Οι ηπα υποδεχονται 10.000 προσφυγες απο τη συρια...

13:00 16/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μία καλύτερη ζωή θα μπορούν να αναζητήσουν στις ΗΠΑ δέκα χιλιάδες πρόσφυγες...
από τη Συρία με το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου να προετοιμάζει το έδαφος για την άφιξη και διαδικασία ενσωμάτωσής τους τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για να δεχτούν οι ΗΠΑ
δέκα χιλιάδες πολίτες που έχουν ξεσπιτωθεί για να γλιτώσουν τη φρίκη του πολέμου στην χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ. Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, το 2011, συνολικά 1500 Σύροι έχουν διαβεί το κατώφλι των ΗΠΑ ωστόσο, με βάση τις δραματικές εξελίξεις στην μεταναστευτική κρίση, ο Αμερικανός πρόεδρος ευαισθητοποιήθηκε, αναλαμβάνοντας δράση.

Έχει ήδη ενημερώσει το επιτελείο του να προετοιμαστεί ανάλογα για να δεχθεί τουλάχιστον δέκα χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία το 2016. «Γνωρίζουμε ποιο είναι το εύρος του προβλήματος. Είναι σημαντικό αφού εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας της βίας», διευκρίνισε ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, η διαδικασία εγκατάστασης δεν θα είναι σύντομη, αφού για τις ΗΠΑ προέχει πάνω απ' όλα η εθνική ασφάλεια και θα απαιτηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι για όποιον πατήσει το έδαφος των ΗΠΑ. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ικανοποίησε το αίτημα Αμερικανών γερουσιαστών που ζητούσαν την είσοδο τουλάχιστον 65 χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία θα εγκατασταθούν στις ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα