Ανοίγουν αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

18:42 28/4/2021 - Πηγή: Fimotro
Παραμένει η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 έως τις 15 Μαΐου

Μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και θα αρθούν οι περιορισμοί στις υπερτοπικές μετακινήσεις, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα sms, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, τόνισε πως για τη μετάβαση σε κατάστημα εστίασης, η οποία επανεκκινεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου, οι πολίτες καλούνται

να αποστέλλουν sms με κωδικό «6».

«Τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν στις 22.45 και όλοι πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε στα σπίτια μας στις 23.00», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι από αύριο Πέμπτη είναι ανοιχτές οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οσόν αφορά στα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες, είπε ότι την Κυριακή του Πάσχα μπορούν να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών -έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο, έως 12 για εξωτερικό χώρο- έχοντας αποστείλει sms με κωδικό «6» στο 13033.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι εντός των εκκλησιών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ,μ. Υποχρεωτική είναι επίσης η χρήση διπλής μάσκας μέσα και έξω από το ναό, καθώς και τα τεστ στους ιερείς.

Για την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 2 οικογενειών και μέχρι 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Για τις μετακινήσεις γίνεται χρήση του SMS με κωδικό 6 ενώ συστήνεται η χρήση αυτοδαγνωστικού τεστ. Η υποχρέωση αποστολής μηνύματος παραμένει έως τις 15 Μαΐου, ενώ από αύριο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφέρειας.

Για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00.  Αύριο θα εκδοθούν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία για τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν.

The post Ανοίγουν αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα