'' δε θα παμε σε κουρεμα ''...

13:23 21/3/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...
«Όχι, δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ενώ βγαίνοντας από την ίδια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο ...
προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε ότι ελήφθη
ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης.
Ο κ. Νεοφύτου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταμείο αυτό, ούτε και διευκρίνισε αν σε αυτό θα συμπεριληφθούν τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια από ασφαλιστικά ταμεία και η εκκλησιαστική περιουσία. «Το βλέπουν νομικοί με τη Γενική Εισαγγελία», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗ.ΣΥ απαντώντας στο ερώτημα αν η δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης θα θεσμοθετηθεί με σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί σήμερα.

Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη μετείχαν επίσης ο γενικός εισαγγελέας της Κύπορυ Πέτρος Κληρίδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Βουλής που έκανε έκκληση «να διατηρηθεί κλίμα συναντίληψης και ομοψυχίας για αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης», ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργείται, μέσα από φήμες και ψιθύρους, κλίμα που δηλητηριάζει την σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα».
Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά Ευρωπαίων που τείνουν να εξουθενώσουν την Κύπρο. Παρ' όλα αυτά, ενώ διέψευδε ότι επανέρχεται η προοπτική κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής τόνισε ότι η προσπάθεια είναι όλα να γίνουν μέσω των διαδικασιών της Ε.Ε, επιβεβαιώνοντας εμμέσως το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία.

Νεοφύτου:Στόχος η σωτηρία της χώραςΒγαίνοντας από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε σε δραματικούς τόνους ότι η προσπάθεια όλων είναι μία: «Να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Εδώ ένας είναι ο στόχος. Η σωτηρία της χώρας».

«Υπάρχει ομόφωνη απόφαση για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης και κοιτάμε τα νομικά θέματα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το θέμα του κουρέματος», τόνισε ο κ. Νεοφύτου. «Ας κοιτάξουμε τον στόχο, να σώσουμε τον τόπο μας» και «προσπαθούμε να σώσουμε την κυπριακή οικονομία», επαναλάμβανε στερεότυπα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ αποκαλύπτοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα