Lockdown: σκέψεις για ψώνια με χρονόμετρο

08:10 25/1/2021 - Πηγή: Fimotro
Ο συνωστισμός προβληματίζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για τις εικόνες συνωστισμού που επικράτησαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες. Την κατάσταση κάνει ακόμη πιο ανησυχητική το μεταλλαγμένο στέλεχος κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι σίγουρα πιο μεταδοτικό και ενδεχομένως και πιο φονικό.

Έντονος είναι και ο προβληματισμός για την κατάχρηση των 2 ωρών που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους.

Μια σκέψη είναι η χρήση της πλατφόρμας  e-katanalotis. Πρόκειται για μια  ειδική εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει

ο πολίτης στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά θα υπάρχει «κλεψύδρα», προκειμένου να μην ξεπερνά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο.

Αν ξεπερνά τις 2 ώρες και ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο. Σε περίπτωση που αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες.

Η εφαρμογή δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει.

Η πρόταση για «κόφτη» στα SMS από Δερμιτζάκη

Οι εικόνες αυτές όπως είναι λογικό, προκαλούν νέα ανησυχία στους ειδικούς, με τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη, να αναφέρει πως θα πρέπει να μπει «κόφτης» στα SMS ώστε να μην ξεφύγει πάλι η κατάσταση.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» είπε. «Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό» συνέχισε ο καθηγητής, που εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους ανησυχεί.

«Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Αυτό που με φοβίζει, είναι να πάμε για σκι να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς» σχολίασε.

The post Lockdown: Σκέψεις για ψώνια με χρονόμετρο appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα