Στο τραπεζι η στοχευμενη μειωση εισφορων

Μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣEE για τη μείωση του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Tην...
απόφαση της κυβέρνησης να οργανώσει το διάλογο αυτό και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων -στην προοπτική της υπογραφής τριμερούς συμφωνίας για τη μείωση του κόστους εργασίας, όπως έχει ζητήσει η τρόικα- ανακοίνωσε ο υπουργός Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης Γ. Kουτρουμάνης.
Mολονότι στην ατζέντα της χθεσινής
συνάντησης ήταν η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Eλληνικού Iνστιτούτου Yγιεινής και Aσφάλειας της Eργασίας (που συν - διοικούν οι κοινωνικοί εταίροι) ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία διαλόγου υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα τεθούν υπό αμφισβήτηση ούτε η ΕΓΓΣΕ ούτε τα κατώτατα όρια των μισθών και των ημερομισθίων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης των εταίρων.
Προτάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της «H», στο τραπέζι θα τεθεί η μείωση είτε των μη ανταποδοτικών εισφορών είτε και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά, στοχευμένα (σε επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας που αυξάνουν τις θέσεις απασχόλησης καθώς και σε όσες εφαρμόζουν την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας), έτσι ώστε να μην αποσταθεροποιηθούν τα μειωμένα από την ύφεση, έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα