Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Περίπου 600 οι τραυματίες
Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Αλβανία, τον ισχυρότερο που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν στο Δυρράχιο και στην κοινότητα Θουμάνι, στα βόρεια των Τιράνων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο Θουμάνι, η Μαριάνα Γκιόκα, 48 ετών, κοιμόταν στο διαμέρισμά της στον τέταρτο όροφο μιας πενταόροφης πολυκατοικίας,
Δεκατρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια κτιρίων στο Δυρράχιο, ενώ 44 άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί και διασώθηκαν.
Μια 30χρονη γυναίκα παρέμεινε θαμμένη στα συντρίμμια επί 14 ώρες και ανασύρθηκε ζωντανή. Δύο ώρες νωρίτερα όμως οι διασώστες είχαν βγάλει νεκρή την 8χρονη κόρη της.
Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δυρραχίου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα. "Φοβόμαστε να γυρίσουμε στο διαμέρισμα. Υπάρχουν παντού ρωγμές και φοβόμαστε ότι θα έχουμε τη μοίρα των ανθρώπων στο Θουμάνι", είπε μια γυναίκα, η Μπουκούρι Μορίνα, που πήγε στο γήπεδο με τη 10μελή οικογένειά της.
Στο Θουμάνι επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια μητέρα με τον γιο της, βρέθηκαν νεκροί στα συντρίμμια πολυκατοικιών. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και απλοί πολίτες ψάχνουν στα ερείπια, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα τούβλα, τα καλώδια και τα τσιμέντα ακόμη και με γυμνά χέρια.
Δύο άνθρωποι που ανασύρθηκαν ζωντανοί στο Θουμάνι τέσσερις ώρες μετά τον σεισμό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.
"Τα πάντα στο σπίτι έπεφταν", είπε ο Ρεφίκ, που ζει στον έκτο όροφο, στα Τίρανα. "Ξυπνήσαμε από τους προηγούμενους σεισμούς", είπε αναφερόμενος στις δονήσεις που είχαν σημειωθεί περίπου μία ώρα πριν από τον κύριο σεισμό.
Οι διασώστες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονό της καλύπτοντάς τον με το σώμα της.
Ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής ΠροστασίαςΤον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν αιτήματος των Αλβανικών αρχών, έπειτα από το πλήγμα του Εγκέλαδου στην Αλβανία, που είχε ως αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 600 να τραυματιστούν και να προκληθούν υλικές ζημιές, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΤΑ".
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπαρίσταται στην Αλβανία αυτή τη δύσκολη ώρα", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι ομάδες από την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία μεταβαίνουν στην σεισμόπληκτη Αλβανία. Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο τηλεγράφημα του "ΑΤΑ", ευχαρίστησε την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Γαλλία, την Εσθονία, την Τσεχία και την Τουρκία για τις προσφορές βοήθειας που έκαναν προς την Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.
Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, στον οποίο μετέφερε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Αλβανικό λαό και την ετοιμότητα της ΕΕ για παροχή βοήθειας.
Το σύστημα Copernicus έχει ενεργοποιηθεί για την παραγωγή δορυφορικών εικόνων των πληγεισών ζωνών ενώ το κέντρο συντονισμού έκτακτης ανάγκης 24/7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε επαφή με τις Αλβανικές αρχές και συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση. Η ΕΕ θα αναπτύξει, επίσης, ομάδα πολιτικής προστασίας για να βοηθήσει τις αρχές να συντονίσουν την απάντηση και να αξιολογήσουν τις υλικές ζημιές.
Τουλάχιστον 42 διασωθέντες από τα ερείπιαΤουλάχιστον 42 άτομα διασώθηκαν από τα ερείπια κτηρίων που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον σεισμό, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί, δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 300 γιατροί και νοσηλευτές παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα στους τραυματίες.
Η υπουργός δήλωσε ότι "35 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τραυμάτων των Τιράνων, με εννέα από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση". Η ίδια τόνισε ότι στο περιφερειακό νοσοκομείο του Δυρραχίου τουλάχιστον νοσηλεύονται 25 τραυματίες αλλά, όπως είπε, η κατάστασή τους δεν είναι ανησυχητική.
Πανικοβλήθηκαν οι πολίτεςΗ σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], η δεύτερη μέσα σε χονδρικά ένα δίμηνο, τρομοκρατώντας χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.
Μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) καταγράφηκαν περισσότερες από 25 μετασεισμικές δονήσεις με την εντονότερη εκείνη των 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρεις ώρες από τον μεγάλο σεισμό και 5 Ρίχτερ στις 14.14 τοπική η ώρα.
"Από τις 4 τα ξημερώματα, είμαστε έξω στον δρόμο (...) Ξυπνήσαμε έντρομοι από τον σεισμό ο οποίος δεν σταματούσε, διήρκεσε πάνω από είκοσι με εικοσιπέντε δευτερόλεπτα" δήλωσε στο ΑΠΕ, τριανταδυάχρονος κάτοικος Τιράνων.
Κατέρρευσαν κτίριαΤα περισσότερα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα. Ο δήμαρχος Τιράνων, Έριον Βελιάι, δήλωσε ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν θύματα στα Τίρανα, μόνο ελαφρά τραυματίες στους οποίους έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.
Ο πανικός αποδείχθηκε ο χειρότερος σύμβουλος για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ η έλλειψη κρατικής υποδομής επιβάρυνε την κατάσταση.
Σε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Στους δρόμους επικράτησε κομφούζιο, με τους πολίτες να παραμένουν στους δρόμους, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα μετέβη στο Δυρράχιο που επλήγη περισσότερο.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.
Μέτα: Η Αλβανία επλήγη από άνευ προηγουμένου κύμα σεισμώνΟ Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές βρέθηκε κοντά στους σεισμόπληκτους πολίτες και, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι η Αλβανία επλήγη από ένα "κύμα" σεισμών, που όμοιό του δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.
"Είναι σημαντικό" -τονίζεται στη γραπτή δήλωση του κ. Μέτα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας- "να εργαστούμε με αφοσίωση και επαγγελματισμό, για να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται κάτω από τα ερείπια των κτηρίων και να βοηθήσουμε τους τραυματίες. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τους κατοίκους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και που χρειάζονται στέγαση".
"Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο"Στην Αλβανία μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με τους καθηγητές Σπύρο Μαυρούλη και Παναγιώτη Καρύδη.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο από τον σεισμό στη γειτονική χώρα, ενώ απέδωσε τις εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό 6,4 βαθμών στην παλαιότητα των οικημάτων της περιοχής, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης του.
"Θεωρώ ότι αυτός ο σεισμός δεν μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες δομές στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη σεισμική δραστηριότητα από τη μία χώρα στην άλλη" δήλωσε και επισήμανε ότι "για το θέμα αυτό έχουμε πλήρη αντίληψη και το λέμε ξεκάθαρα".
Για τις υποδομές ανέφερε: "Ήταν ένα μεγάλος σεισμός στην Αλβανία. Υπάρχει ένα συνονθύλευμα κατασκευών στη γειτονική χώρα. Υπάρχουν οι παλιές τρωτές κατασκευές, οι κατασκευές κάποιων δεκαετιών και οι σύγχρονες κατασκευές που είναι πολύ καλές βέβαια, όμως το απόθεμα γέρνει στην πλευρά των παλιών κατασκευών και όχι τόσο των σύγχρονων και είναι επόμενο οι κατασκευές αυτές να μην έχουν την απαιτούμενη θωράκιση και γι΄ αυτό έχουμε τις ζημίες αυτές που προκλήθηκαν".
Καθησυχαστικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε και ο καθηγητής της σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Παπαζάχος, ως προς το εάν ο σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο.
"Δεν διατρέχουμε κανέναν τέτοιο κίνδυνο" τόνισε ο κ. Παπαζάχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Το ρήγμα του Δυρραχίου είναι πολύ γνωστό σεισμικό κέντρο και η δραστηριότητά του γνωστή από την αρχαιότητα. Με βάση τις υπάρχουσες ιστορικές μαρτυρίες, ο πρώτος μεγάλος σεισμός τοποθετείται στο 58 π.χ. Ο Πλούταρχος αναφερόμενος στην εξορία του Κικέρωνα στο Δυρράχιο σημειώνει πως αυτή συνέπεσε με μεγάλο σεισμό, ο οποίος προκάλεσε μεγάλα κύματα στις αλβανικές ακτές" ανέφερε.
Ερωτηθείς για το εάν αυτός ο σεισμός μπορεί να δώσει τσουνάμι, λόγω και της ανοιχτής θάλασσας, απάντησε πως "μπορεί να προκαλέσει σχετικά μικρά κύματα με περιορισμένες επιπτώσεις, αλλά δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι τύπου Ινδονησίας".
Απέδωσε τον ισχυρό σεισμό στην αδυσώπητη, σύγκρουση στα έγκατα της γης των λιθοσφαιρικών πλακών του Αιγαίου και της Απουλίας. Οι δυο πλάκες "σπρώχνουν" η μια την άλλη και βορείως της Κεφαλονιάς έως την Αλβανία και το Μαυροβουνιο το κομμάτι του Αιγαίου υπερπηδάει αυτήν της Απουλίας προκαλώντας ισχυρούς σεισμούς στα εκεί ρήγματα. Άλλους μεγάλους σεισμούς το ρήγμα του Δυρραχίου έδωσε το 1870 (6.7 Ριχτερ) και το 1926 (6.1 Ριχτερ) εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.
Αναφερόμενος, τέλος, στις ζημιές που προκλήθηκαν αλλά και στις απώλειες ανθρώπινων ζωών, έκανε λόγο για κακές κατασκευές των κτιρίων σε αυτή τη χώρα.
Μήνυμα συμπαράστασης από Κ. ΜητσοτάκηΟ Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, για να του εκφράσει την συμπαράστασή του μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα.
Η ανταπόκριση της Ελλάδας στο αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια λόγω του ισχυρού σεισμού ήταν άμεση.
Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναχωρούν δύο ομάδες της ΕΜΑΚ με εξοπλισμό από Αθήνα και Γιάννενα προκειμένου να συνδράμουν τις αλβανικές Αρχές στο έργο της διάσωσης. Ειδικότερα, από Αθήνα αναχωρούν με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 εικοσιπέντε μέλη της 1ης ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ από τα Γιάννενα αναχωρεί άλλο ένα κλιμάκιο 15 ατόμων της 5ης ΕΜΑΚ με οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.
Παράλληλα, η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αλβανικών Αρχών για αποστολή επιστημονικού προσωπικού ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας χρειαστεί.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέφθηκε το χώρο όπου βρισκόταν το αεροσκάφος C-130 που θα μετέφερε στην Αλβανία το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον χθεσινοβραδινό σεισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία πρόκειται να συνδράμουν τις αλβανικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.
"Έγινε ένας μεγάλος σεισμός, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα και να βοηθούμε όπου χρειάζεται. Εύχομαι να κινηθούμε γρήγορα και να σώσουμε ζωές. Αυτό το κάνετε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα και επιχειρησιακά να συνδράμουμε τη γειτονική χώρα. Καλό σας ταξίδι και καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στους άνδρες της ΕΜΑΚ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.
Στα Τίρανα θα μεταβεί εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Σκόπια σήμερα, όπως ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
"Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα", σημειώνει ο κ. Δένδιας.
"Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια".
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει "τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα".
Βοήθεια από βαλκανικές χώρες στη σεισμόπληκτη ΑλβανίαΤη συμπαράστασή τους στον αλβανικό λαό, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε σήμερα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου, εκφράζουν πρωθυπουργοί και Πρόεδροι χωρών της περιοχής της Βαλκανικής και της Ευρώπης στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σύμφωνα με αναρτήσεις που έκανε ο ίδιος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κ. Ράμα, με αναρτήσεις του στο Twitter, τονίζει ότι επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς και του ανακοίνωσε ότι μια ειδική ομάδα υποστήριξης για τους τραυματίες μεταβαίνει στην Αλβανία. Αλλη μία ομάδα από τη Σερβία, που ειδικεύεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναχωρεί για την Αλβανία, είπε ο κ. Ράμα, παραθέτοντας στοιχεία από την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
"Νωρίτερα είχα επικοινωνία με τον Πρόεδρο Θάτσι (τον Πρόεδρο του Κοσόβου), ο οποίος ενεργοποίησε τις ειδικές ομάδες KFS, που ειδικεύονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα επιχειρήσουν στη διάσωση πολιτών από τα ερείπια κτηρίων" αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Ράμα.
Ο κ. Ράμα επισημαίνει, σε άλλη ανάρτησή του, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προέβη στη σύσταση μηχανισμού έκτακτης βοήθειας, καθώς και ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και "όλοι οι φίλοι της Αλβανίας" εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν τη χώρα.
"Είναι μια δραματική στιγμή όπου πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία, να παραμείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να αντιμετωπίσουμε αυτό το χτύπημα" επισημαίνει ο Αλβανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "θα κάνουμε ό, τι είναι στη δική μας δύναμη και με τους φίλους που έχουμε στη διάθεσή μας, θα ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση".
Πηγή: Capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Μετρό: Ανεστάλη η απεργία. Κανονικά τα δρομολόγια Πέμπτη και Παρασκευή.
- Νεκρός ο Χρήστος Λιάπης: Από τι πέθανε ο γιος του γνωστού επιχειρηματία
- Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία κλοπές και απόπειρες στη Μεσσηνία
- Η απαγόρευση του ΑΝΤ1 στους πρωταγωνιστές απ’ τις Άγριες Μέλισσες
- ΕΜΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ- Ειδήσεις Δώρο Χριστουγέννων 2019
- Σκύλος δεν εντοπίζει επιζώντα στα συντρίμμια του σεισμού στην Αλβανία – Συγκινητικές εικόνες
- Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Περίπου 600 οι τραυματίες
- Σεισμός Αλβανία: Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών. Θρήνος, αγωνία και δεκάδες εγκλωβισμένοι
- Ανταπόκριση περασμάτων : Τα νησιά συνεχίζουν να προτιμούν οι μπεκάτσες....26/11/2019
- Ο Νοέμβρης κλείνει με πληρωμές! Δες αναλυτικά τις ημερομηνίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Περίπου 600 οι τραυματίες
- Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Στους 18 οι νεκροί - Τουλάχιστον 42 διασωθέντες από τα ερείπια
- Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία - Τουλάχιστον 15 νεκροί
- Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους...
- Ανταλλάγματα για να στηρίξει σχέδιο του ΝΑΤΟ ζητεί ο Ερντογάν
- Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας από τα Σκόπια
- Πομπέο: "Ανησυχητική" η δοκιμή από την Τουρκία των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400
- Μητσοτάκης: Η ενεργειακή ασφάλεια και η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, προτεραιότητα για Αθήνα και Ρώμη
- Capital Economics: Καλή η αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Οι προκλήσεις μπροστά
- Απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού εθνοφύλακα
- Τελευταία Νέα Antinews
- Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Περίπου 600 οι τραυματίες
- Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους...
- Ανταλλάγματα για να στηρίξει σχέδιο του ΝΑΤΟ ζητεί ο Ερντογάν
- Πομπέο: "Ανησυχητική" η δοκιμή από την Τουρκία των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400
- Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Στους 18 οι νεκροί - Τουλάχιστον 42 διασωθέντες από τα ερείπια
- ΕΕ: Σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού η συνάντηση στο Βερολίνο
- ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε τη δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο
- Απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού εθνοφύλακα
- Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας από τα Σκόπια
- Capital Economics: Καλή η αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Οι προκλήσεις μπροστά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Η μίμος δεν είναι πια εδώ. Η κλόουν με την κόκκινη μύτη δολοφονήθηκε
- «Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση των 767 εκατομμυρίων ευρώ
- Σοκ στην Ανατολική Αττική: Γονείς εξέδιδαν τα δίδυμα παιδιά τους σε ζευγάρι
- Η μίμος δεν είναι πια εδώ.Η κλόουν με την κόκκινη μύτη δολοφονήθηκε
- Ανταπόκριση περασμάτων : Τα νησιά συνεχίζουν να προτιμούν οι μπεκάτσες....26/11/2019
- Τουφεκιές σε κυνήγια χήνας στους κυνηγότοπους της Ρωσίας....VIDEO
- Νεκρός ο Χρήστος Λιάπης: Από τι πέθανε ο γιος του γνωστού επιχειρηματία
- Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού στο Λονδίνο
- Στις 7-8 Δεκεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και HTTC 2019 στα Μέγαρα