Σαμαράς να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και την αξιοπιστία της χώρας

Την τακτική και στρατηγική που θα ακολουθήσει για την επαναδιαπραγμάτευση ανέλυσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην ομιλία του στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Ολόκληρη η ομιλία:

Κλείσαμε τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, και μπορούμε να κάνουμε τώρα ένα πρώτο απολογισμό πού στεκόμαστε:

Στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός μας ανέδειξε πρώτο κόμμα.

Έδωσε σαφή εντολή να μείνουμε

στο ευρώ, να αποκρούσουμε την πολιτική όλων εκείνων που επιδίωκαν μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, αλλά και ζήτησε να αλλάξουμε τις πολιτικές της ύφεσης.

Και να το κάνουμε μαζί με άλλα κόμματα που διάλεξαν κι αυτά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την αναστροφή της ύφεσης.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, σχηματίσαμε τρι-κομματική κυβέρνηση μακράς πνοής, για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία!

Μέσα σε δύο μέρες από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, συμφωνήσαμε και την προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων με ορίζοντα τετραετίας! Επίσης για πρώτη φορά στα τελευταία 38 χρόνια…

Και με την προγραμματική σύγκλιση που πετύχαμε, μπήκαν σε κοινό πρόγραμμα πράγματα πιο θαρραλέα, απ’ όσα τόλμησε ποτέ να διακηρύξει μονοκομματική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, τις τελευταίες δεκαετίες!

Και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Και στον τομέα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην Οικονομία. Και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού συστήματος. Και στον τομέα ανακήρυξης της ΑΟΖ και εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας. Και στον τομέα Ασφάλειας των πολιτών και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος δισταγμών, εμμονών, αγκυλώσεων και προσκόλλησης σε παρωχημένα στερεότυπα, τελείωσε!

Σήμερα, κατά σύμπτωση, κλείνουν 38 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974.

Κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της εποχής εκείνης, που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αλλά αφήνουμε πίσω οριστικά, τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων: το λαϊκισμό, τον κρατισμό, την «αναδιανομή» εισοδήματος που δεν υπάρχει, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κυκλώματα επιτήδειων, την ασυδοσία των συντεχνιών, την ατιμωρησία των παρανόμων, τη δημιουργία ασύλου για πάσης φύσεως παράνομες πράξεις στα Πανεπιστήμια, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τη συνεχή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τη συσσώρευση χρέους που πνίγει τη χώρα.

Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε με δημοκρατικό τρόπο να αφήσει πίσω όλες αυτές τις ασθένειες.

Αλλά αποφάσισε ταυτόχρονα, να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του. Να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όχι γιατί του το ζητούν κάποιοι, αλλά γιατί έπρεπε από καιρό να το είχε κάνει.

Να διατηρήσει στο ακέραιο τους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης – τον εκμηδενισμό του ελλείμματος, τη μείωση του χρέους, τις διαρθρωτικές αλλαγές – αλλά και να παραμερίσει όσα τον εμποδίζουν να πιάσει τ

Keywords
Τυχαία Θέματα