Δείτε γράφημα: πέφτει η καμπύλη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ελλάδα

21:13 16/4/2020 - Πηγή: Fimotro

Η Πολιτική Προστασία ανάρτησε το γράφημα με την καμπύλη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

Γράφημα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο παρουσιάζει την καμπύλη των δειγμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία.

Πιο αναλυτικά το γράφημα από το Παστέρ, περιλαμβάνει τα δείγματα που ελήφθησαν από την Ηλεία, Αχαΐα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από τους οίκους ευγηρίας.

Επίσης,

αναφέρεται πως τα δείγματα αφορούν άτομα που εξετάστηκαν για πρώτη φορά, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει πληροφορηθεί για τα αποτελέσματα. Επιπλέον, τα στοιχεία ενδέχεται να διαφοροποιούν τις επόμενες ημέρες, αναλόγως τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας, παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο θα αργήσει και η οριστική εκρίζωση του νέου ιού θα γινόταν αν ταυτόχρονα κινούνταν (ο ιός) με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα παίρναμε όλοι τα ίδια μέτρα και κατάφερναμε να έχουμε το παράδειγμα της Ελλάδας και να σβήσει η πορεία του ιού. «Δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει και ο τρόπος που θα «σβήσει» ο ιός θα είναι είτε το αποτελεσματικό εμβόλιο όταν θα έρθει και μέχρι τότε οι αποτελεσματικές θεραπείες θα βοηθούν να καταπολεμηθεί ο ιός καλύτερα και η επιβολή μέτρων, όταν αυτά απαιτούνται.

«Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, o οποίος ανέφερε ότι γίνεται όλο και περισσότερο συζήτηση για θεραπευτικά σχήματα και εμβόλια.

«Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά νέα τις επόμενες εβδομάδες για τα φάρμακα και τους επόμενους μήνες για τα εμβόλια. Φάρμακα που χρησιμοποιούνταν για άλλες ασθένειες, τώρα μελετώνται με στόχο τον κορωνοϊό. Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Μόνο ένα από αυτά είναι σε φάση 2, δηλαδή δίνεται λόγω υποσχόμενων αρχικών ευρημάτων σε μεγαλύτερο πληθυσμό εθελοντών, με στόχο την ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών και της κατάλληλης δόσης. Για τα εμβόλια όμως η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη», είπε ο κ. Τσιόδρας ενώ σχολίασε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους 12 μήνες και να παραμένουμε σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα