Εως το τελος του ετους το νομοσχεδιο για τα αδηλωτα εισοδηματα

10:16 3/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη από τους φορολογούμενους των αδήλωτων εισοδημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ανέφερε χθες στη...
Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη ρύθμιση να ενταχθούν και οι φορολογούμενοι που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις και περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης
με το νομοσχέδιο δίνεται μια τελευταία ευκαιρία πριν ενεργοποιηθεί το Περιουσιολόγιο σε όσους φορολογούμενους διαθέτουν κεφάλαια εντός ή εκτός της χώρας τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους να τα δηλώσουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διατάξεις θα είναι ελκυστικές «για να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα», αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι χαριστικές που θα επιτρέπουν τη διαδικασία ξεπλύματος, ενώ δεν θα έχουν το χαρακτήρα περαίωσης ή χαριστικής ρύθμισης.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλου, ακόμη δεν αποφασιστεί αν τα αδήλωτα εισοδήματα φορολογηθούν με έναν συντελεστή ή αν θα προστεθούν στα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα συγκεκριμένα έτη οι φορολογούμενοι και φορολογηθούν με τους συντελεστές που ίσχυαν τότε. Επίσης με το νομοσχέδιο θα δίνονται κίνητρα για απαλλαγή ποινών και κυρώσεων, ενώ με την εφαρμογή του Περιουσιολογίου όσοι δεν θα έχουν δηλώσει το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων θα αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις.
ΟΕΕ
Εν τω μεταξύ την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού κύματος ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Το μέτρο αυτό προτείνεται να ισχύσει στην Κω, στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.
Η απόφαση για τη διατύπωση του συγκεκριμένου αιτήματος ελήφθη κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, που είχε η Κεντρική Διοίκηση, με τους προέδρους των περιφερειακών τμημάτων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην Καστοριά, στις 30 και 31 Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα