Αδωνις εναντιον κοινωνικου ιατρειου για απορο ασθενη...

22:05 14/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Επικοινωνιακή αξιοποίηση ενός περιστατικού υγείας, που γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους» χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, την καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε ...
από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΙΚΙΕ) αναφορικά με καρδιοπαθή ασθενή που τον έβγαλαν από το χειρουργείο, διότι δεν διέθετε βιβλιάριο απορίας.

«Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα τού ΜΚΙΕ, περί δήθεν απομάκρυνσης του ασθενούς από το χειρουργείο, είναι εντελώς ανακριβή και, αν δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητα, μόνο σε ευφάνταστους νόες μπορούν να αποδοθούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι
αρμόδιοι του ΜΚΙΕ κατήγγειλαν ότι «την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που χρειάζεται άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο ασθενής Γ.Δ. παρακολουθείται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τους τελευταίους 3 μήνες, διάστημα κατά το οποίο υποβλήθηκε σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις καθότι τυγχάνει άπορος και ανασφάλιστος.

«Όταν από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση απινιδωτή, ο ασθενής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί. Επανήλθε μετά την πάροδο περίπου ενός μήνα εκδηλώνοντας την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Από ατυχή συνεννόηση θεωρήθηκε ότι ο ασθενής προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος το κόστος της επέμβασης, η οποία και προγραμματίστηκε για τις 12/5/2014» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ασθενής δήλωσε αδυναμία να καλύψει το κόστος όπως είχε αρχικώς εννοηθεί, και του γνωστοποιήθηκε στις 13/5/2014 από την Διοίκηση του νοσοκομείου ότι, δεδομένου ότι είναι άπορος, το κόστος της επέμβασης θα καλυφθεί από το νοσοκομείο. Η επέμβαση αναπρογραμματίστηκε για τις 14/5/2014, δεδομένου ότι συνέτρεχαν προϋποθέσεις για την προετοιμασία του ασθενούς (διακοπή φαρμακευτικής αγωγής κ.α.).

Επιπλέον, από το γραφείο του υπουργού Υγείας υπογραμμίζεται ότι ο ασθενής είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Ιατρείου να μη δημοσιοποιήσουν το θέμα στην ιστοσελίδα τους. Ωστόσο, κατά δήλωση του ασθενούς, οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ. αρνήθηκαν να το κάνουν, «προφανώς επιδιώκοντας να πιστωθούν επικοινωνιακά ένα θέμα το οποίο είχε ήδη επιλυθεί, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων» εκτιμά το υπουργείο Υγείας.

«Η επικοινωνιακή αξιοποίηση περιστατικών υγείας συνανθρώπων μας για μικροπολιτικούς λόγους, αν δεν είναι επικίνδυνη, είναι σίγουρα θλιβερή» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.«Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δοθεί σαφής και παγία εντολή προς όλους τους Διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων της Χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή σοβαρή περίπτωση ακάλυπτη. Το ίδιο συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που το νοσοκομείο έπραξε σε συνεννόηση με τον ασθενή και προτού δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε και από οποιονδήποτε» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα