Τι Θεσσαλονίκη, τι… Μαϊάμι!

14:13 3/7/2021 - Πηγή: Antinews

Εδώ και μερικές μέρες επικρατεί κύμα ενθουσιασμού στην ερωτική συμπρωτεύουσα.

Όχι, δεν άρχισε εμφανίσεις ούτε ο ΛεΠα, ούτε ο Τσαλίκης.

Ο λόγος είναι ότι στην πόλη διεξάγονται γυρίσματα μιας χολυγουντιανής μπλοκμπάστερ (λέμε τώρα) ταινίας υπερπαραγωγής, υψηλών προδιαγραφών, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας και ίσως και τον Κώστα Σόμμερ (ο οποίος όπως λένε έχει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς παραγωγές, καθώς έχει παίξει στο παρελθόν σε ινδικές και αλβανικές τηλεοπτικές σειρές).

Η μόνη που λείπει για να συμπληρωθεί

το καρέ των διάσημων ηθοποιών παγκοσμίου βεληνεκούς και ακτινοβολίας είναι η Βάνα Μπάρμπα, που πριν από κάποια χρόνια είχε κερδίσει το ΟΣΚΑΡ (είμαι οσκαρούχος λέει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της) για μια ιταλική ταινία που γυρίστηκε σε ελληνικό νησί, και στην οποία εμφανίστηκε για 3 λεπτά (με μπικίνι, αν θυμάμαι καλά).

Εν πάση περιπτώσει όλα καλά, με την Θεσσαλονίκη να μετατρέπεται όντως σε Μαϊάμι (και μάλιστα Μαϊάμι Μπιτς).

Πως το κατάφεραν οι Βούλγαροι παραγωγοί της εν λόγω συναρπαστικής ταινίας;

Απλά… έφεραν 5-6 γλάστρες με τροπικούς φοίνικες (από φυτώριο στο Ζαγκλιβέρι) τις οποίες συνεχώς μετακινούν από δω κι από κει με ειδικούς γερανούς, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι όπου κινείται το αμερικανικό muscle car (Barracuda) του Αντόνιο, στο βάθος να υπάρχουν φοίνικες.

Ακόμη και στην υποβαθμισμένη περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου έγιναν κάποια γυρίσματα, το όλο περιβάλλον θύμιζε Καραϊβική!

Στη ταινία μάλιστα συμμετέχουν και εκατοντάδες κομπάρσοι, όλοι Θεσσαλονικείς, που επιλέχτηκαν με βάση την εμφάνισή τους, η οποία θα πρέπει να προσομοιάζει με Κουβανούς ή Λατίνους γενικότερα, ή Αϊτινούς, αφού στο Μαϊάμι τέτοιοι είναι οι ναρκέμποροι, τους οποίους στη ταινία καταδιώκει ο Μπαντέρας.

Ως εκ τούτου προτεραιότητα είχαν οι συμπαθείς Ρομά, και κάποιοι άλλοι μελαμψοί (Σομαλοί, κλπ) πρόσφυγες πολέμου που ζουν στην πόλη και που τώρα θα γίνουν παγκοσμίως διάσημοι.

Βέβαια υπήρξαν και κάποια παρατράγουδα.

Όπως το λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ένα από εκείνα που έφεραν οι αρμόδιοι μεταχειρισμένα από τη Λειψία, και το οποίο κάηκε από την υψηλή θερμοκρασία την ώρα που ήταν σε πλάνο καταδίωξης.

Ή η άλλη φαιδρή περίπτωση, προχθές τα μεσάνυχτα, που είχαν κλείσει τον περιφερειακό της πόλης προκειμένου να γυριστούν σκηνές άγριας καταδίωξη του Μπαντέρας από περιπολικά της αστυνομίας του Μαϊάμι, μόνο που το γύρισμα διεκόπη όταν εισέβαλλε στη σκηνή από παράδρομο ένα φτιαγμένο Γιούγκο, με φωσφωριζέ ζαντολάστιχα και κίτρινες αεροτομές, με μουσική Βασίλη Καρρά στη διαπασών, και άρχισε και αυτό να κυνηγάει τον Μπαντέρας.

Τα γυρίσματα διεκόπησαν, η κανονική αστυνομία άρχισε να καταδιώκει τον «κάγκουρα», και ο σκηνοθέτης ακόμη κλαίει αφού χρειάστηκε να ξαναγυρίσει 16 λεπτά φιλμ, με όλη τη ταλαιπωρία και το κόστος που αυτό συνεπάγεται.

Πάντως μέχρι στιγμής όλα συνεχίζονται κανονικά, τα γυρίσματα ολοκληρώνονται χωρίς επιπλέον παρατράγουδα, και πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι οι φανατικοί οπαδοί του Μπαντέρας που γυρνάνε τις γειτονιές προκειμένου να τον πετύχουν να τρώει μπουγάτσα κάπου, ή πατσά, αφού έτσι θέλουν οι συνεχείς φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, ή στα σόσιαλ μύδια.

Και ευτυχώς που δεν πραγματοποιήθηκε μια άλλη φήμη που κυκλοφορούσε ευρέως, βάσει της οποίας το ΠΑΜΕ είχε σκοπό να διαδηλώσει και να διακόψει τα γυρίσματα επειδή η ταινία έχει «ιμπεριαλιστικά» χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς που τελικά επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες φωνές, όπως και ο καύσωνας, και δεν χρειάστηκε να βγουν στους δρόμους οι πολεμιστές του φωτός.

Φαντάζεστε να του ξέφευγε του σκηνοθέτη, να ολοκληρώνονταν η ταινία, και την ώρα που θα έπαιζε στους αμερικανικούς κινηματογράφους να φαίνονταν στο βάθος της Collins Avenue, διάφοροι μουσάτοι με πλακάτ και αφίσες του Κουτσούμπα;

Και ευτυχώς που δεν κυβερνάει ακόμη ο Σύριζας, διότι ακόμη και αν επέτρεπε αυτές τις αμερικανιές η Νοτοπούλαινα, όλο και θα αντιδρούσε κανένας ανυπότακτος στα διεθνή συμφέροντα Τσε Ντουντούκα (εκείνος ο βαλές της Ζωζώκας, με την αφάνα) και θα γίνονταν μπάχαλο.

Πάντως να τα λέμε όλα, άγιο είχαμε που βγήκε ο Κυριάκος.

Λίγο το μετρό, λίγο οι ποδηλατόδρομοι, λίγο τα σύγχρονα λεωφορεία από τη Λειψία, και λίγο μια γεύση Χόλιγουντ, και η Θεσσαλονίκη πετάει…

Άμα έρθει και ο Κιάμος (ή η Τάμτα) ποιος μας πιάνει;

ΥΓ- Ο τίτλος είναι παράφραση του διάσημου «Τι Καναδάς, τι Λαγκαδάς, παντού οι ίδιος σασιρμάς», από τότε που ήταν να γυριστεί ταινία κατασκόπων με τον SAS Μάλκο Λίνγκε του Ζεράρ Ντεβιλιέ στον γειτονικό Λαγκαδά, που θα μετατρεπόταν σε Καναδά, αλλά φευ… εκείνη τη χρονιά δεν χιόνισε και η εταιρία προτίμησε την… Τυνησία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα