''exω δωσει εντολη να ασχολειται με τη φρουρα του κοινοβουλιου μονο η ασφαλεια της βουλησ''...

19:23 1/4/2015 - Πηγή: Fimotro
«Έχω δώσει εντολή να ασχολείται με τη φρουρά του Κοινοβουλίου μόνο ...
η ασφάλεια της Βουλής» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αποκαλύπτοντας ότι με δική της εντολή έχει αλλάξει το «σχέδιο» περιφρούρησης του Κοινοβουλίου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και κυρίως από την περίοδο που η πλατεία Συντάγματος έγινε σημείο συνάντησης «αγανακτισμένων» και «αντιμνημονιακών», τα μέτρα φρούρησης της Βουλής
αυξήθηκαν.

Εκτός από τα κάγκελα που έφυγαν πρόσφατα με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, αποχώρησε και η κλούβα των ΜΑΤ που ήταν μόνιμα έξω από το Μέγαρο, ακριβώς μπροστά από τα γνωστά λουλουδάδικα της Βουλής. Το σκεπτικό της προηγούμενης διοίκησης της Βουλής και του αρμόδιου υπουργείου ήταν να σπεύδει διμοιρία των ΜΑΤ κάθε φορά που εμφανίζονταν ομάδες διαμαρτυρόμενων και να δημιουργεί «ασπίδα» εντός του προαύλιου χώρου του Κοινοβουλίου.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της ίδιας της προέδρου της Βουλής και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, με αφορμή την εισβολή των διαδηλωτών στο προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Το κλίμα δυναμίτισε περαιτέρω η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία έσπευσε να συνδράμει την κυρία Κωνσταντοπούλου και ζήτησε την αποπομπή του βουλευτή της ΝΔ από την επιτροπή, διότι «διατύπωσε φασίζουσες και ναζιστικές απόψεις. Εγώ δεν μπορώ να ανήκω σε μια τέτοια επιτροπή με ένα βουλευτή που έχει τέτοιες χυδαίες και ρατσιστικές συμπεριφορές».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, όπως και στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Βουλή, προσέφερε αμέριστη στήριξη στους διαδηλωτές.

«Πρόκειται για μια διαμαρτυρία που εμπίπτει στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Δεν καταγράφηκε καμία επιθετική ενέργεια ή βλάβη εναντίον προσώπων ή πραγμάτων και κατά συνέπεια δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος» υποστήριξε η πρόεδρος και εξέφρασε την άποψη ότι είναι η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση που προκαλούν καταστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας.

Τις εξηγήσεις της διέκοπτε διαρκώς ο κ. Κυριαζίδης, ζητώντας από την πρόεδρο της Βουλής ευκρινή δήλωση για το αν καταδικάζει ή όχι το περιστατικό. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εξαιτίας της εισβολής βρέθηκε σε ομηρία και έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό και για κατάλυση της Δημοκρατίας».

Με τις απόψεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου συντάχθηκe και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ειρωνικά ότι έπρεπε να μπουν κιγκλιδώματα και, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την ενέργεια, είπε ότι υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης. «Ο ένας να βάλουμε τα ΜΑΤ, τα τανκς, να τους ξυλοκοπήσουμε, να τους συλλάβουμε. Αυτό δεν είναι της λογικής μας».

Πάντως, και ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον κ. Κυριαζίδη να χαμηλώσει τους τόνους. «Δεν πρέπει να τορπιλίζουμε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των γερμανικών αποζημιώσεων» σημείωσε, διαμηνύοντας ότι ούτως ή άλλως το θέμα θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα