Τι προέβλεπε η CIA το 2000 για το 2015

08:55 6/1/2015 - Πηγή: Antinews

Το 2000, η CIA παρουσίασε μια έκθεση 70 σελίδων σχετικά με το πώς θα ήταν ο κόσμος το 2015. Το έγγραφο δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2000 η Telegraph. Ιδού τι έλεγε:

«Οι διεθνείς υποθέσεις θα καθορίζονται ολοένα και περισσότερο από τις μεγάλες και ισχυρές οργανώσεις και όχι από τις κυβερνήσεις». Ετυμηγορία: Μάλλον αλήθεια, αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των μη κρατικών και των κρατικών φορέων. Δείτε για παράδειγμα το Ισλαμικό Κράτος

ή τους βορειοκορεάτες χάκερ που «έκλεψαν» τη Sony.

«Από τώρα και ως το 2015, οι τρομοκρατικές τακτικές θα γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και θα σχεδιάζονται έτσι ώστε να προκαλούν μαζικές απώλειες». Ετυμηγορία: Σίγουρα είναι αλήθεια. Δυστυχώς, αυτή η πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες.

«Το Ιράκ και το Ιράν θα αναπτύξουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο εγγύς μέλλον. Το Ιράν ... μπορεί να κάνει δοκιμές σε αυτά τα όπλα ήδη από το επόμενο έτος και σε πυραύλους Κρουζ από το 2004». Ετυμηγορία: Είναι και σωστό και λάθος. Το Ιράν σίγουρα επεξεργάζεται έναν ICBM, αλλά σκοπεύει να τον δοκιμάσει το επόμενο έτος.

«Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο, σε 7,2 δις. Ετυμηγορία: Σωστό.

«Οι ενεργειακοί πόροι θα είναι επαρκείς για να καλύψουν τη ζήτηση». Ετυμηγορία: Ακριβώς. Οι εταιρείες στην πραγματικότητα ακυρώνουν τα σχέδιά τους για την εξόρυξη φυσικού αερίου, καθώς το πετρέλαιο είναι προς το παρόν άφθονο.

«Η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί και θα προσπεράσει της Ευρώπης, θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά θα παραμείνει πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ετυμηγορία: Σωστό, εν μέρει. Σύμφωνα με ορισμένες μετρήσεις, η οικονομία της Κίνας είναι τώρα μεγαλύτερη από την οικονομία των ΗΠΑ.

«Η Ευρώπη δεν θα επιτύχει πλήρως τα όνειρα της ισοτιμίας με τις ΗΠΑ ως διαμορφωτής του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος». Ετυμηγορία: Σωστό. Η έκθεση ήταν πάρα πολύ επιθετική απέναντι στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία είναι στάσιμη αυτές τις μέρες.

«Το AIDS, η πείνα και η συνέχιση της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής σημαίνουν ότι οι πληθυσμοί σε πολλές χώρες (της Αφρικής) θα μειωθούν». Ετυμηγορία: Λάθος. Ο πληθυσμός της Αφρικής αυξήθηκε από 800 εκατομμύρια το 2000 σε 1,1 δις το 2014.

http://www.businessinsider.com/cia-predictions-for-2015-from-2000-2015-1

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα