 σχολεία που κλείνουν γιατί οι μαθητές τους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα και άλλα 14 γιατί πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές στις πληγείσες από το νέο ιό περιοχές της Ιταλίας. «Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν αυτά τα μέτρα καθώς ιδίως στα δημοτικά δημιουργούνται συνθήκες εύκολης διασποράς, θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή εκπαίδευση στα σχολεία».
Γιατί δεν απαγορεύθηκαν τα ταξίδια στην Ιταλία
Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι σε όσες χώρες εφάρμοσαν δρακόντεια μέτρα δεν τα κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του κοροναϊού, γιατί όπως εξήγησε «η περίοδος επώασης του ιού είναι μεγάλη και ο ιός ξεφεύγει».
Το στίγμα χειρότερο από την επιδημία
«Με ενοχλεί βαθύτατα ως άνθρωπο το ανελέητο κυνηγητό, που γίνεται σε ανθρώπους που έτυχε να νοσήσουν ή είχαν μια ύποπτη επαφή» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τονίζοντας πως «το χειρότερο είναι το στίγμα προς στον συνάνθρωπο, χειρότερο και από την επιδημία. Να γίνουμε το καλό παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» κατέληξε.
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε τέλος ότι έχουν αποσταλεί με mail σε 1 εκατ. πολίτες οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας μέσω του συστήματος Taxisnet της ΑΑΔΕ.
Οι χώρες της G7 θα χρησιμοποιήσουν "όλα τα κατάλληλα εργαλεία" για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από την επιδημία
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουν ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και να θωρακιστούν απέναντι στους κινδύνους από το ξέσπασμα του κοροναϊού, που έχει τροφοδοτήσει φόβους για παγκόσμια ύφεση.
Σε κοινή τους ανακοίνωση έπειτα από τηλεδιάσκεψη ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και δημοσιονομικών μέτρων όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να εργάζονται για να στηρίζουν τη σταθερότητα τιμών και την οικονομική ανάπτυξη. Δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν περαιτέρω για «έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα», αλλά δεν ζήτησαν νέες δαπάνες από τις κυβερνήσεις ούτε συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
«Δεδομένου του πιθανού αντίκτυπου του COVID-19 στην παγκόσμια ανάπτυξη, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουμε ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατευθούμε απέναντι στους καθοδικούς κινδύνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) – ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία.
«Παράλληλα με την ενίσχυση των προσπαθειών για επέκταση των υπηρεσιών υγείας, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, περιλαμβανομένων δημοσιονομικών μέτρων όπου είναι απαραίτητο, για να συμβάλουν στην απάντηση στον ιό και να στηρίξουν την οικονομία σε αυτή τη φάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι κεντρικές τράπεζες της G7 θα συνεχίσουν να πληρούν την εντολή τους, στηρίζοντας έτσι τη σταθερότητα των τιμών και την οικονομική ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Χαιρέτισαν επίσης τη δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων διεθνών φορέων να βοηθήσουν τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη τραγωδία και τις οικονομικές προκλήσεις που τίθενται από τον νέο ιό.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ προήδρευσαν της τηλεδιάσκεψης, η οποία αποτυπώνει τη σημαντική κλιμάκωση των ανησυχιών από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν οι αξιωματούχοι συζήτησαν την επιδημία διά ζώσης στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ομάδας των 20 (G20) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αλλά δεν εξέδωσαν ανακοίνωση.
Η επιδημία του νέου ιού οδηγεί την παγκόσμια οικονομία στη χειρότερη της επιβράδυνση μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπως προειδοποίησε χθες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καλώντας τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να απαντήσουν για να αποφύγουν μια ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ερντογάν: Τι παρακολουθεί η ΕΥΠ. Αντικατασκοπεία, βρώμικο παιχνίδι, αποκαλύψεις. Έξαλλος
- «Βόμβα» Αποστολάκη για πόλεμο με την Τουρκία
- Το 1997, έκανε επτάδυμα – δείτε πως είναι 23 χρόνια αργότερα
- ΠΟΥ: Ο κοροναϊός πιο φονικός από τη γρίπη, όμως μπορεί να περιοριστεί
- ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου
- Ο ΤΣΙΠΡΑΣ άδειασε τους δικούς του για τα «κλειστά σύνορα»...
- Με ποιο τρόπο πρέπει να κόβονται τα αντικαταθλιπτικά
- Έβρος: Συμπαράσταση και ενίσχυση 700 εκατ. ευρώ – Πυρά Μητσοτάκη κατά Ερντογάν και αιχμές κατά ΕΕ
- ΑΡΓΙΕΣ 2020: Πότε έρχεται το Πάσχα, αλλαγή ώρας σε θερινή
- Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,8 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- ΠΟΥ: Ο κοροναϊός πιο φονικός από τη γρίπη, όμως μπορεί να περιοριστεί
- Τσίπρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει γεωπολιτική απειλή. Απαιτείται σοβαρότητα και εθνική συνεννόηση
- Μια μοναδική ευκαιρία για τον Κυριάκο;
- To Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,8 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο
- Τελευταίο αντίο στην Άλκη Ζέη
- Πρεσβεία στη Δαμασκό άνοιξε o Χάφταρ, καλώντας σε κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας
- Μητσοτάκης: Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν
- Στον Έβρο η ηγεσία της ΕΕ
- Μεταξύ «άκρων», «προοδευτισμού» και μεταναστευτικού μετεωρίζεται η δόλια Ελλάδα...
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Κοροναϊός: Η Ελλάδα περνάει στη δεύτερη φάση – Αυξημένη ετοιμότητα για εκδήλωση επιδημίας
- Με ποιο τρόπο πρέπει να κόβονται τα αντικαταθλιπτικά
- Έβρος: Συμπαράσταση και ενίσχυση 700 εκατ. ευρώ – Πυρά Μητσοτάκη κατά Ερντογάν και αιχμές κατά ΕΕ
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία με δική της υπαιτιότητα μπήκε στο περιθώριο στην Αν. Μεσόγειο
- Τι μέτρα ασφάλειας λαμβάνει το tiktok
- ΑΡΓΙΕΣ 2020: Πότε έρχεται το Πάσχα, αλλαγή ώρας σε θερινή
- ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
- Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας μιλάει για τον κορονοϊό
- Που: περισσότερο φονικός από τη γρίπη ο κορωνοϊός