Στη βουλη το νομοσχεδιο με τις αλλαγες στο νομο διαμαντοπουλου για τα αει

19:37 30/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο επιφέρονται αλλαγές στο προηγούμενο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου (Ν.4009/2011) για την ανώτατη εκπαίδευση. Το....
νομοσχέδιο εισάγεται την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως αναφέρεται το νομοσχέδιο επιχειρεί να διορθώσει «δυσλειτουργίες» που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου «στο σκέλος κυρίως της διοίκησης των ιδρυμάτων». Οι περαμβάσεις έχουν κυρίως δύο χαρακτηριστικά:
Προβλέπουν
την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος για την σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου
Περιλαμβάνουν ορισμένες αλλαγές σε σημεία τα οποία «αποδείχθηκε, κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτικά κόμματα, Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.) ότι χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία του Ν.4009/2011, αλλά δημιουργούν βασιμότερες προϋποθέσεις για την καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του».
Νωρίτερα, η Άννα Διαμαντοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση, σε οξύτατο ύφος, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».
Η δήλωση αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρώην υπουργού Παιδείας, την ώρα που στο ΠαΣοΚ βρισκόταν σε εξέλιξη μια σύσκεψη για το θέμα αυτό υπό τον κ. Ευ.Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχαν οι: Ι.Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Μ.Μπόλαρης. Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος στη ατμόσφαιρα όταν αναγνώστηκε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Επιπλέον, η κατάθεση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν λειτουργεί κατευναστικά και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πως θα ψηφίσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, ιδίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες ψήφισαν τον προηγούμενο νόμο με πλειοψηφία 4/5 (250 βουλευτές).
Keywords
Τυχαία Θέματα