ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΨΥ:Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...


Ενας στους δύο Ελληνες αισθάνεται μελαγχολικός ή πεσμένος, σε καθημερινή βάση, για δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Σκέψεις αυτοκτονίας περνούν από το μυαλό ενός στους πέντε από τους
ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλή οικονομική δυσχέρεια.
Η οικονομική κρίση φαίνεται να βλάπτει σοβαρά την υγεία και δη την ψυχική.
Δεν είναι μόνο ότι το κράτος πρόνοιας αποσαθρώνεται, ότι συρρικνώνονται τα κονδύλια για τη στήριξη, τη θεραπεία, την επανένταξη του ψυχικά πάσχοντος και φαντάζει μετέωρο το επόμενο βήμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Είναι, επίσης -όπως προκύπτει από επιδημιολογική μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)- ότι το μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο και η διαταραχή γενικευμένου άγχους συσχετίζονται άμεσα με οικονομικές μεταβλητές. Πρωτίστως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος να αντεπεξέλθει στις καθημερινές οικονομικές του υποχρεώσεις και ανάγκες, με τα προσωπικά του χρέη και την ανεργία.
Ενδεικτικό άλλωστε ότι τα άτομα που έχουν υψηλή οικονομική δυσχέρεια εμφανίζουν μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο σε ποσοστό τριπλάσιο (20,9%) συγκριτικά με αυτούς που έχουν λιγότερα οικονομικά προβλήματα (6,2%).
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα