''για να υπαρχει εσωκομματικη δημοκρατια, πρεπει να υπαρχει κομμα''...

22:23 11/7/2014 - Πηγή: Fimotro
«Σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Για να υπάρχει όμως εσωκομματική δημοκρατία, πρέπει να υπάρχει κόμμα, δηλαδή συλλογικότητα. Και αυτή τη συλλογικότητα είμαστε...
υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε. Είναι άλλο όμως η ΔΗΜΑΡ, στην οποία όντως δεν προβλέπονται διαγραφές και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου είναι απόλυτη προνομία του κάθε προέδρου, να θέσει εκτός των ταξεών της βουλευτή» εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, για τη διαγραφή του Γρηγόρη
Ψαριανού από την ΚΟ του κόμματος και την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, πρόσθεσε ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει μια μακρά περίοδο που έχει εκδηλώσει πλήθος διαφοροποιήσεων σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ.

Αφορμή για την ενέργεια του κ. Κουβέλη, σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, ήταν η απόφαση να καταθέσει το κόμμα δική του πρόταση για το δημοψήφισμα της «μικρή ΔΕΗ», ο κ. Ψαριανός δεν θέλησε να βάλει την υπογραφή του, διαφοροποιούμενος μόνο αυτός και η κυρία Μάρκου, η οποία αποχώρησε, από τους υπολοίπους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Μαχαίρας απέρριψε την εκτίμηση ότι, η ΔΗΜΑΡ με τις τελευταίες εξελίξεις οδηγείται σε παρακμή και δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι «ή είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζει η ηγεσία του κόμματος» καθώς, όπως είπε, μετά το συντριπτικό εκλογικό πλήγμα που υπέστη η ΔΗΜΑΡ, ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθεί στα μέλη της για να αποφασίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα