''ελπιζω οτι συντομα θα θα υπαρξει λυση χωρις δυσχερειες και με τροπο ουσιαστικο''...

20:18 20/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Την βεβαιότητά του ότι σύντομα «χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες και κατά τρόπο οριστικό» ...
θα υπάρξει διευθέτηση όσον αφορά την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ.

«Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος
της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Θεόδωρο Φέσσα ως εκπρόσωπο των βιομηχάνων «όσο μπορείτε να ασκήσετε τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη» ενώ του συνέστησε να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του ΙΟΒΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ επέμεινε πολύ στο θέμα της άρσης των αβεβαιοτήτων στην οικονομία «που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων» ζητώντας να υπάρξει επίλυση το συντομότερον δυνατόν με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο ακριβής διάλογος έχει ως εξής:

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα και συγχαρητήρια και από κοντά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Και σε σας συγχαρητήρια.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Εγώ κοντεύω να παλιώσω…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και εδώ ο χρόνος κυλάει γρήγορα, γιατί τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα. Εύχομαι στον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας να βγει το συντομότερο δυνατό από την κρίση. Γιατί η σημασία του είναι τεράστια για την εθνική οικονομία. Και στο μεταξύ δύο – ας μου επιτραπεί – παρατηρήσεις: Πρώτον, όσο μπορείτε να ασκήσετε τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη. Και δεύτερον και κυριότερο, το ερευνητικό έργο του ΙΟΒΕ. Θεωρώ ότι το ΙΟΒΕ, και υπό την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, είναι ένα κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν. Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ’αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και επί προεδρίας σας μπορεί να ξαναβρεί τον ρόλο του και να έχει τις ίδιες επιτυχίες που είχε, σε κρίσιμες στιγμές, κατά το παρελθόν.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Όσον αφορά το ΙΟΒΕ σαφώς είναι παιδί του ΣΕΒ, αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί, έχει τη δική του Διοίκηση και τη δική του κατεύθυνση. Δεν παύει όμως να συμβουλεύει σωστά για την πορεία που πρέπει να χαραχθεί σε διάφορους τομείς της οικονομίας κυρίως, αλλά και της κοινωνίας.
Τώρα, όσον αφορά στον ΣΕΒ έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία.

Αυτό είναι πολύ βασικό: Το θέμα της εμπιστοσύνης, που καταπολεμά τη σημερινή αβεβαιότητα της οικονομίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, με όλα τα συνακόλουθα, πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.
Και μιας που μιλάμε για τους ευρωπαίους εταίρους, είναι απαραίτητο, γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας – το ξέρετε καλύτερα από μένα – και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαίρομαι που το ακούω. Γιατί και εγώ, κουραστικά ίσως τον τελευταίο καιρό - πολλοί θα νομίζουν ότι είναι εμμονές αυτά τα οποία με διακρίνουν – τονίζω ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Όλοι μας θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.-
Keywords
Τυχαία Θέματα